Cluburi polivalente

Familia Dodean a strălucit la Campionatele Naţionale de tenis de masă





Daniela Dodean-Monteiro a revenit în stil de mare campioană, la Campionatele Naţionale de tenis de masă. Competiţia din Crâng a adunat ce are mai bun tenisul de masă românesc la ora actuală, excepţie făcând doar Bernadette Szocs. În competiţia de la Buzău, încheiată astăzi, jucătoarea de la CSM Arad a devenit dublă campioană naţională, în probele de simplu şi dublu şi medaliată cu argint la dublu mixt. La simplu, Dana a avut emoţii atât în optimi cât şi în sferturi, 4-3 cu Bianca Mei-Roşu şi Tania Plăian, iar în semifinale a depăşit-o pe Andreea Dragoman, o altă jucătoare din noul val. În finală, arădeanca a dat peste marea speranţă a tenisului de masă românesc, slătineanca Adina Diaconu, fostă campioană mondială de junioare la dublu.

Dana e dublă campioană naţională! 

Dodean s-a impus cu 4-2 la seturi, după un meci maraton, cu spectacol şi tensiune la maxim în special în setul 5, câştigat cu 14-12 şi mai ales în cel următor, când Diaconu a întors de la 10-6 şi chiar a avut minge de set. Dana a revenit însă spectaculos şi a tranşat setul la 16, ajudecându-şi a şaptea minge de meci! De menţionat că marea favorită, constănţeanca Eliza Samara, a fost eliminată în sferturi chiar de Diaconu, cu 4-3. La dublu fete, Dodean şi Samara, foste campioane şi medaliate europene în această probă, şi-au respectat statutul de favorite, deşi replica jucătoarelor din noua generaţie a fost pe măsură: 3-2 cu Irina Ciobanu și Adina Diaconu, în semifinale, și 3-1 cu Tania Plăian și Andreea Clapa, în finală.

Adi a cucerit aurul la dublu mixt, după ce și-a învins sora în finală

Concursul de la dublu mixt a fost cel şi mai emoţionant pentru Daniela, care şi-a întâlnit în ultimul act fratele, Adrian, şi el reprezentant al CSM Arad. A câştigat Adi, în echipă cu Irina Ciobanu (LPS Slatina), cei doi trecând în finală de Dana şi Ovidiu Ionescu (Gloria Buzău), 3-0. Adi Dodean şi-a adăugat în palmares şi un titlu de vicecampion naţional la dublu, unde alături de slătineanul Alin Spelbuş, a pierdut finala cu 3-0 în faţa favoriţilor Ovidiu Ionescu şi Cristian Chiriţă. În sferturi, Dodean şi Spelbuş i-au depăşit cu 3-2 la seturi pe talentaţii Pletea şi Şipoş.

Fraţii Dodean, încă două medalii la dublu

Fratele celor doi medaliaţi arădeni e Cristian, aşa că familia Dodean aduce în cont CSM-ului cinci medalii la Naţionale, dintre care trei de aur şi două de argint! CS Municipal Arad a mai fost reprezentat, la simplu feminin, de Irina Rus, Andreea Fistyulof, 0-4 în optimi cu Samara şi Mihaela Plăeaşu, 1-4 în optimi cu Andreea Clapa, ultimele două făcând echipă la „dublu”, fiind eliminate în optimi, la fel ca şi Irina Rus, tandem cu M. Gaftea. Ediţia din acest an se încheie astfel cu un succes deosebit în contul clubului arădean şi cu o familie Dodean dominatoare în continuare în tenisul de masă românesc.

csmarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button