Șoimii Lipova

Lipova îl împrumută pe Vasinc la FC Hunedoara, dar își ia atacant de 18 ani cu 6 goluri în Liga 2-a: Banyoi i-a înscris inclusiv UTA-ei în 2017!





Zvonurile plecării lui Andrei Vasinc de Șoimii Lipova au apărut încă de luna trecută, la un moment dat atacantul originar din județul Alba fiind în negocieri și cu Crișul Chișineu Criș, dar luase în calcul și o plecare în ligile inferioare din Germania. Până la urmă, fostul căpitan al „alb-albaștrilor” a ajuns mai aproape de casă, la FC Hunedoara, una dintre cele trei grupări care a bătut Lipova în turul campionatului Ligii a 3-a.

În locul lui Vasinc, liderul din C4 și-a asigurat serviciile unui fotbalist foarte tânăr, care, în cazul promovării în eșalonul secund, poate fi unul dintre cei doi juniori de 2000 sau mai mici pe care „șoimii” îi vor alinia în meciurile pe puncte. „ Recomandările pe care le-am primit despre Andrei Banyoi și faptul că l-am și urmărit un pic, ne fac să credem că îl va înlocui cu succes pe Vasinc, care  a decis să continue mai aproape de casă, la Corvinul Hunedoara. Cu toate că Vasinc nu pleacă în condițiile pe care ni le-am dorit noi, având în vedere valoarea jucătorului și cât am investit în el, am decis  – totuși – să îi facilităm această experiență pe care și-o dorește. Nu ținem pe nimeni cu forța, nu este de neînlocuit, mai ales că în turul de campionat ce a trecut a jucat mai puțin datorită accidentării din perioada de vară. Revenind la noua achiziție, a avea un junior de 2000 ca soluție de calitate în avanposturi, este pentru noi un lucru pozitiv. Sperăm să se pregătească bine și să ne ajute cu goluri pentru realizarea obiectivului”, a punctat Radu Pop, președintele „șoimilor”.

Născut pe 19 iunie 2000, la Iclod, în județul Cluj, Banyoi a început să joace fotbal în 2011 la Armenopolis Gherla. Atacantul a trecut apoi la juniorii lui CFR Cluj, de unde a fost împrumutat la Unirea Jucu, în Liga 3-a. Cel mai important pas al carierei sale l-a făcut în sezonul 2017-2018, când, la numai 17 ani, a jucat pentru Dacia Unirea Brăila, în Liga 2-a. A bifat 20 de partide, în care a înscris și șase goluri, unul chiar împotriva UTA-ei în noiembrie 2017, în succesul cu 4-3 al arădenilor pe malul Dunării. În turul acestui sezon, a activat la echipa a doua a celor de la CFR, Liga 3-a (seria a 5-a), dar în vară a fost aproape de a semna cu Dinamo. A mai fost dorit de Botoșani și Chindia, dar o accidentare la tibie l-a scos din „radarul” acestor formații, dar și din cel al lui Dan Oprescu, selecționerul României Under 19.  E impresariat de orădeanul Sergiu Bodea și are un frate și o soră arbitri de fotbal. „Abia aștept să-mi întâlnesc colegii, am o poftă mare să mă antrenez și să joc, sper ca să prind cât de multe minute în tricoul Șoimilor. Sunt sănătos, m-am refăcut total și pot să fac față la efort. Știu că sunt foarte tânăr, dar sunt ambițios și îmi doresc mult să ajung un fotbalist mare. Astfel mi-aș face mândri părinții, familia și oamenii din Gherla, Livada și Iclod, locurile dragi mie, de unde m-am ridicat”, au fost primele cuvinte în „alb-albastru” ale lui Andrei Banyoi.

Așadar, Lipova își completează rapid lotul cu un atacant de perspectivă, la reunirea de azi urmând să fie prezenți și trei juniori luați de la UTA. Este vorba despre fundașul Denis Dardai (2001), mijlocașul Raul Obrad (2000) și atacantul Alex Nagy (2001). Totuși, pe acesta din urmă Flavius Sabău l-ar putea folosi pe banda dreaptă a defensivei, acolo unde a evoluat deja în urmă cu doi ani.

Lipovanii se reunesc astăzi și timp de câteva zile vor face doar pregătire de forță la o sală din orașul Arad. Legat de lot, conducerea mai are în vizor în aceste zile un mijlocaș central ofensiv, de valoare, tot junior născut în anul  2000, cu care își doresc să închidă lista de achiziții.

În clipul video de mai jos, Andrei Banyoi a marcat ultimele două goluri ( minutul 8.32 la înregistrarea video) în tricoul celor de la Brăila în partida contra Clinceniului, în liga a doua, în campionatul trecut.

Golul egalării la 2 din partida Dacia Unirea Brăila – UTA 3-4 din 18 noiembrie 2017 (minutul 4.30 pe înregistrare)

 

 









2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button