UTA Arad

Grădinariu, despre campania de achiziții a UTA-ei: „Nu am pierdut nici un fotbalist pe care ni l-am dorit cu adevărat, noii sosiți trebuie să se încadreze în termenii impuși de noi!”



Echipa fanion a Aradului nu a perfectat încă niciun transfer în această iarnă, iar dintre fotbaliștii sosiți în probe la dispoziția antrenorilor mai este doar paraguayanul Jorje Alvarenga. Fiindcă s-a vorbit despre fotbaliști care ar fi refuzat-o pe UTA, chiar Ionuț Popa admițând, ieri, acest lucru, directorul general al „roș-albilor” a prezentat un punct de vedere oficial al clubului.

Codru Grădinariu a vorbit despre precauție și plusvaloare când vine vorba despre campania de achiziții a grupării emblemă a orașului. „Având în vedere politica noastră de promovare permanentă a jucătorilor de perspectivă, din propria pepinieră, dar şi în urma experienţei acumulate în  ultimele două  perioade de mercato, suntem  foarte precauţi în a nu aduce în lotul echipei doar jucatori de fotbal, ci fotbalişti. Am început pregătirile mai repede şi pentru ca stafful tehnic să poată lua deciziile cele mai corecte vis-à-vis de toţi jucătorii aflaţi în probe. Nu ne grăbim doar pentru a fi la număr, perioada de transferuri în care contractele noi se pot înscrie la FRF este 29 ianuarie – 25 februarie 2019!”, a subliniat „oficialul” arădean.

Acesta mai vorbește de responsabilitate, dar și de un anume sentiment de apartenență pentru proiectul și culorile celei mai titrate grupări din Provincie. „Suporterii trebuie să știe că odată cu modificările din luna septembrie a Legii Educației Fizice si Sportului nr.69/2000 si în temeiul Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțării nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități non-profit de interes general, preţurile jucătorilor, dar mai ales pretențiile acestora, au explodat, pur și simplu. Preţurile, chiar şi pentru un jucător mediu, sunt mult mai maro decât înainte, acesta este trendul impus pe piaţa românească. Trebuie să te adaptezi, să ţii pasul, dar doar extrem de responsabil, din punctul nostru de vedere. Clubul continuă identificarea fotbaliştilor, în termenii doriţi şi impusi de noi și vorbim despre: dorinţa de a evolua cu adevărat la acest club emblematic şi nu doar pana în vară, o plusvaloare faţă de media lotului actual, seriozitate și profesionalism. Nu vom transfera nici un jucător dacă acesta nu se înscrie în parametrii mai sus enumeraţi. În concluzie, în acest context, clubul UTA Arad nu a pierdut nici un fotbalist pe care și l-a dorit cu adevărat”, a adăugat Grădinariu, care a confirmat despărțirile de Sebastian Pușcașu și Ciprian Dombrovoschi nu va fi menținut în efectivul UTA-ei.

Formația fanion a Aradului s-a despărțit de nu mai puțin de 8 fotbaliști în lunile noiembrie și decembrie, iar Alvarenga e singurul fotbalist care a trecut, deocamdată, de filtrul conducerii utiste.









32 comentarii

  1. Și la nivel de achiziții nu se coboară stacheta . Sunt criterii nedate publicității. În primul rând utilitatea ,virsta salariul și nu în ultimul rând posibilitatea revinzarii.. Situația clubului nu e așa dramatică cum o considera unii. Conducerea ,care are meritul lansării proiectului mai are unul. A incercat ,și mai încearcă să facă ceva față de oameni potenți care privesc după margine !

    0
    0
    1. Noaptea mintii a la Codru. Pai daca nu ii dorim, si nu se incadreaza in filosofia clubului de ce ii ofertam in prima faza?

      0
      0
  2. Codrule, ești incredibil de redus…. Popa a confirmat ca l-au refuzat jucatori cu care se intelese, tu vii si spui cretinitatea asra. Giro, hai periel inca o data pe inaptul asta.

