Alte sporturi

Suciu ar fi vrut să-i înmâneze personal lui Falcă protocolul de cedare a bazinului din Subcetate, dar i-a lăsat un mesaj: „E al arădenilor, al copiilor”





Noul bazin de polo al Aradului a fost obiectiv de interes mondial pentru politicieni de toate culorile în ultimele două zile. Marți, primarul Falcă a dat ordin pe partid să fie susținut de colegii liberali în descinderea sa în Subcetate, fără un scop anume. „Săgețile” către rivalii pesediști le putea trimite bine mersi și de le sediul partidului, căci – altfel – nu a tăiat nicio panglică la bazin și nici măcar nu oferit o dată aproximativă pentru primul plonjon în apa ce-ți face cu ochiul.

Dar, nici vice-prim-ministrul Vasile Daniel Suciu, ministru al dezvoltării, nu a fost cu mult mai inspirat. Măcăr, acesta a prezentat protocolul prin care trece construcția bazinului  din posesia Companiei Naționale de Investiții, ce a suportat 70% din cheltuieli, în cea a Primăriei, ce a pus restul banilor, dar – la fel – nicio vorbă despre ziua adevăratei inaugurări. Și cred că asta ar fi dorit să afle înotătorii, amestecați printre politicieni și directori de instituții arădene, pentru a ieși (și) mai bine poza.

În fine, Suciu a spus că și-ar fi dorit și un „randevu” cu Falcă. „Nu am venit doar pentru bazinul de polo, ci pentru mai multe obiective. Instituțional, aș fi vrut să mă întâlnesc cu domnul primar aici, la bazinul de polo. Acesta nu mai este nici al meu, nici al dumnealui, ci al arădenilor și al copiilor. Am protocolul semnat și voi avea grijă să ajungă la domnia sa. Am venit să predăm la cheie un obiectiv pe care ministerul pe care îl conduc prin CNI l-a finanțat. Bazinul de polo, omologat și de Federația Română de Polo, este al arădenilor. De ce a venit mai târziu acest moment? La 1 octombrie, i s-a înmânat domnului Falcă protocolul pentru a fi semnat, însă acesta nu a fost în zonă. Asta ni s-a răspuns atunci și că va fi semnat cu celeritate. Dar, protocolul a fost semnat după doar 2 luni. Domnul primar nu poate spune că a fost luat prin surprindere, știa ce obligații are privind organigrama și tot ceea ce ține de administrația locală. Mai departe, sperăm să îl dea în folosință copiilor cât mai curând. Din acest moment acest obiectiv este în curtea domniei sale”, a punctat Suciu în fața microfoanelor presei arădene

În fine, vicepremierul a vizitat și vechiul bazin „Delfinul”, care are și el mare nevoie de fonduri pentru a fi reabilitat. Promisiuni, însă, nu există încă în ceea ce privește clădirea din Piața Sporturilor. „Am discutat și aseară și azi cu directorul DJTS, dar voi vorbi și ministrul sportului pentru a vedea exact ce putem face și pentru acest obiectiv. E vorba despre niște investiții destul de mari, trebuie văzut cum le putem promova. Nu îmi place să îmi iau angajamente pe care nu le pot duce la bun sfârșit”, au fost cuvintele lui Vasile Suciu.

Așadar, Aradul are astăzi când vorbim două bazine. Cel deschis publicului larg și sportivilor are mare nevoie de reparații și renovări și celălalt unde s-a pus din nou lacătul după plecarea celor două rânduri de politicieni. Nu ne rămâne să urmărim cât de interesată va fi Primăria de grăbirea procedurilor prin care firma Recons va deveni administratorul bazinului din Subcetate și, implicit, când își va deschide acesta cu adevărat porțile.

FOTO: Ciprian Petcuț









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button