Crisul Chisineu-Criș

Abrudean: „Momente importante la hențul în careul Reșiței și ocazia lui Modan” vs. Doană: „Avem valoare dacă i-am generat prima înfrângere internă Crișului”





Școlar Reșița e singura divizionară a treia ce a bifat două succese din tot atâtea partide disputate în debutul returului seriei a IV-a. Punctele sunt cu atât mai importante cu cât au fost obținute împotriva unor echipe de pe podium, Lunca Teuz Cermei și Crișul Chișineu Criș. 1-2 a fost rezultatul de azi pe Crișul Repede, după reușitele semnate Matei, din penalty, respectiv Săulescu și Vădrariu, ambii foști jucători în județul Arad, la Sebiș, respectiv UTA.

De fapt, după duelul de azi, de pe Crișul Alb, formația din Banat e acum a treia, iar nou-promovata din județul nostru a coborât pe 6. „A fost un meci echilibrat, câștigat de echipa ce a greșit mai puțin. Au fost două momente importante, am avut un penalty clar la un henț în careu, la scorul de 0-0 și încă o ocazie imensă, la 1-1. Modan se afla față în față cu portarul, iar Matei demarcat în lateral, pe care – din păcate – am ratat-o. Nu poți să ai multe ocazii cu Reșița, pe care am și prins-o în efectiv complet, adică cu un prim <<11>> foarte bun pentru acest nivel. Apoi, îmi pare rău că am încasat două goluri pe niște greșeli elementare, practic ne-am dat singuri aceste goluri. Efortul și determinarea au fost bune, dar puteam fi mai lucizi și mai pragmatici, ca și ei, de exemplu. Oricum, din punctul meu de vedere, un egal era mai potrivit. Mai sunt multe etape, deși această primă înfrângere pe teren propriu nu ne pică bine. Acum trebuie să câștigăm neapărat la Avrig”, susține Adrian Abrudean.

Antrenorul Crișului nu a putut conta pe două dintre transferurile iernii. Bozian a luat trei etape de suspendare după „roșul” văzut la Cugir, iar fundașul Tătaru e accidentat.  „Nu aș vrea să mă plâng de absențe, dar la lotul restrâns pe care-l am, absența celor doi fotbaliști s-a simțit din plin. Băieții care au jucat au încercat să-și îndeplinească sarcinile, dar am greșit la golurile încasate. Vom resimți lipsa lui Bozian și Tătar și la meciurile următoare, însă trebuie să avem mentalitate sănătoasă și să știm să trecem peste acest moment”, a adăugat „Știli”.

Echipa reșițeană merge ceas de când Leo Doană a revenit la cârma echipei și se apropie de un loc mai aproape de pretențiile din debutul stagiunii. „Mă așteptam să fie un meci de luptă. Gazdele au jucat doar cu mingi lungi, la bătaie, dar când joci așa în special acasă, ăsta nu mai e fotbal. Noi am încercat să punem mingea jos, dar nu prea ne-a ajutat terenul și vântul. Îmi felicit băieții pentru atitudine, dăruire și determinare, dar aceleași felicitări le merită și echipa gazdă. Până la urmă, a câștigat mai bună echipă, iar dacă am generat prima înfrângere acasă pentru Crișul, înseamnă că avem valoare. De când am preluat echipa, avem 7 victorii și un egal în 8 meciuri, mergem înainte și dacă le câștigăm și pe următoarele, putem promova”, a punctat antrenorul „rossonerilor” din Banat.

„Știli”, după gard: „Exces de zel din partea arbitrilor”

Contra Reșiței, Adrian Abrudean nu și-a putut conduce din spațiul tehnic elevii, ci a făcut-o de după gard. În picioare, în fața băncii de rezervă a stat „secundul” Remus Lung. „M-a deranjat această situație, cred că arbitrii au făcut un exces de zel. Am înțeles că ID-ul rămas nevizat la Federație, în condițiile în care eu am licența în ordine. Asta e, i-am simțit un puțin rău-voitori pe arbitri din start”, a fost comentariul „principalului” celor de la Crișul pe această temă.









