Fotbal juniorizTOP ARTICOLE

Echipele arădene s-au încălzit mai greu la Cupa Ladislau Brosovszky și au ținut acasă trofeele puse în joc duminică, la 2008 și 2012 + FOTO





Sălile de sport „UAV-Mihai Botez” și „Victoria” au găzduit cea de-a cincea ediție a Cupei Ladislau Brosovszky la mini-fotbal. Echipele arădene s-au încălzit mai greu și au pierdut trofeul la toate categoriile de vârstă sâmbătă, în prima zi de întreceri, pentru ca duminică să-și ia revanșa prin Academia Brosovszky  și UTA. Ca de fiecare dată când vorbim despre fotbalul juvenil s-a pus mult suflet și ambiție, atât pe parchet, cât și în tribune din partea părinților, verdictul fiind următorul pe categorii de vârstă:

Sâmbătă

Grupa de vârstă 2007

1. OFK Zenit Bijelina
2. ACS Socodor
3. UTA (antrenor Cristian Țigan)

Grupa de vârstă 2009

1. Atacante Belgrad
2. Grocsis Akademia Gyula
3. UTA (antrenor Alex Nistor)

Grupa de vârstă 2010

1. Atacante Belgrad
2. Academia Brosovzsky (antrenor Ciprian Pistrui)
3. Viitorul Arad (antrenor Flavius Moisă)

Grupa de vârstă 2011

1. CS Oradea
2. Grocsis Akademia Gyula
3. CSȘ Gloria (antrenor Mihai Roșca)

Duminică

Grupa de vârstă 2008

1. Academia Brosovzsky
2. Juventus Timișoara
3. UTA (antrenor Ioan Herman)

Finala la această grupă de vârstă s-a dat între echipele foștilor coechipieri de la UTA, Marius Ciubăncan și Vali Miculescu. Până la urmă, gazdele de la Academia Brosovszky s-au impus dramatic la loviturile de departajare, după ce scorul la finele timpului regulamentar a fost 0-0. Portarul „negru-verzilor” a fost eroul echipei sale, atâta timp cât a parat două lovituri de la 7 metri, ba a mai și transformat una dintre ele. Copiii au întins hora bucuriei pe parchetul Polivalentei și vor reprezenta Aradul la turneul final al Cupei Voyage, din luna martie, de la Budapesta .

Echipa campioană: Szilveszter Nyari, Tudor Ghergar, Silviu Brândeie, Patrik Szabo, Florin Ene, David Jurcă, Rafael Crișan. Antrenori: Marius Ciubăncan, Teo Mihuț și Adi Sas.

Grupa de vârstă 2012

1. UTA
2. CSȘ Gloria (antrenor Mihai Roșca)
3. Viitorul Arad (antrenor Casian Maghici)

Echipa campioană: Eric Rada , Rafael Mănuța, David Farcaș, Răzvan Dan, Mario Talpaș, Maya Freisinger, Andrei Cora, Cristian Rugea, Alexandru Marc, David Călin, Radu Călin, Vlad Păulișan. Antrenori: Cristian Țigan și Abdoulaye Diarra

Câștigătoarele la patru categorii de vârstă au luat biletele pentru finala Voyage Cup 2019

În premieră pentru competiția organizată de Academia ce poartă numele golgheterului all-time al UTA-ei în Diviziei A, campioanele de la categoriile de vârstă 2007, 2008, 2009 și 2010 vor ajunge la faza finală a Voyage Cup 2019, de luna viitoare. Vorbim despre un turneu internațional ce va avea finalaele în Ungaria și Serbia, iar câștigătoarele la fiecare categorie de vârstă vor avea prilejul să vadă pe viu meciuri din UEFA Champions League.

Cel puțin sâmbătă premierea echipelor campioane a fost efectuată de membrii ultimei generații de aur a echipei UTA, între care și foști colegi ai regretatului Ladislau Brosovszky: Gheorghe Vaczi, Gabriel Biro, Mircea Axente, Christos Metskas, Viorel Sima și Ioan Bedea. Duminică, medaliile au împărțite câștigătorilor de Monika Brosovzsky, fiica fostului mijlocaș al „Bătrânei Doamne”.

Szabo: „Ediție pilot în sală, la vară organizăm Cupa la zece categorii de vârstă”

Concluziile le-a tras Roland Szabo, președintele Academiei Ladislau Brosovszky. „A fost o ediție pilot, în care am implicat și Cupa Voyage la nivel zonal, ne mai gândim dacă vom continua sau nu în această formulă. Adică, s-ar putea să o facem separat sau să o încadrăm în turneul nostru tradițional. La grupa 2008, mergem la turneul final U11, abia așteptăm și noi și copiii, se va juca în sistem 8+1. Oricum, pentru noi contează dezvoltarea individuală a copiilor, nu neapărat trofeele. Sunt importante medaliile, dar mai importantă este experiența pe care o acumulează și creșterea în valoare a lor. Apoi, automat apare și motivația pentru a lucra și mai mult. În sportul de performanță, fără muncă și efort nu ajungi nicăieri. În ceea ce privește organizarea , ca și la celelalte competiții pe care le-am organizat, nu au fost probleme. Toate echipele care ne-au onorat cu prezența s-au comportat foarte sportiv, nivelul a fost destul de bun, le mulțumim în special oaspeților noștri din străinătate, din Ungaria, Serbia, Bosnia, dar și din orașele vecine, Oradea și Timișoara. Sigur, ne-am fi dorit să aveam mai multe echipe arădene campioane, se pare că ne-am încălzit mai greu, doar pentru ziua de duminică. Urmează ediția de vară a Cupei Brosovszky, care va fi extinsă și la categoriile mari, care nu le vom mai organiza în sală. Așadar, în luna august, o să avem competiții de la categoriile de vârstă 2002, până la 2012”, a punctat Szabo.

Mini-galerie foto

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button