Alte sporturi

Bătaie politicianistă pe bazinul din Subcetate, dar când va intra acesta cu adevărat în circuit?





Despre noul bazin de polo din Arad vorbim din anul 2011. Atunci, municipalitatea arădeană a obținut investiția cu finanțare guvernamentală, dar lucrările de execuţie au fost însă blocate timp de trei ani de zile începând cu 2012. De abia în noiembrie 2015, construcţia bazinului de polo a fost inclusă în programul „Bazine de înot”, susţinut de Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 23.140.051 lei (TVA inclus) din care 30% reprezintă contribuţia municipalităţii arădene. Aceasta a pus la dispoziţie terenul pe care s-a ridicat construcţia şi a asigurat toate utilitățile, respectiv apă, canal, gaz și electricitate.

Și de aici începe bătaia politicianistă. Primarul Gheorghe Falcă și colegii de parti de la PNL au stat astăzi pe marginea bazinului din Subcetate făcând o avancronică la evenimentul de joi, trimițând – bineînțeles – săgeți către rivalii de la PSD aflați la guvernare. Peste două zile, tot lângă luciul de apă va sta și Vasile Suciu, ministrul dezvoltării, dar Falcă știe de pe acum că acesta vine degeaba. „Inaugurarea se va face atunci când cetățenii vor avea acces la acest bazin. Pentru că așa cum v-am spus procedurile sunt lungi. Constatăm că pe politicieni îi interesează inaugurări festive fără ca procedura de acces a cetățenilor să existe”, spunea azi edilul în fața armatei de ziariști pe care i-a chemat pentru a fura startul…inaugurărilor.

Pentru că, într-adevăr, joi, Suciu, Adrian Gâdea (secretar de stat în Ministerul Dezvoltării) și echipa FNI își vor face și ei o poza în Subcetate, dar și vor semna actele de predare a investiției către Primăria Arad. Apoi, aceasta din urmă, la rândul ei, va „pasa” bazinul în administrarea firmei Recons, care va angaja personal și, într-un final, îl va include în circuitul sportivilor, dar și al arădenilor de rând plătitori de abonamente sau bilete de intrare.

Când se va întâmpla exact acest lucru rămâne de văzut. Deocamdată, antrenorul echipei de polo a Aradului nu știe nimic concret. „Nu știu nimic oficial, nu am fost informați. Doar de din presă am înteles că zilele următoare se taie panglica. Rămâne de văzut și când se va da în folosință și în ce condiții”, ne-a mărturisit Cristian Cosma.

Până la urmă, e bine că acest bazin de polo s-a născut în cele din urmă în orașul nostru. Cu cezariana, dar s-a născut. Că l-a făcut partea galbenă sau cea roșie a politicii românești contează mai puțin. Și așa tot puțini cetățeni nu mai dau nici două cepe degerate pe ceea ce spun politicienii într-un oraș aproape mort, dintr-o țară tot mai săracă.

Altfel, să mai amintim că, potrivit CNI, proiectul bazinului din Subcetate a fost realizat în conformitate cu normele Federației Internaționale de Natație Amatoare și cuprinde un bazin de competiție (cu o dimensiune de 33,33 m x 25 m și o adâncime de 2,30 m) şi un bazin de antrenament (de 25 m x 12.5 m și o adâncime variabilă între 1,20–1,60 m). Capacitatea maximă este de 166 de persoane/oră (pentru bazinul competițional), respectiv 65 de persoane/oră (pentru cel de antrenament). Clădirea din Subcetate este organizată pe trei nivele: subsol (utilizat ca spaţiu tehnic), parter (destinat bazinelor, holurilor de acces, vestiarelor şi anexelor – cabinet medical pentru control anti-doping, camere pentru arbitri și observatori, depozit materiale sportive) şi etaj (rezervat celor două tribune cu o capacitate totală de 400 de locuri şi circulaţiei spectatorilor).









6 comentarii

  1. Scuze pentru offtopic, propun o aplicație online, pe site, care să afișeze câți ani, zile, ore au trecut din momentul in care s-a demolat FN..

    0
    0
  2. De la începerea demolărilor e mai mare perioada pe 19 iunie 2014 sau demontat primele bucăți din stadion.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button