    0
    0
  3. Nu au pierdut niciun jucator pe care si l-au dorit cu adevarat, zice domnul Codru. Inseamna ca nu si-au dorit cu adevarat niciunul , cel putin pana acum.
    Un imn de slava de la laudatorul de serviciu😂😂😂 ar fi mai mult decat necesar. Zi-le , domnul Giro!!!!

    0
    0
  4. Si asta începând de la Buia si Hlistei pe care dumneata împreuna cu A2 i-ați dat afara!! Dispăreți de la UTA căpușelor…

    0
    0
  5. Domnu’ Grădinarul, un mic exercițiu de logica ; pentru a ști ca nu a-ți pierdut nici un jucător pe care l-ați dorit cu adevărat, e musai sa știm lista cu acei jucători. Dar tot logic, lista nu poate fi spusa pentru ca s-ar crea presiuni. Și iaca asa, vorbim fără a spune și spunem fără a vorbi !!!

    0
    0
  6. Deci ori exista lista ori se cauta fotbalisti dupa acele criterii? Parca este discurs de politician, totul costa bani si totul este scump de facut. 😃

    0
    0
  7. Mai dragi aradeni….. Chestiunea pare simpla… Avem 3 echipe de C? Avem. Luati cel mai bun jucator de la fiecare echipa de C (liderul sau cel care face TOT jocul acelei achipe) + cel mai bun jucator din C4 in urma unui sondaj al antrenorilor din camp. judetean si automat ai 4 jucatori….. Va mai amintiti (cei batrani e drept) cand UTA era in A si in pauza de iarna l-a adus pe Besserman din liga a 4-a?! Nu a rupt gura targului dar a adus CEVA! Acel „ceva” care UTA de acum nu il are…. Si facem si economie la banuti…. Plus tineretul lui Gaica, hai ca putem inghega ceva…. Cu low-cost se poate face asta… Nu cred ca Cermeiul, Lipova sau Sebisul ar avea ceva impotriva.

    0
    0
    1. Doar Cermeiul nu ar avea pretenții, ceilalți au investit mult in jucători pe care alții iau refuzat, și iau resuscitat

      0
      0
    2. Cu tot respectul pentru ce inseamna UTA, incercati sa va pozitionati, toti care sustineti asa ceva, de partea cealalta: suporter sau primar sau simplu cetatean din Ch. Cris, Lipova, Sebis sau Cermei. Se aloca bani de la bugetele locale ale acestor orase/comuna ca sa ce? Sa ajutam UTA pe care autoritatile municipiului si judetului O IGNORA? Care este datoria astora fata de municipiu? Pai banii pe care ii dau eu bugetului local sa ajunga implicit in buzunarele experimentelor conducerii UT-ei? Iarta-ma ca nu sunt de acord! Fiecare are obiectivul lui, bugetul lui si raspunde pentru ele. Echipele astea se chinuie – cu bani muuuuuult mai putini sa faca minuni pentru altii? In ce lume traiti? Voi ati fi de acord ca cel mai bun jucator de la UTA sa mearga moca in retur la Lipova, Cris, Sebis sau Cermei sa ii ajute sa promoveze?

      0
      0
      1. ACUM CLAR DA!! UTA dacă tot nu mai are obiectiv, ar trebui sa ajute în retur Crișul chisineu Criș, sa promoveze, iar din vara poate roata s-ar întoarce și Crișul ar încurca contracandidatele utei la promovare! Am zis Crișul și nu Lipova pt ca ardelenii au condiții mai bune ca bănățenii

        0
        0
  8. Da DANE , exact asta a spus, sa stam linistiti pt. ca perioada de transferuri este destul de lunga, pana pe 29 februarie, deci este timp berechet pt. a negocia cu jucatorii doriti , vom vedea ce va fi !!! Succes domnule CODRU si intregii conduceri si sperand ca, ve-ti face alegerile cele mai bune , FORTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
    1. Nea Nelu luna februarie are 28 de zile . In 29 daca vin e bai mare . Perioada se incheie in 25 februarie.

      0
      0
  9. da…proiectul !? mai stie cineva care-i proiectul la UTA?ca Popica ne-a mintit stim, acuma vine si asta si ne minte?

