Stranieri aradeni

Ex. pâncotanul Issa a făcut pasul în față în campionatul Finlandei: Senegalezul va juca în preliminariile Europa League cu FC Kups





Cel mai bun străin din istoria Șoimilor Pîncota s-a acomodat excelent în campionatul Finlandei. Transferat în martie 2018 la Tampeeren Ilves, Seydina Issa Thiaw Lahi a atras atenția grupărilor și mai bine cotate din prima ligă finlandeză, iar începutul lui 2019 i-a adus un nou contract.
Mijlocașul central de 26 de ani a semnat cu FC Kups, echipă ce a terminat  campionatul pe locul 3 și va juca în preliminariile Ligii Europei în vară. „Sunt foarte bucuros că am ajuns la una dintre cele mai bune echipe din Finlanda. În primul rând, vreau să-mi ajut clubul să-și atingă obiectivele stabilite, să-mi pun calitățile în serviciul echipei, să marchez goluri, să câștigăm campionatul și să avem o evoluție bună în preliminariile Ligii Europa” au fost primele cuvinte ale senegalezului din postura de jucător al „galben-negrilor”.

În România, fotbalistul de culoare a apărat culorile formațiilor Voința Sibiu, Cisnădie, Europa Alba Iulia, Șoimii Pîncota și Sepsi Sfântu Gheorghe, bifând peste 150 de partide meciuri în primele trei ligi. Pentru Pîncota a evoluat timp de trei sezoane, astfel că după plecarea la Sepsi, Issa spunea: „Am petrecut ani frumoși la Arad, e ca a doua casă pentru mine, am multe amintiri și mulți prieteni acolo și nu numai din fotbal”.








Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button