HandbalzTOP ARTICOLE

Prezența la turneul semifinal, ca și rezolvată: Crișul Chișineu Criș – CSU Reșița 19-16





Punct(e) țintit(e), punct(e) lovit(e) pentru divizionara secundă de handbal feminin a orașului Chișineu Criș. Chiar dacă nu au făcut un joc grozav, „alb-albastrele” și-au adjudecat derby-ul pentru locul în Seria D, cu CSU Reșița și sunt ca și calificate la turneul semifinal.

Poate miza, dar și sala nefamiliară niciuneia dintre combatante, nu a făcut din partida din această după-amiază una foarte spectaculoasă. Dovadă stă și numărul mic de goluri înscrise, 19-16, după 9-8 la pauză. Oricum, gazdele s-au aflat mai mereu la cârma jocului, însă au ratat foarte mult, chiar din poziții ideale. De „vină” a fost și portarul bănățencelor, însă nici omologul său, Florentina  Nemoianu nu s-a lăsat mai prejos.

Soarta câștigătoarei s-a decis, practic, în ultimele 7 minute. De la 15-15, Crișul a marcat de patru ori, prin Klimek (2), Damian și Boldor, în timp ce Reșița a înscris o singură dată. Aproximativ 200 de spectatori, între care și componenții echipei de fotbal de Liga 3-a din Chișineu Criș, au aplaudat victoria viceliderului, care pune 6 puncte între ea și formația din Banat cu 7 runde înainte de concluzia stagiunii regulate.

Tudor: „Greșelile la pasare și finalizare erau să ne coste”

În ciuda succesului, antrenorul Crișului nu a fost foarte mulțumit de cele întâmplate pe parchetul Polivalentei arădene. „Într-adevăr, este o victorie ce ne consolidează locul 2 în clasament, am mai făcut un pas spre ceea ce ne-am propus de la bun început, o calificare la turneul semifinal. Din păcate, astăzi nu pot să laud pe nimeni, a fost un joc în care am făcut foarte multe greșeli, atât de pasare cât și la finalizare și asta era să ne coste. Pot să spun că echipa este într-o cădere, am pierdut un meci la Oradea, după care nici în cel de la Timișoara nu am jucat senzațional, dar am adus cele trei puncte. A urmat acest meci cu Reșița, cu o victorie conturată pe final, când fetele noastre au fost mai lucide decât echipa din Reșița. Se poate să conteze și faptul că nu ne antrenăm în sala care am jucat azi. Sala noastră de la Chișineu Criș are 18 de metri lățime cu 38 de metri lungime, pe când un teren de handbal e de 20 pe 40. Probabil că și asta contează, sunt foarte multe ratări și în rapoartele de meci mai toate jucătoarele au procentaje slabe. Asta ține doar de ele, eu pot doar să le duc în fața porții, unde ele devin singurele responsabile”, a punctat Sebastian Tudor, după succesul cu reșițencele.

Pentru singura formație angrenată într-o competiție de seniori urmează o deplasare pe terenul liderului neînvins, CSM Târgu Mureș. În meciul de duminica viitoare, va debuta, probabil, în „alb-albastru” și experimentata extremă, Andrada Maior-Pașcu, însă și formația din Transilvania s-a întărit cu trei jucătoare.

Contra Reșiței, pentru Crișul au jucat și au marcat: Klimek 9, Damian 3, Iuga 2, Haidu 2, Boldor 1, Petruse 1, Lucușa 1, Nemoianu, Puț, Tudose, Roman.

 









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button