Handbal

Handbalistele Crișului abordează derby-ul de la Târgu Mureș cu două proaspete transferuri: „Mergem să ne apărăm șansa!”





Crișul Chișineu Criș și-a atins scopul în derby-ul pentru locul 2 cu CSU Reșița și are 6 puncte în față înainte de deplasarea de risc maxim, de pe terenul liderului incontestabil al Seriei D a Diviziei A la handbal feminin. CSM Târgu Mureș are victorii pe linie, s-a întărit și în această iarnă cu două jucătoare de primă ligă, portarul Cristina Popovici și interul stânga, Cosmina Cozma și – bineînțeles – nu concepe să piardă puncte în fața propriilor susținători.

Chiar dacă e vicelider, Crișul nu pare a se putea ridica, deocamdată, la nivelul echipei transilvănene. Nici conducerea formației arădene nu a stat cu mâinile în sân în această iarnă și a pus mâna pe două jucătoare importante. Prima dintre ele este extrema Andrada Maior-Pașca, cu meciuri inclusiv în Champions League în tricoul celor de la Minaur Baia Mare. Și tot din „Dealul Florilor”, dar de la CSȘ 2, vine și Iuliana Horgea, un inter/pivot de 20 de ani, care mărește concurența pe aceste posturi. „Urmează un meci greu cu Târgu Mureș, nu pot spune că este un derby pentru că nu le-a învins nimeni până acum. În plus, chiar dacă joacă locul 1 cu locul 2, noi nu le mai putem ajunge în clasament pe adversarele noastre de duminică. Mergem să ne apărăm șansa, să jucăm frumos și să încercăm să ne ridicăm la un nivel mai înalt decât la partida cu Reșița”, a spus Sebastian Tudor, antrenorul „alb-albastrelor”.

Meciul dintre primele două clasate în serie e programat duminică, de la ora 17. Diferenţa de puncte e foarte mare în favoarea teamului Mihaelei Evi: 39, față de cele 25 ale Crișului. În precedentul meci de la Târgu Mureș, disputat în toamnă, gazdele s-au impus cu 36-30, în timp ce la Arad, în sala UAV-Mihai Botez, liderul s-a impus la limită: 36-35!

FOTO: CSM Tîrgu Mureș (Facebook)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button