Sporturi de contact

Judoka arădeni se „încarcă” la Moneasa pentru competițiile noului an: „Etapă importantă în procesul de pregătire, zăpada și aerul tare ne ajută”





Weekendul antrenorului Arpad Nagy și o parte din elevii săi a început la Turnu Severin, la o primă competiție în 2019. În sala de sport de pe Dunăre, David Nagy a fost primul la Under 23, Roxana Iosub – a cincea, iar David Turc, al șaptelea. Judoka arădeni s-au obișnuit și cu tatamiul pentru că pe 22 martie se vor întoarce la Severin pentru a se bate pentru primele medalii naționale ale anului, la tineret.

Apoi, cei menționați au făcut joncțiunea la Moneasa cu restul delegației ce a demarat un stagiu de pregătire montan. Astfel, 14 sportivi de la Sambo Judo Pecica, 13 de la Podgoria Ghioroc și 12 din Ungaria, de la BM Kano Judo Bekescsaba, își vor încărca bateriile până vineri. Antrenorii Arpad Nagy, Carol Szabo și Janos Gyani nu și-au menajat elevii încă de la primul antrenament consumat în această dimineață pe culmile Munților Codru Moma.

Cartierul general al judoka arădeni și maghiari este Hotelul Parc, acolo unde mai este cazată și divizionara a treia, Lunca Teuz Cermei. „Ne axăm pe pregătirea fizică, etapă importantă în vederea competițiilor din acest an. Zăpada, aerul tare și traseele variate ne ajută să încărcăm, dar avem cu noi și echipamente de forță și dexteritate. Ca să nu uităm vitaminizarea sau suplimentele pentru efort, asigurate și de această dată de prietenul nostru prieten, Silviu Turc. Bineînțeles, condițiile de recuperare, cu bazin și jacuzzi și saună, puse la dispoziție de Hotelul manageriat de Ovidiu Fărcuța, sunt foarte importante pentru noi. În mare, ne pregătim pentru campionatele naționale, iar cei mai buni se bat și peste hotare. Începem, cu cele de juniori II, pe 24 februarie, la Craiova, apoi ne batem pentru medalii la tineret, 22 martie, la Turnu Severin și la seniori, pe 29 martie, la Iași. Tot Turnu Severin, mergem și la naționalele de juniori I, iar pe 4-5 aprilie începem sezonul și la sambo, cu naționalele de seniori, de la București. Ca și competiții internaționale, vom încerca să onorăm Balcaniada de juniori II, din Muntenegru, cea de juniori I, din Bosnia-Herțegovina, dar și europenele de juniori, din Finlanda. Asta la judo, pe când la sambo, vrem să ajungem în Cipru, la europenele de juniori-tineret, dar și în Uzbekistan, pentru mondialele de seniori. Bineînțeles, ne propunem să ținem ștacheta ridicată la Ziua Judoului Arădean, de pe 16 iunie, când e programată și prima etapă de Euroligă, împreună cu partenerii noștri din Ungaria, Serbia și Croația”, ne-a mărturisit profesorul Nagy.

Altfel, cluburile partenere Judo Club Pecica și Panda Team Arad își așteaptă și în anul 2019 la sălile de sport din Pecica și Bazinul Delfinul, cu mențiunea că la Arad se fac și cursuri de MMA. Înscrieri la numerele de telefon: 0771339423 sau 0773778652.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button