Drumul în Cupă s-a încheiat în lacrimi, la ultima aruncare: Crișul Chișineu Criș – FC Argeș 27-28

Drumul în Cupă s-a încheiat în lacrimi, la ultima aruncare: Crișul Chișineu Criș - FC Argeș 27-28

La cum avea să înceapă partida din cadrul 16-imilor de finală ale Cupei României Fan Courier la handbal feminin, se părea că Argeșul va avea o seară liniștită în Polivalenta arădeană. Dar, încurajată de aproximativ 200 de sepectatori, Crișul Chișineu Criș a remontat pasivul de 7 goluri avut în minutul 10, a egalat până la pauză, 13-13 și a jucat cu calificarea pe masă pe tot parcursul reprizei secunde.

Cert este că am asistat la un handbal de bună calitate, cu faze lucrate de ambele părți, dar și contre de manual. Combatantele au condus pe rând, dar nu mai mult de trei goluri, iar în ultimele zece minute s-a mers cap la cap.

La 27-27, gazdele și-au ratat atacul, iar interul Conea a păcălit-o pe Nemoainu pentru avantajul formației din Trivale. Mai erau doar 5 secunde de joc, Crișul a repus balonul, dar Boldor a fost faultată dur de aceeași Conea. Cartonaș roșu și apoi albastru pentru piteșteancă și lovitură de la 7 metri pentru „alb-albastre”. Experimentata Klimek și-a asumat responsabiliatea, dar portarul oaspetelor a respins cu brațul și a declanșat fiesta calificării în optimi pentru „alb-violete”. Sabine Klimek și colegele sale au vărsat lacrimi amare, însă publicul le-a răsplătit cu aplauze efortul și jocul bun.

Așadar, Crișul pierde ocazia să aducă o formație din Liga Florilor la Arad și de acum nu-i rămâne decât să se concentreze pe finalul campionatului și, ulterior, pe turneul semifinal, care – teoretic – nu mai poate fi ratat. „Am început mai greu meciul, din nou cu foarte multe ratări. Contează că ne-am revenit în prima repriză și apoi am fost mereu în joc. Meciul a fost bun, iar echipa mai lucidă s-a impus. Noi pe final am ratat acel 7 metri prin Sabine Klimek, care, fiind cea mai experimentată jucătoare, era ideală pentru a bate acea lovitură. N-a fost să fie, nu suntem supărați pe ea, dimpotrivă. Totuși, nu am pierdut finala Champions League și, oricum cred că am demonstrat că suntem în creștere, având un proiect pe mai mulți ani de zile. Dacă ar fi marcat Sabine, se băteau  lovituri de la 7 metri pentru a decide echipa câștigătoare, iar noi avem două, maxim trei jucătoare care bat frecvent, nu știu dacă ne-ar fi avantajat foarte mult această situație. Dar, nu trebuia să ajungem acolo, trebuia să ne concentrăm mai bine, mai ales în a doua repriză. Pe de altă parte, nu trebuie uitat că avem echipă tânără, cu o medie de vârstă de 19-20 de ani, așadar astfel de lucruri se întâmplă. O să lucrăm mai mult și probabil că anul viitor vom arăta altfel. Mă bucur că vedem din ce în ce mai mulți oameni în tribune, îi așteptăm  să ne susțină și în campionat, poate chiar la meciul următor, pe care îl vom disputa pe 3 martie, la ora 17, cu CSU Oradea”, a punctat Sebastian Tudor, antrenorul Crișului.

„A fost un joc spectaculos în care ambele echipe și-au apărat corect șansele. Sorții au fost de partea noastră de data asta. S-au întâlnit două echipe ce-și doresc să progreseze, să ridice nivelul din toate punctele de vedere. Crișul este o echipă frumoasă, bine instruită, îl cunosc bine pe Tudor și știu că își dorește și va realiza mult, mai ales dacă cei din conducere vor avea răbdare cu el”, a spus și Titel Răduță, antrenorul argeșencelor.

Formații și marcatoare:

Crișul: Klimek 7, Petruse 7, Boldor 5, Puț 4, Damian 2 Iuga 2, Maior-Pașca, Haidu, Lucușa, Nemoianu, Corha

FC Argeș: Popescu 10, Bidașcu 7,  Roșu 4, Conea 4, Manea 2, Ciolponea 1, Stanca, Paraschiv, Preda.

Arbitri: A. Nitișor, A. Stamatoiu (ambii din Râmnicu Vâlcea),

Facebook Comments
6
0

Un comentariu

  1. Avatar

    CAM PARTINITOR ARBITRAJUL PTR PITESTENI DIN PARTEA VECINILOR DIN RM. VILCEA UN PIC RUSINE D-LOR ARBITRII ESTE VB DE MECIUL DE CUPA DINTRE ECHIPELE CS. CRISUL CHISINEU CRIS -FC .ARGES SCOR FINAL 27-28

    2

    0
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.