UTA AradzTOP ARTICOLE

Vicele CJA, Sergiu Bîlcea, susține că „Francisc Neuman” va fi finalizat în acest an: „Cred că UTA va juca pe noul stadion din turul sezonului 2019-2020”





După ce și al doilea termen de finalizare al stadionului „Francisc Neuman”, respectiv data de 24 noiembrie 2018, a expirat, firma constructoare, Tehnodomus SA, nu a venit cu alte promisiuni. Lucrările au cam stagnat în lunile de iarnă, așa că în rândul suporterilor arădeni domină pesimismul, cu atât mai mult cu cât UTA nu va promova nici la finalul actualei stagiuni. În plus, o tăiere de panglică în anul electoral 2020 ar cădea la fix, doar că, astăzi, unul dintre cei mai importanți oameni din administrația arădeană susține că utiștii se vor întoarce acasă în această toamnă.

Vorbim despre Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, un apropiat al primarului Gheorghe Falcă, deci documentat pe acest subiect. „Și eu aștept acest stadion mai mult decât oricând, pentru că am copilărit la UTA, pe vechiul stadion. Cred că lucrările se vor încheia în acest an și când spun acest lucru mă bazez pe faptul că, încet-încet, constructorul va trebui să plătească penalități. Un termen exact nu există, dar eu cred că din turul sezonului 2019-2020 UTA își va disputa meciurile de acasă pe noul stadion. Toți așteptăm acest lucru”, sunt cuvintele lui Bîlcea în cadrul emisiunii „Ghilea show”, de la TV Arad.

Conform proiectului, capacitatea noii arene „Francisc Neuman” va fi de 12.584 locuri pe scaune, urmând a fi amenajată și o parcare de 300 locuri pentru autoturisme şi 20 pentru autocare. Tribunele vor fi acoperite integral cu acoperiş, vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub Peluza Sud ar trebui construit un mini-hotel.

Finanțarea aparține în totalitate Primăriei, care, conform declarațiilor primarului Falcă, a organizat licitații paralele și pentru partea de lucrări asumate de Compania Națională de Investiții. Reprezentanții acesteia din urmă susțin că arena trebuie adusă sau măcar apropiată de stadiul la care se va putea lucra la gazon și nocturnă, banii promiși pentru aceste „felii” fiind de 2,5 milioane de euro.

16 comentarii

  1. Nu poate fi finalizat pana in toamna. Au ramas mult prea multe lucrari nerezolvate. Eventual sa-l termine partial si sa-l dea in folosinta, dar asta nu inseamna finalizat.

    0
    0
  2. multumim dl sergiu! Ati spus nimic in 100 de randuri. Acum suntem mai linistiti.va aplaudam. Sa dispareti toti pana cand e gata ar fi o adevarata veste.

    0
    0
  3. La stadion s-a lucrat ,,,sotto voce” adică pe șoptite de la început. Termenul era pus pt. că așa se obișnuiește când începi ceva .Când au luat acasă cutiuța cu gazon ,arădenii nici nu bănuiau că vor trece anii și echipa tot nu joaca pe ,,iarba de acasa” . Acum pare că se apropie finalizarea poate legată și de alegeri. Tot ar fi bine că ia sfârșit coșmarul. !! Mai rămîne o mare necunoscuta . Recepția la parametrii așteptați. Bafta !!!

    0
    0
  4. „Constructorul va plati penalități”, deci implicit va fi presat de timp, iar asta ar putea însemna că va încerca să termine stadionul in cel mai scurt timp posibil, fără a mai pune accent pe calitatea lucrării, pentru ca va trebui să-și scoată pârleala pe undeva. Sper din suflet să nu se întâmple acest lucru, și că vom putea să ne simțim cât de cât in siguranță pe noul stadion. Scriu asta pentru că toată lumea știe cel mai elocvent exemplu… scaunele de pe Motorul, o lucrare ieftină, făcută in grabă sub presiune…

    0
    0
  5. Pinocchio de la brad nu le mai vorbește supușilor are purtator de minciuni Cine va mai poate crede minciunile epoca voastră a apus de mult ati terminat sport cat si orasul mars din funcții MINCINOSILOR

    0
    0
  6. Un discurs tipic de politician!Nu lipsesc „daca,cred ca,…”Adica o gargara ieftina de adormit fraierii,cum ne considerati…E usor a scrie versuri,cand nimic nu ai a spune…..
    „Incet,incet” ar trebui trecut la penalitati????Ba eu sunt de parere ca „repede,repede”…dar si din urma,calculate…
    Si ce ne mai vomita dl Bilcea?:UTA va juca turul sezonului viitor pe Francisc Neuman?
    Pai domnule papagal,aservit,trompeta propagandistica a lui Falca….Turul incepe pe la sfarsitul lunii august…Va ajung doar degetele de la o mana sa numarati lunile ramase pana atunci!
    In aceste luni declarative( pompos),nu v-ar ajunge timpul nici macar de zugravit…
    Si nu puteti spune ca a fost o iarna grea,care iar si din nou,v-a luat prin surprindere…
    Structuri de beton,fieratanii,tablarii facute in niste ani chinuiti.Oare cat va dura de acum incolo?Instalatii,amenajari,feronerii,placari,finisari????
    Va spun eu d-le Bilcea:exact cum spuneti….fara limita!
    „Daca si cu parca,se plimbau intr-o barca….”Nici daca un furnicar de mesteri ar munci 24/24 si 7/7,tot pe batjocura(alta la zi) de pe Motorul vom juca….
    Deocamdata aveti un alt subiect fierbinte,de la care incercati sa abateti atentia….soselele din judet arata ca si dupa bombardamentul americanilor,asupra Aradului….tot din capitolul „lucrari de calitate maxima”!

    0
    0
  7. O să intrați in istoria lumii, impotenților, cu termenul de execuție al stadionului…și dacă-l făceați din chirpici tot era terminat până acum.
    Păcălicilor!

    0
    0
  8. Stadion ? Cu 9500 de locuri ?na Falco tu iti bati joc de orasul Arad. Ma nu tie rusine? Dute dracului de unde ai venit!

    0
    0
    1. Videle a spus că se va juca pe noul stadion probabil că se va juca dar nu fotbal poate o ” sârbă” in tribune că măcar betoanele respective că tribune nu se pot numi( deocamdată) șanț montate!!!!!!! Cine va mai crede mincinoșilor că dacă vă creștea nasul că la Pinocchio va ajungea nasul până la Timișoara pe ” Dan Păltiniș ani”!!!!!!!!!!.

      0
      0
  9. o fi gata o p…a ! asta nici nu stie pe ce lume traieste, auzi, cica peluza sud…!? mai oameni buni ! trebuie sa deschidem dracului ochii cand mai dam votul cuiva, la Arad zica ca suntem blestemati…numai mincinosi si habarnisti, SA VA FIE RUSINE , POLITICIENI DE DOI LEI. VA BATETI JOC DE BLAZON, DE ACEASTA MANDRIE A NOASTRA UTA ,PE CARE ATI SI CONFISCAT-O DE ZICI CA-I JUCARIA VOASTRA,

    0
    0
  10. Tare mult vă mai place să mintiți în privirea finalizări lucrărilor la stadion, atât de mult durează de parcă se costruiește cel msi mare stadion din lume și cred că capacitatea stadionului va fi sub 10000 de locuri și nu cum se afirmă, dar acest film sa mai văzut la Arad în rolul principal joacă Falcă că doar suntem în an electoral și poate domnul Buldozer Falcă, mai reușește să câștige un mandat

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button