Stranieri aradeni

Cele mai scumpe transferuri din istoria UTA-ei, după Petre, în curtea lui FCSB: Hora e noul coleg al lui Man





Viceliderul Ligii 1 la fotbal a oficializat, astăzi, transferul lui Ioan Hora. Atacantul venit liber de contract, ultima dată fiind legitimat la turcii de la Elazigspor, a semnat un acord valabil un an şi jumătate cu FCSB și va ajunge deseară în sub comanda lui Mihai Teja în cantonamentul din Spania.

Primul club la care s-a afirmat Ioan Hora a fost UTA. Orădeanul a jucat în „alb-roșu” până în vara lui 2008, când a fost luat la Gloria Bistrița pentru 250 de mii de euro. Suma de transfer a fost una record pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc, care de abia în ultimii trei ani a vândut mai scump. Dennis Man a fost cedat la FCSB pentru 300 de mii de euro, ulterior s-au mai încasat 20 de mii, iar în momentul în care atacantul de 20 de ani va juca primul meci oficial la prima reprezentativă a României, UTA va mai încasa 100 de mii de euro. În plus, arădenii și-au menținut 11% dintr-un viitor transfer al fotbalistului din Vladimirescu, crescut la Atletico de Cristi Păcurar și Francisc Tisza. Și tot un elev al acestora, Adrian Petre, deține deocamdată recordul de transfer la UTA, cu cei 500 de mii de euro pe care Esbjerg i-a plătit în contul său.

Revenind la Hora, acesta a ajuns în curtea FCSB și prin intermediul impresarului său. Este vorba despre Bogdan Apostu, fost coleg cu Hora la UTA în Liga 1, în sezonul 2006-2007. „Concurenţa e benefică, îmi aştept rândul şi sper să ofer ceea ce echipa are nevoie. Vom vedea în Spania la ce nivel sunt. E o oportunitatea foarte bună pentru mine şi cariera mea să ajung aici. Pot să joc pe mai multe poziţii, dar sper să fiu folosit ca vârf împins”, au fost primele cuvinte ale lui Hora la prezentarea oficială, ce a avut loc la palatul lui Gigi Becali, din Capitală.

În sezonul 2015/2016, Ioan Hora a marcat de 19 ori în Liga 1 şi a fost golgheterul competiţiei pe vremea când juca la Pandurii Tg. Jiu. Apoi, acesta a plecat la Konyaspor, în Turcia, ţară unde a mai jucat pentru Akhisarspor şi Elazigspor. În Turcia, Hora a câştigat de două ori Cupa, în sezoanele 2016/2017 şi 2017/2018. După plecarea de la UTA, atacantul de 30 de ani a mai jucat la Bistrița, CFR Cluj și ASA Târgu Mureș.









9 comentarii

  1. Domnilor de la sport Arad dacă va respectați cititorii, atunci nu mai puneți știri și poze cu echipele din București și cu patronii lor cu 4 clase.. Ajunge cât îi vedem pe canalele de sport naționale!

    0
    0
    1. Ai dreptate Vali – să ne lăudăm cu ce producem și păstrăm pentru un nivel cât mai înalt la Arad și nu în altă parte.

      0
      0
  2. Cu Hora și Apostu retrogradam ,deși lotul era bun și cu ceva realizări. De fapt pb. la Arad nu era și nu este o promovare ,care pare sa se apropie . Problema este o rămîne în A . Mereu veneau jucători cu care făceam fata .Nimeni nu putea explica ce. lipsea. Era stadion ,bani ,și nu era Falca !E supărător că Hora e amintit ca fost la Bistrița Poate in amintirea lui nea ,,Jean ” mare strateg in trucaje.

    0
    0
  3. Nu stiu UTA cu ce impresari colaboreaza dar vad ca Apostu apare tot mai des in transerul unor jucatori…din ce stiu Uta e ceva special pentru el, de ce nu se apeleaza si la el poate ne ajuta cu jucatori buni.

    0
    0
    1. Apostu este sluga femeii impresar Prodan Regheton iar daca vrei sa o vezi pe la Arad atunci trebuie sa i se dea echipa sa faca ceea ce a facut la Buftea, Snagov sau mai nou la Călărași. Unde nu trebuie sa apara ea îl trimite pe efeminatul de Apostu! Deja ca da târcoale Gherghisan , mai ne trebuie Apostu cu șefa lui ca sa fim sigur de dezastru!!

      0
      0
  4. Amintiti-va ce s-a intamplat in ultimul sezon in A in 2097/2008….
    Erau o trupa de mercenari, multi bucuresteni, ploiesteni etc…Fl Dan…
    Todea era si el….
    Au inceput bine, apoi au inceput sa vanda meciurile…
    Asta-i o practica veche la UTA, daca au vandut ai nostri aradeni meciul cu Buzaul…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button