National Sebis

„Sebișeanul” Mateucă a debutat cu gol în Liga 3-a: „Am dat totul la primul joc oficial după 8 luni, era normal să ne mobilizăm contra liderului”





Printre transferurile iernii la Național Sebiș se numără și Florin Mateucă. Până a făcut saltul la Liga 3-a, mijlocașul de 24 de ani a evoluat doar la Voința Mailat, în primul eșalon județean, iar impactul a fost unul pozitiv. „Mateo” a  marcat un gol frumos în derby-ul cu Lipova, dar a și obținut penalty-ul prin care gazdele conduceau la pauză cu 3-2. În cele din urmă s-a terminat egal, 3-3, un rezultat – totuși – pozitiv pentru trupa de pe Crișul Alb.

Deși a fost, poate, omul meciului de vinerea trecută, Mateucă susține că își dorea mai mult de la prima apariție pe scena eșalonului secund. „Mă bucur pentru gol, dar și alte faze reușite, dar preferam să câștige echipa. Ne-am dorit mult un rezultat bun contra Lipovei, doar jucam contra liderului, era normal să ne mobilizăm. Era și primul meci al anului, cu un antrenor nou, cu destui băieți proaspăt veniți la Sebiș, doream să demonstrăm că putem fi luați și noi în calcul pentru locurile fruntașe. Personal, am dat tot din mine, dar asta și pentru că mi-era dor să joc din nou. Ultima partidă oficială în care am evoluat a fost în luna mai a anului trecut, pentru că în toamnă doar m-am pregătit cu UTA timp de trei luni de zile. Poate că nu eram eu de Liga 2-a în momentul de față, dar ce a fost a fost, acum mă concentrez doare pe ceea ce am de făcut la Sebiș. Ne-am propus să câștigăm cât mai multe meciuri în acest campionat și la final vedem pe unde ne situăm”, spune mijlocașul Naționalului.

Florin Mateucă e împrumutat până în vară de sebișeni de la Voința Mailat, dar la fel de bine și-ar fi putut alege o altă destinație. „M-a mai căutat și o altă formație de Liga 3-a, dar am preferat să vin la Sebiș, lângă Cristi Todea. El m-a dorit cu insistență și la Zăbrani în toamnă, m-a căutat deseori în această iarnă și nu-mi pare rău de alegerea făcută. Cristi lucrează bine cu noi, cel puțin pe mine mă disciplinează mult din punct de vedere tactic, căci la Liga 4-a nu am lucrat prea mult la acest aspect. Nu prea mi-a convenit când am auzit că voi juca în banda dreaptă, dar încep să mă obișnuiesc cu postul, iar cu Lipova chiar am început să dau randament acolo. Păcat că nu am ținut de rezultat vineri, cred că accidentarea lui Petculescu a fost decisivă pentru remiza ce a ieșit. Dar, până la urmă, e bine și așa, căci am jucat cu o echipă bună, omogenă, pe când la noi am evoluat în premieră în această formulă”, a adăugat fotbalistul „alb-albaștrilor”.

După despărțirea de Mailat, care a coborît în Liga 6-a în toamna anului trecut, Mateucă a fost în curtea UTA-ei din septembrie până în decembrie, dar a evoluat doar în partide amicale.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button