    0
    0
    1. De ce spui asta,@Stelian???Am intervenit eu candva?In ce calitate as fi putut,oare?
      Multi nehotarati in comentarii,scriu ca in trecut am criticat persoanele din conducere si acum ii perii…Oare cand am criticat eu conducerea UTA-ei,in afara de perioada Giovanni&Martipan(si nu pe buna dreptate?)?Sau daca ai uneori alte pareri(opuse),cu unele persoane,inseamna critica?
      As fi curios,cati dintre carcotasi,au jucat candva fotbal,macar la nivel de maidan?
      Caci vorba aceea:in Romania,toti se pricep la fotbal,politica si femei!
      Cu ceea ce sunt deacord cu oricine,este ca UTA si-a pierdut credibilitatea printre jucatorii romani si aici,intr-adevar o buna parte de vina o poarta si conducerea,dar ca si mereu…Falca promite si nu s-a prea tinut de cuvant,mai niciodata,mereu gasind vinovati,niciodata el.
      Este probabil raspunsul meu catre Ionut Popa,care nu stiu din ce cauza,nu isi explica cum de jucatorii refuza UTA,pe banda rulanta?
      Mi-e foarte frica sa o prevad,dar UTA va redeveni din nou credibila,abia dupa cel putin un sezon,de la pima pana la ultima etapa incheiata,cu salarii platite la zi si fara gafe la transferuri,sau scapari ale unor jucatori care au dovedit valoare sau potential mare de crestere.
      Eu asa consider realitatea.
      La bine si la rau,HAI UTA!

      0
      0
  10. Tot pe aceasta cale,ca sa nu mai copiez diverse link-uri,va rog sa intrati dvs,personal,pe site-ul „liga 2.ro”!Nimic mai simplu.Incercati.
    Se cam soptea cate ceva,dar nu puteam sa cred zvonurilor,pana cand s-a adeverit iar si mereu,ca de unde nu iese fum…nici foc nu este…Mi se parea ilogic,dar……
    Iat-o pe Metaloglobus intregimentand intregul staff tehnic,cu preparator cu tot,in frunte cu Laszlo Balint,de la Snagov(Campioana intermediara),unsi in fruntea Metaloglobus-ului????Foarte ciudat si interesant..Adica tot acel Metalo,care daca nu s-ar fi retras Afumatiul,era retrogradata???
    Sunt curios deja,ce jucatori va convinge Balint ca sa-l urmeze,sau pe altii?Atentie mare la juniorii UTA-ei,sau la cei carora le cam scartaie contractele,pe la Arad…Ca ,pe langa faptul ca nu apare nimic serios si avem 15 jucatori,dintre care deja cativa accidentati,nu cumva sa mai si scapam pe careva.
    Repet ca nu este direct problema mea,fapte mereu trecute,din pacate,dar nici Buia si nici Hlistei nu au fost dati afara de la UTA, ci au crezut ca aleg o treapta superioara,stabilitate,la Snagov.Si daca cei doi mentionati,nu si-au facut treaba cu brio si acolo,atunci niciunul de acolo…
    Ma intreb doar, cum naiba au putut fi prostiti,dupa perioada de Low Cost de la UTA?
    Si ma mai intreb daca au fost rechemati inapoi?Pentru ca despre problemele Snagovului se stia deja de prin octombrie,mult mai grave decat la noi…
    Ca au plecat la Rapid,in contul unei datorii a lui RUFA(personaj egal, de teapa cu Martipan sau Massone),dar tocmai la Rapid,alta echipa cu probleme mari?Se intoarce lumea cu fundul in sus.Daca nu doreau,nu plecau la Rapid…Si sunt doar exemple de neanteles,dar inca nu am vazut o declaratie oficiala nici din partea celor doi si nici din partea UTA-ei.
    Sper sa nu ne prinda 25 februarie cu jucatori refuzati,sau liberi de contract,care nu si-au gasit angajamente altundeva si sa culegem doar la numar…
    Ce folos ca vin pe ultima suta,fara pregatire,ca iar si din nou sa vorbim despre timp pentru integrare si automatisme neexistente…Sper ca cineva,va fi in stare sa tina minte pe cat timp se vor semna contractele si sa se reverifice din nou,din urma,fir de par, cele existente in prezent,clauze..tot,tot!
    Doamne ajuta!

