UTA Arad

Păcurar, după repetiția „roș-albilor” cu „șoimii”: „Un joc reușit, dar mai avem de muncit în special la capitolul posesie cu progresie”





UTA a încheiat cu un succes seria meciurilor de verificare demarată exact în urmă cu o lună de zile cu eșecul (2-3) cu Elore Bekescsaba. Au urmat: 0-0 și 1-1 cu Szegedul, 3-1 cu Cermeiul, 1-1 cu Crișul Chișineu Criș și 0-1 cu Ripensia și, azi, 2-0 cu Șoimii Lipova. Fundașii El Hasni și Melinte, acesta din urmă fiind utilizat mijlocaș la închidere de Ionuț Popa, au decis testul cu liderul Ligii a 3-a, seria a IV-a, care nu a pus cu adevărat în pericol buturile lui Bodea și Zamfir.

Exact peste o săptămână, sâmbătă de la ora 11, pe „Motorul” va ajunge Dacia Unirea Brăila, pentru primele puncte puse în joc în acest an pentru „Bătrâna Doamnă”. „Am făcut un joc reușit astăzi folosind echipa care, în proporție de 70-80% va, fi pe teren și cu Brăila. Pe Cipri Rus nu l-am folosit pentru a-i putea vedea pe cei doi atacanți aflați în probe (n.a. sârbul Basrak și argentinianul Cano).  Este îmbucurător că nu am luat gol, dar este clar că mai avem de muncit, în special la capitolul posesie cu progresie. Am avut câteva ocazii destul de clare în ambele reprize, așa că, per total, a fost un meci reușit înainte de reînceperea meciurilor oficiale. De săptămâna viitoare, începem un ciclu normal înainte de un joc oficial, cu câte un antrenament zilnic, excepție fiind ziua de marți când avem două”, a menționat Cristian Păcurar, antrenorul secund al UTA-ei.

Odată cu achiziția lui Ionuț Neagu, care și-a arătat calitatea în repriza bifată astăzi, gruparea arădeană mai rămâne interesată de un singur fotbalist pentru completarea lotului. „Mai căutăm un jucător ofensiv, un marcator. Încercăm să nu ne grăbim, deși suntem la limită cu timpul. Nu vrem să facem greșeli, suntem foarte atenți la ceea ce vine pentru a rămâne la echipă. Toți jucătorii aduși în probe a trebuit să îi vedem la meciuri pentru a-i testa. Rămâne să vedem ce decizie vom lua și cu cei doi atacanți care au împărțit azi câte o repriză, deocamdată nu ne putem pronunța pentru că am văzut prea puțin”, a adăugat Păcurar.

Utiștii au liber până luni, când la antrenamente ar trebui să revină și portarul Orlic, aflat în tribune astăzi.

8 comentarii

  1. Problema mare e ca jucătorii de la mijloc nu crează pentru a pune atacanții in poziții de a marca sau sa își creeze ocazii de gol.Toti atacanții aduși in probe inclusiv Cipri Rus au coborât pentru a-și face rost de mingi.Daca nu coboară nici nu îți dai seama ca atacantul sau atacanții sunt in teren pt ca efectiv nu primesc mingea.Azi de exemplu Cano zici ca era mijlocaș nu atacant!

    0
    0
  2. Așa cum a apărut cam 80 % din echipa de baza ,ținta ar fi același procent la implicarea in joc. ! Cei veniți au calitate și stacheta poate fi ridicată și in jocuri . Asta a făcut diferența că cei 5 ,6 să ia iremediabil avans . Delicat rămâne atacul. Vom ajunge treptat la stabilitate in toate compartimentele. La Petre sau Man a contribuit munca unei echipe sudate atât cât a fost ea La rindul lor ei au dat strălucire echipei . Din păcate STHAL vrea să facă singur cariera . Nu se încadrează în echipa. și plusul lui de tehnicitate nu folosește echipei. ! Păcat .Așa este e nevoie inca de. muncă susținută de luat puncte chiar cu joc mai modest Hai UTA. !!

    0
    0
  3. Atat Basrak cat si Cano, au aratat cat au jucat in acest meci ca au calitate dar le mai trebuiesc meciuri alaturi de jucatorii UTA.-ei pt. a se inbunatatii relatiile de joc .

    0
    0
  4. Ambi atacanți sunt peste ce am văzut in probe in aceasta iarna. Atacantul sârb are talie si protejează bine mingea si se lupta cu fundașii adverși, putea sa si marcheze azi la o centrare buna a lui Miculescu, dar a trecut puțin pe lângă minge. Atacantul argentinian are viteza dar se vede ca nu are pregătire de iarna, dar cu o pregătire bună ar ajuta echipa foarte mult. Părerea mea de simplu suporter ar fi ca cei doi sa fie legitimați la UTA, sunt peste David Popa amândoi și nu mai ai timp sa aduci ceva mai bun. Nu putem sta doar in Cipri Rus si David Popa. Pentru noi doar UTA contează !

    0
    0
  5. Cred că Popa, ar trebui să asculte și glasul suporterilor, în ceea ce privesc transferurile. Alvarenga a înscris și la UTA și la Timișoreni s-a renunțat foarte ușor la el. Cu David , mînă moartă,, nu faci nici o afacere cu el . Cel puțin Cano îmi place că e bătăios și rapid. Pe celălalt nu știu că nu am văzut meciul cît a fost pe teren.

    0
    0
  6. UTA a facut achizitii bune in aceasta iarna. A contat experienta lui Popa care o adus jucatori verificati de la echipe antrenate de el. Apararea si mijlocul sunt OK. Eu zic ca cei doi atacanti sunt buni.si daca se poate sa fie legitimati.

    0
    0
  7. La UTA, „posesie cu progresie” nu prea a existat, de multi ani,,echipa a jucat fie „tare inainte -Manea- si pe a doua”, fie reactiv pe contre. Pentru a schimba stilul trebuie sa ai jucatori tehnici si rapizi, cei adusi recent, cu greu se vor putea adapta unui stil colectiv , de posesie si progresie. Au valoare, , dar Seroni sau Melinte nu prea au jucat asaceva, iar Neagu vine dupa ligamente la genunche, operate. Pentru unii suporter „apararea si mijlocul este OK”, dar sa nu uitam ca in teren nu joaca numele. Fie si fara un obiectiv clar, asteptam ca UTA sa joace un fotbal frumos, si eficient si sa nu mai avem emotii, mai ales, acasa, in campionatul asta. La anul …din nou vom zice ( ca mereu, in ultimii ani…) ..” vrem promovarea”…, dar, eu unul, vreau fapte…nu vorbe ! Si faptele ne-au cam dezamagit…mereu !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button