UTA AradzTOP ARTICOLE

Cu ACS „Recaș” Poli nu mai e de glumă: „O echipă ce mușcă din adversar, multe pleacă de la ambiția și determinarea lor”





După o toamnă perfectă în fața echipelor timișorene, cu succese pe Bega împotriva celor două Poli și un al treilea la Arad și în fața Ripensiei, UTA a început primăvara bătută de formația lui Pelici. Prilejul de a se revanșa rapid și a face din confruntarea de sâmbăta trecută un simplu accident vine chiar mâine, când pe „Motorul” descinde ACS Poli. În tur a fost 3-0 pe „Dan Păltinișanu” și 2-1 la Arad, în cadrul turului 4 al Cupei României Timișoreana.

Echipa ce a iernat pe ultimul loc în Liga 2-a pare renăscută sub comanda lui Vivi Răchită, care a schimbat foarte mult la nivel de lot. Fostul fundaș al Stelei a renunțat la marea parte a „pieselor grele”, una dintre ele ajungând chiar în „alb-roșu” – Melinte și a adus fotbaliști în general tineri sau dintre cei dornici de afirmare în România, cum e mini-colonia de fotbaliști de peste Prut: Țîgîrlaș, Sidorenco, Calugher.  Până acum, rezultatele confirmă linia bună apucată de ACS „Recaș” Poli, cele 4 puncte strânse în primele runde ale anului urcând un loc formația „alb-violetă”. Ultimul meci al timișorenilor, 1-1 cu Luceafărul, a fost urmărit pe viu și de Cristian Păcurar, care avertizează: „Este o echipă care mușcă din adversar, care dă totul pe teren. Se bat pentru fiecare minge, pentru fiecare metru de teren, deci vom avea un meci foarte greu și prin prisma a ceea ce exprimăm noi și ce exprimă ei la acest moment. La astfel de meciuri, UTA – Poli, mai intervine și dăruirea sau ambițiile ce se ivesc între conducători, jucători și antrenori”.

Și tot „secundul” arădenilor recunoaște meritele lui Răchită în metamorfozarea codașei timișorene. „Au făcut 4 puncte din două meciuri acasă și aș vrea să evidențiez două lucruri: numele antrenorului de pe bancă și atitudinea de care au dat dovadă. După părerea mea, Bădăuță este cel periculos fotbalist al lor, dar, de exemplu, la fazele fixe vin foarte bine și fundașii centrali. Repet, este o echipă determinată, agresivă și bine pregătită fizic. Electrica, terenul pe care au jucat cele două partide, este destul de rău, probabil că dacă evoluau pe o altă suprafață se exprimau altfel, însă totul pleacă, până la urmă, de la ambiția și determinarea lor”, mai susține Păcurar.

Valeriu Răchită este conștient de importanța meciului, dată fiind situația din clasament. Tehnicianul a spus, de asemenea, că a mai scos un jucător din lot, chiar pe ex. utistul Lucian Todea.

Săptămâna trecută, Răchită a studiat jocul arădenilor. „Am fost la meciul Ripensia – UTA, eu cred că rezultatul de egalitate era el mai echitabil. UTA a dominat repriza a doua, au primit un gol printr-o neatenție. Se vor schimba datele problemei pentru că vom juca pe sintetic. Întâlnim o echipă cu jucători de valoare și vom încerca să scoatem maximul din acest meci. Și mai sunt supărat, pentru că pentru noi orice meci este capital. Suntem departe de linia roșie. Sperăm ca jucătorii să înțeleagă gravitatea situației și să se comporte ca atare”, a mai spus tehnicianul bănățenilor.

Pentru confruntarea de mâine, de la ora 11, Ionuț Popa și Cristi Păcurar au o singură absență certă, ivorianul Coulibaly, în timp ce Ciucur și Melinte sunt incerți. Dincolo, camerunezul Sorel Chemin își ispășește ultima etapă de suspendare cu care a venit din Cipru, iar Rogoveanu e incert. În fine, Hăruț se pregătește separat și nu intră în calculele lui Răchită, iar Barnoi si Oprea nu au prins lotul.

Formații probabile:

UTA: Bodea – Costin, El Hasni, Șeroni, Copaci – Melinte, Neagu – Stahl, Miculescu, Kanda – Rus.

ACS Poli: D. Moldovan – Bilia, Paramatti, Uyi, Vl. Olteanu – D. Codrea, Dav. Pop – Buzan, Bădăuţă, Calugher – Sidorenco.

Arbitri: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) – Petrică Cîmpeanu (Cluj-Napoca), Marius Bălan (Dej) – Vlad Inoan (Florești)

Observatori FRF: Dan Monea (Aiud), Daniel Sabou (Zalău)

Meciul va fi transmis în direct de TV Arad, dar și în format live-text de sportarad.ro.