    0
    0
    1. Probleme mari ai tu la mansarda……ce probleme are Rapidu??????tu ești bătut in cap?tocmai a transferat cei mai buni mijlocașul laterali din țara,Hlistei și ăla de la panduri…..Uneori,faci remarci bune,dar alteori,bubui….

      0
      0
      1. Florine,facand abstractie aici, ca esti un posibil ageamiu ca si Florin ManeA,care ai fi vrut sa tepuiesti pepiniera UTA-ei si stiu exact ca te framanta acest esec personal al tau,emotional,eu indragesc Rapidul cel adevarat,dar te rog sa te mai documentezi in privinta celor actuale…Inainte sa ma jgnesti.Daca vrei sa pari documentat,intra pe site-ul ANAF,echipe fotbal,Rapid si vei intelege,la fel de „rapid”.Adica,nu se stie inca cine este Rapid,parerea si optiunea lui Pancone,nu se pune,deocamdata.Ultimul,scapa turma…Daca Rednic este antrenor,este la Minamo?Daca Oierul este finantator,este Steaua?Daca si daca????Ramane de vazut.
        Un rapidist adevarat nu va scrie niciodata agramat,RAPIDU si „panduri”…
        M-am declarat mereu,de cand ma stiu,anti-echipe miticiale,departamentale,dar am indragit Rapidul vechi, adevarat,mereu,fara sa debordez intr-un fan devotat.As numi-o mai degraba simpatie.Echipa de cartier,de suporteri cam tiganosi,scuipatori,cu comportamente bizare.Ba din contra acum,cu Jorza,Hlistei,pana acum.Voi urmari din nou cu interes evolutia Rapidului si imi doresc ca echipe gen Snagov,Chiajna,Voluntari,Blato-Getica,Clinceni,de pe sate si comune,sa dispara din peisaj.Este doar chestie de timp,crede-ma prietene.
        Niciodata UTA nu a avut nevoie de jucatori de la Rapid,doar invers…Asa brusc..Tarban,More Tartau,Bakos,aleatoriu,dar si altii….Ce porcarii scrii pe aici?
        Recitesti macar ce scrii?Nu?Pacat pentru tine… amice….
        Rapidul va mai fi Rapid,cand inca un George Copos va fi interesat,asa cum a fost el,rau sau bun….Cati dintre voi,Rapidisti adevarati,i-ati dus la puscarie o prajitura,sau un fanion?Hai mai…..Rade ciob de oala sparta si nu este treaba noastra….

        0
        0
  11. conducerea clubului urmareste doar vanzarea tinerilorr si tocarea banului public performanta sau suporteri este ultimul lucru de care sunt interesati conducatori acestui club manevrati din umbra de la km0

    0
    0
  12. conducerea clubului urmareste doar vanzarea tinerilorr si tocarea banului public performanta sau suporteri este ultimul lucru de care sunt interesati conducatori acestui club manevrati din umbra de la km0

    0
    0
  13. Am inteles! Nu esti „via” Opria….! Pai avem cativa jucatori tineri care au jucat bine in liga 3, la Cermei, Ineu, Lipova, Sebis. Nu fac obiectul echipei ?Nici macar nu sunt testati? Au crescut la UTA. Dar umblam dupa potcoave de cai morti, prin liga 5, etc. Zau,eu nu mai inteleg nimic! Din acesti tineri, sunt sigur ca peste cativa ani vom vedea cativa prin liga 1. Cine va raspunde atunci? Popa, Gradinariu? Poate nici nu vor mai fi la echipa! Metaloglobus este cu buget privat 100%. Apropo de remarca lui Giro, pe cativa i-am scapat deja fiind in vizorul unor echipe de liga 2 si 1. Pacat! Dar pana departe, hai UTA!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button