National Sebis

„Dulău” pe „frontul” de la…Prăjești: Sebișenii – „storși” de Todea pentru un retur printre protagonistele din C4 + FOTO





Absolut toate divizionarele terțe arădene sunt în cantonament în această săptămână. Dacă primele două din „clasă”, Șoimii Lipova și Gloria Lunca Teuz Cermei s-au mutat la Fuzesgyarmat, în Ungaria, respectiv la Moneasa, Crișul Chișineu Criș și Național Sebiș se pregătesc pe plan local.

Pe o vreme ploioasă, sebișenii s-au pregătit pe „frontul” din Prăjești în această dimineață. A fost un antrenament complex, cu mingea, Cristi Todea și „secundul” său, Cosmin Merșca, lucrând în special pe compartimente, dar nu înainte de a face o încălzire bună, ajutându-se de jaloane și copete. „Dulăul” s-a îngrijit în special de fundași și mijlocașii la închidere, pe care i-a expus la diferite situații pe faza de apărare, în timp ce fotbaliștii ofensivi au avut o sesiune de finalizare. Totul s-a încheiat cu o „miuță” pe 70 de metri, jucătorii fiind serios întinși și, prin urmare, premiați cu o repriză de recuperare după efort la bazinul Hotelului Parc, din Moneasa, în cursul după-amiezii.

Din păcate, Todea nu are întreg lotul la dispoziție și aste pentru că Poștoarcă (în revenire după operația de ligamente încrucișate), Enciu (bolnav, se recuperează la Timișoara), Pîslaru (aprindere la plămâni) și  Cl. Vereș (pubalgie). Fundașul sârb Anovic s-a accidentat și el la tendon și a părăsit deja Sebișul, dar Cristi Todea va mai face, probabil, o triere, după cantonament, miercurea viitoare, dar mai ales testul cu Unirea Sântana, de sâmbătă.  „Suntem în plină perioadă de acumulare, băieții sunt receptivi, se antrenează bine. Condițiile sunt de iarnă pură, dar ne descurcăm, avem sală, avem acest teren de antrenament, de la Prăjești, obiectivul este să acumulăm în primul rând din punct de vedere fizic. Mai avem meciuri amicale în care vreau să mai văd jucătorii cum se mișcă, pentru a putea să vedem pe cine ne vom baza din retur. Mai suntem deficitari la fundași, deși un jucător de acest profil, cu experiență, va veni mâiine la Sebiș. Mai căutăm soluții și la mijlocași centrali, sperăm să rezolvăm totul cât mai repede și să definitivăm lotul. Din păcate, patru dintre jucătorii cu importanți, titulari în tur, se confruntă cu diverse probleme medicale, când vor reveni vor avea de recuperat pentru a intra în ritmul celorlalți”, ne-a mărturisit Todea.

Cornea: „Îmi doresc să ajung cândva la UTA, dar mai am de muncit până atunci”

Cel mai probabil, fundașul care va ajunge la Sebiș mâine este Gabriel Oiță. Acesta este crescut de Pandurii și a mai evoluat în tricoul Naționalului în stagiunea 2015-2016, sub comanda lui Călin Cojocaru. Altfel, în „alb-albastru” a mai ajuns și Dennis Laza, un fundaș lateral stânga de 20 de ani, care a evoluat la juniorii UTA-ei până de curând. Dar, titularul postului pare a fi, fiul de 21 de ani al fostului jucător al UTA-ei, Sorin Cornea. „Mă bucur că am venit în județul Arad, pe urmele tatălui meu care a jucat pe vremuri la UTA. Îmi doresc enorm să ajung și eu cândva la această echipă de mare tradiție, poate chiar în Liga 1, dar mai am mult de muncit până atunci. Recent, am jucat în Liga a doua la Snagov, apoi în Liga 3-a, campionatul trecut la Deva, iar în acest tur la Avrig. Cunosc foarte bine adversarele din această serie, cred că dacă ne pregătim bine diferența de puncte ce ne separă de primul loc poate fi recuperată. Este o serie echilibrată, cel puțin în jumătatea superioară oricine poate să bată pe oricine. Avem și noi jucători valoroși, dacă ne pregătim bine vom putea să ne jucăm șansa. Vrem să pornim bine chiar din prima etapă, când vine la Sebiș liderul seriei, Șoimii Lipova”, susține Eduard Cornea.

Naționalul rămâne în sistem de cantonament pe plan local până sâmbătă, când are programată o partidă de verificare la Sântana.

Galerie foto de la antrenamentul echipei național Sebiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button