 









12 comentarii

  1. Sidorenco parca era în probe la UTA…? A, nu a fost bun că nu a dat mită la antrenori. Las ca e bun Melinte ca e incert. Popa dacă pierzi și meciul asta poți liniștit sa te duci sa antrenezi pe la Timișoara. La transferurile care le ai făcut….

    0
    0
  2. Personajul principal e Răchită . La arădeni mai incert decât unu ,doi jucători e intrarea în forma minima de competiție ! E un oarecare ,,relache ” și din motive obiective ,veniri după pregătire. Majoritatea au făcut pregătirea. Returul se tot micșorează și el trebuie sa dea niște răspunsuri. Revenind la Răchită ,dintr-un stoper. bunicel ,a ajuns să creeze echipe cu bune rezultate La Petrolul el a impulsionat revenirea in forță a echipei cu contribuții majore și la construcția stadionului . Fin psiholog știe să transmită energie. Dar nu joaca el !! Tensiunea e la ei și asta trebuie speculat. Adăugăm ,,mocheta” de la Motorul care nu ține cu străinii ! BAFTA !!

    0
    0
  3. Vine și căcatul de bilia, ăla ce dădea tonul la galeria lui poli cu ,,să moară UTA” uitând că UTA a făcut dintr-un căcat fotbalist, iar acum a ajuns din nou căcat😀

    0
    0
  4. Pai daca ne este teama de ACS Recas si ne ingrijoram,inseamna ca avem totusi o problema mare!Ce naiba?Lasa-o dracului de treaba!
    Toata lumea il ridica in slavi pe Rachita.Nu ii contest capacitatile sportive.Ce mare filozofie a facut pe la Petrolul,la repornire?Se dadea mare constructor, cultivator,resuscitator si cand a intrat ANAF-ul in ei,a tulit-o mancand pamantul si s-a dat indisponibil la audieri,de nu si-a mai vazut calcaiele prin ceafa!
    Ce naiba?Ne este frica de Recas?Este prima data cand sportarad o denumeste raspicat RECAS!
    Pai daca de echipa lui Robu ne este teama…ce va fi cu restul?
    Vom vedea sambata,astazi, la ora 12:45+prelungiri!
    Bafta multa!Nu pot sa concep nici macar un egal,ca perspectiva,altfel va fi bai mare…
    HAI UTA noastra!

    0
    0
  5. Poate ne mai destinde @Albautistul deghizat in multe nume,despre observatorul din Aiud,Monea!Precis au chefuit mult impreuna,punand la cale rezultate si miscari!Abia astept sa ne scrie gradual,incuscrelile,relatiile si afinitatile reciproce!Merita tot timpul alocat!
    Teleenciclopedia,in varianta moderna,dedesubturi necunoscute noua!Dar invatam pe parcurs….

    0
    0
  6. Success baietilor, va fii un meci foarte greu! Am citit despre stadion ca scaunele au fost reduse la 11600, ca nu o safie rabatabile, multicolore ca pe stadionul national si ca mai urmeza alte licitatii pentru lucrarile de la tribuna 1.. Mai urmeaza apoi altelicitatii pentru sistemul de securitate, gard alei etc. 2020 e optimistic ca o sa fie terminat 100%.

    0
    0
  7. Daca tot insistati, sa termine stadionul din Vlaicu mai repede, se poate! Ii dau ideea lu’ Jita sa faca o licitatie cu atribuire directa, tot la Tehnodomus, si reduce numarul de scaune la 7500 (pt ce mai multe ca, scade oricum populatia Aradului), dar rabatabile, multicolore, ca se cumpara din multele supermarketuri aradene, tot la oferta, pune un acoperis lindab la oferta acum!, pune o mocheta verzuie, nelipita, in loc de gazon (acum are experinta, vezi motoru’), gard din plasa sudata (nu-i nevoie de beton, aradenii sunt oameni civilizati), muta spatiile comerciale din Piata Catedralei sub tribune (rezolva 2 probleme dintr-o data), numeste cele doua porti de fotbal, Poarta Raiului la oaspeti si Poarta Iadului la gazde, schimba numele stadionului in Sala „Judecata E Aproape!”, totul pe cheltuiala „fratilor intru credinta” si la deschidere, tine festivalul Cantarea Romaniei – faza Eurovision pe cheltuiala TVR si GATA! La toamna jucam acasa. Cost total maxim: 10.000 euro; venituri= fara nr, fara nr…… numarati in camera de hotel de la Brucselle….Daca el nu poate, EU POT!
    Noi sa tinem cu UTA, asta e important! Noi, trebuie sa lasam copiilor nostrii, nepotiilor nostrii, povestea frumoasa, nobila si adevarata, a UTA-ei! A UTA-ei adevarate, cum ar zice multi! Asta tine numai de noi! Restul, e desertaciune si nu merita sa ne pierdem timpul!

    0
    0
    1. Ai incercat sa fii nostim dar nu prea ți-a reușit! Precis ești dubăț ăla de la flama roșie, că numai el are glume de-astea neînțelese!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button