UTA Arad

Mijlocaș de culoare, din „Cizmă”, în probe în „alb-roșu”





După cele 12 zile de cantonament centralizat, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc trece la etapa partidelor de verificare. În săptămâna ce urmează, arădenii „vorbesc” maghiara, în „dubla” cu Szegedul și confruntarea cu Fuzesgyarmat, prilej cu care vor mai fi văzuți la lucru câțiva jucători care vor mai sosi în probe.

Unul dintre aceștia este Mamadou Keita (foto, stânga) un mijlocaș central de 19 ani care vine de la Pro Piacenza, echipă de pe ultimul loc din Serie C (seria A) din Italia. Fotbalistul are origini din Mali și a evoluat mai mult pentru echipa de juniori al grupării din Peninsulă.

În zilele următoare ar mai trebui să mai sosească și un fundaș central argentinian, deși s-ar putea să nu mai fie nevoie de serviciile sale dacă „oficialilor” arădeni le ies calculele cu fotbaliștii autohtoni ofertați.

„Roș-albii” se întorc la treabă mâine, la ora 15,30, cu primul antrenament al săptămânii, pentru ca marți să se deplaseze în Ungaria, pentru disputa cu divizionara a treia, Szeged 2011. Partida va avea loc la Gyula, la ora 12.

7 comentarii

  1. Ai zice că lumea fotbalului e alcătuită din mijlocași . Este compartimentul care. ,,,fabrica ” faza de fotbal și pentru atac ,dar și pentru apărare. Așa că niciodată nu sunt prea multi ,mai ales când vin la casting. Să vedem cum se ,,,leaga”’ jocul nostru cu ce aduc ei nou. Presupune timp , dar redus la maxim. Principal e că lumea buna ,sperăm, a început să ne dea buna ziua. Aici se oprește priceperea noastră. ,și începe munca tehnicienilor. !

    0
    0
  2. De ce folositi expresia „de culoare”? Suna foarte urat din punctul meu de vedere. Sigur puteati gasi un alt atribut ca sa compuneti un titlu bun, de exemplu: Mijlocas tanar din „Cizma”…

    0
    0
    1. Din punctul tau de vedere,”de culoare”,inseamna rasism…Imi pare rau ca nu iti impartasesc parerea…Sunt divergente….Nationala Frantei,presupune in majoritate jucatori de etnie din foste colonii..Mai de 4-500 ani,erau considerati colonii sclave.Se pune problema rasista acum,cica nationala Frantei ar trebui”albita”,dar ce jucatori faceau si fac diferenta momentan,sau pana acum?Despre ce vorbim?Daca privesti in selectionate nationale,europene,Germania,Elvetia,Olanda,Belgia,Albania,Turcia,toti sunt LOCO?
      Dar sarbii,croatii,prin campionate puternice?Hop/stop….Vorbim cand ai nostri se vor impune acolo…Pana atunci,penali….Steliano….Torje….Poparadu….Tare de tot….
      Jignire ar fi sa ii denumesti NEGRI,dar nu de culoare!Viorel Hizo,i-i facea Cimpanzei,ce vorbim?La fel Porumboiu…Pana cand pe Varela a fost bun la Vaslui,Porumboiu a declarat ca este cel mai bun exoteric,din sclavagismul african…Penibil,jenant….Se uita….

      0
      0
  3. Faptul ca jucatorul este negru sau alb nu exprima vreo calitate fotbalistica. Dar faptul ca jucatorul e tanar e mult mai relevant in contextul nostru, e un jucator de perspectiva care poate fi format si ulterior vandut de exemplu.
    La intrebarea cum ne-am fi dat seama din poza cine e, simplu ati si facut-o, Mamadou Keita (foto, stanga)! De ce ma mai intrebati?
    Nu am vrut sa va stric inceputul de saptamana.

    0
    0
    1. titlul si poza trebuie sa ofere informatii initiale bune … dupa ce deschideti articolul, ce mai conteaza ca in titlu scrie ca este ˝de culoare˝? in text nu mai scrie 🙂
      p.s. asteapta colegii din presa centrala sa le scrieti sa schimbe si ei titlurile 🙂
      p.s.2 mai sunt si alte publicatii, daca doriti sa le scrieti si la altii, va ajut cu alte titluri

      0
      0
  4. Nu culoarea conteaza, ci calitatile fotbalistice si din experienta am constatat ca jucatorii ,,de culoare” au anumite calitati specifice,
    in special atletice. Imi amintesc de Chivu, Naftanaila si alti jucatori romani asemanatori… 🙂

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button