Șoimii Lipova

Aradul fotbalistic mai dă un fotbalist la naționala Under 19: Lipovanul Banyoi, convocat de Oprescu în locul dinamovistului Răducan





Reprezentativa Under 19 a României a decolat, ieri, spre Grecia, acolo unde va întâlni selecționata elenă în două partide de verificare. Apoi, în martie, tinerii „tricolori” vor juca la Turul de Elită, runda decisivă înaintea Campionatului European.

Până la plecare, jucătorii antrenați de arădeanul Daniel Oprescu s-au pregătit la Centrul Național de Fotbal Buftea. Pe lângă ședințele de pregătire, aceștia au fost și testați fizic după perioada de pauză din această iarnă.

România U19 a întâlnit Grecia și în primul tur de calificări, atunci când elenii s-au impus cu scorul de 5-3. Am studiat acel joc împreună cu băieții și le-am spus că trebuie să eliminăm greșelile pe care le-am făcut în toamnă. Să corectăm jocul defensiv”, spunea Oprescu pentru frf.ro.

Chiar în preziua plecării spre Grecia, fostul mijlocaș al Telecomului sau Gloriei a operat o ultimă schimbare în lotul său. Forțat puțin de împrejurări, Daniel Oprescu a trebuit să renunțe la dinamovistul Gabriel Răducan și a apelat rapid la Andrei Banyoi. Atacantul sosit în această iarnă la Șoimii Lipova de la CFR Cluj II s-a conformat rapid și s-a pus la dispoziția reprezentativei „tricolore”. Din aceasta mai face parte și Rareș Deta, mijlocaș care a demarat pregătirea de iarnă cu UTA, dar care se va întoarce la Lunca Teuz Cermei la revenirea de la lot.

Partidele contra Greciei vor avea loc pe 12 februarie, de la ora 15:00, în Kaisariani, și pe 14 februarie, tot de la 15:00, în Zografou.

Altfel, în drumul spre EURO, tricolorii U19 vor întâlni Irlanda (20 martie), Rusia (23 martie) – gazda grupei, Azerbaidjan (26 martie). Doar prima clasată merge la turneul final din Armenia (14-27 iulie 2019). „Așa cum am spus încă de la tragerea la sorți, este o grupă echilibrată, dar avem șansa noastră. Încă de atunci am cules informații despre viitorii adversari pentru ca la ora de start a Turului de Elită să fim pregătiți”, mai consideră Oprescu.

Vulturar – 48 de minute în remizele României Under 16 cu Cipru

Selecționata pregătită de Adrian Văsâi a bifat două remize în oglindă (1-1) cu Cipru Under 16, ambele meciuri fiind disputate pe tărâm cipriot. Convocat alături de fotbaliști născuți în anul 2003, utistul Cătălin Vulturar (14 ani) a rămas pe bancă în ambele confruntări, intrând în locul lui Pandele în minutele 72, respectiv 60.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button