Baschet

După cel mai clar succes al stagiunii, FCC ICIM Arad – Universitatea Cluj 88-62, Williams vorbește de titlu!





FCC ICIM Arad a izbutit, în această seară, a treia victorie consecutivă în campionat și prima pe teren propriu în Grupa Roșie. 88-62 (27-18, 14-18, 22-12, 25-14) a fost scorul final al întâlnirii cu Universitatea Cluj-Napoca.

Arădencele au avut parte în primele 20 de minute de o replică mai tare decât se așteptau din partea adversarelor. Cu Henderson în zi bună la aruncări, clujencele au ținut aproape în primele două sferturi, la 4-5 puncte diferență.

Din fericire, „galben-albastrele” nu au mai repetat greșelile făcute în partida tur când au cedat surprinzător la 4 lungimi. După pauza mare, cursul jocului a fost doar într-o singură direcție. DuetulWilliams – Hadzovic (49 de puncte împreună) a rezolvat problema învingătoarei pentru cel mai clar succes arădean în actual sezon din Liga Națională de Baschet Feminin.

FCC ICIM a reușit 14 puncte marcate succesiv în partialul de 15-1 în a doua parte a sfertului trei. Mai de remarcat că nu mai puțin de 64 de puncte din totalul de 88 au venit de la titulare. Am mai înregistrat patru schimbări de lider și trei egalități pe parcursul celor 40 de minute ale partidei cu U Cluj-Napoca. Cel mai mare avantaj pe tabelă de marcaj pentru echipa lui Bogdan Bulj a fost de 27 de puncte.

În fine, Destiny Williams a reușit cel de-al 5-lea double-double din tot atâtea partide jucate după revenirea la Arad. „Suntem foarte fericite, era obligatoriu să câștigăm astăzi, în special după ultimul meci. Am început bine, mai apoi au fost unele momente în care le-am lăsat să revină în joc, am făcut multe greșeli, dar e important că am rămas concentrate și am câștigat la peste 20 de puncte, ceea ce e îmbucurător. Am jucat mult mai bine din punct de vedere defensiv astăzi, la partea ofensivă încă avem de lucrat. Deși echipa a trecut prin multe schimbări, atât de lot cât și pe banca tehnică, sunt de părere că mergem în direcția bună și sper să ne putem lupta la campionat. Sincer, cred că vom lua titlul. Este al treilea sezon pentru mine în România, și în general știu ce poate fiecare echipă din Ligă. Dacă vom continua în direcția bună, știu că vom lua titlul.”

Următorul meci pentru FCC ICIM va avea loc miercuri, de la ora 18:00, tot la Sala Sporturilor Victoria. La Arad se va juca returul întâlnirii cu Sf. Gheorghe din Cupa României, scorul primei manșe fiind de 90-55 în fața liderului LBNF.

Marcatoare:

FCC ICIM: Hadzovic 27 puncte, Williams 22, Lee 12, Mercea 11, Fodor 9, Ciotir 4  și Ardelean 1.

U Cluj: Henderson 25, Morse 12, Părău 8, Begenisic 6, Bot 5, Cenean 3, Maxim 3.

Cade transferul lui Ferenczi?

Anunțată ca și transfer al FCC ICIM Arad, Flavia Ferenczi nu a evoluat nici astăzi și asta pentru că aceasta nu a putut fi legitimată de conducerea clubului. Mai mult, se pare că valoroasa extremă se va întoarce la Brașov, unde – însă – rămâne de văzut dacă mai va mai evolua în această stagiune după „escapada” la Arad. Din informațiile noastre, Federația de specialitate a invocat paragraful din regulament conform căruia trecuseră doar 30 de zile și 4 zile (și nu 30 de zile și 5 zile!) până la achitarea drepturilor financiare către jucătoarea în cauză.

Un comentariu

  1. Doamne cu respect destiny dar cum poate sa spuna asa prosti , ce titlu vrea cand pe noi acum 5 zile ne-a bătut campioana la 35 de puncte, alo totusi sa nu aruncam asa cu declarați aiurea , obiectivul maxim ce sar putea ar fi o semifinală , repet maxim si nu as crede sa fie vreun suporter sa ma poata contrazice,

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button