17 comentarii

  1. Felicitari Crisului!Capul sus si mult succes in continuare!Ma surprinde declaratia lui Stili cu privire la arbitri.Stie o tara intreaga ca Lolea s-a retras din conducerea Resitei,dar nu si din spatele echipei!
    Cei care cunosc despre ceea ce spun,inteleg ce am scris mai sus….Nu am fost prezent la meci dar cei cativa prieteni mi-au spus ca Crisului i s-au refuzat 2 penaltyuri cat casa!Plus maniera generala de arbitraj,in general pro-Resita,iritativa pe alocuri!
    Jenel,Monel si…..Lolea!Echipele aradene si nu numai, sa se astepte si mai departe la asa ceva,in favoarea Resitei!La Resita este foame mare de fotbal,calca si pe cadavre,la orice nivel,incepand cu turneele si campionatele de juniori.Asa percep ei viitorul si fotbalul.
    Multa sanatate!

    0
    0
    1. Care 2 penaltyuri ? La faza cu hentul din prima repriza nu a avut nici cea mai mica intentie sa atinga mingea cu mana . Nici macar nu a schitat vreun gest resiteanul . Prima ocazie a celor din Cris a avut-o Modan in min 73 . A fost un arbitraj mai slabut in nota meciului . Si meciul a fost slab . Ma asteptam la mult mai multe din partea crisului dupa egalul de la Cugir .

      0
      0
  2. Eu am fost la meci. Vorbesc în cunoștință de cauză, nu chestii auzite de la cunoscuți. Pot să-ți spun că am stat lingă Bobar, președintele Reșiței (cu care am discutat tot meciul) și în spatele lui Pantea, observatorul de arbitri.

    1. A fost un meci echilibrat, influențat de vînt și terenul denivelat (nu s-a putut construi prea mult din această cauză). Raportat la ce-am văzut pe teren cred că un egal era un rezultat echitabil. În primele 30 de minute, beneficiind de ajutorul vîntului, Crișul a pus presiune constantă pe adversari dar fără mari ocazii. Contrar cursului jocului Reșița înscrie în urma unei combinații în marginea careului în urma căreia Străulescu rămîne singur cu portarul. Cert este că Crișul n-avea voie să intre în dezavantaj la pauză după ce a jucat prima repriză cu ajutorul vîntului. După pauză meciul a fost echilibrat, pe contre, cu Reșița favorizată de vînt. După o bună ocazie a oaspeților urmează un contraatac al Crișului, soldat cu o lovitură liberă de la vreo 30 metri de poarta Reșiței. În urma acelei lovituri libere, la mingea centrată în careu și bîlbîită de fundașii Reșiței, arbitrul a dat penalty pentru Crișul. La 1-1, în urma unei mingi pierdute de Reșița la centrul terenului urmează un alt contraatac rapid al gazdelor iar Modan ratează ocazia meciului pentru gazde. Se joacă în continuare pe contre și Reșița înscrie. Imediat după gol Reșița a mai avut o bară, putea închide meciul acolo. În ciuda asaltului de final, Crișul nu mai reușește să egaleze (deși a avut pe final un șut bun, foarte aproape de bară). Repet, Crișul n-avea voie să intre în dezavantaj la pauză după ce a jucat toată prima repriză cu vînt puternic din spate.

    2. Arbitrajul a fost destul de modest, așa cum e la liga a 3-a și, în general, în România. N-a existat nicio manieră de arbitraj pro-Reșița, asta e o mare prostie. În prima repriză, la 0-0, a fost un henț in careul Reșiței, pe care arbitrul l-a considerat ca involuntar și nu a dat penalty. Atît eu, cît și președintele Reșiței am rămas mirați că n-a dat penalty fiindcă amîndoura ni s-a părut penalty. La finalul meciului, într-o scurtă discuție cu observatorul de arbitri, acesta mi-a dat de înțeles că nu consideră greșeală acea fază (după știința mea observatorul Pantea, care locuiește la Oradea, e arădean). Mi-a dat de înțeles că-i reproșează alte faze arbitrului (cartonașe nedate, detecția faulturilor etc). Dar, repet, nu va fi notat ca și cum ar fi făcut o greșeală gravă (adică notă de maxim 7,9). E adevărat că observatorul putea să-și schimbe opinia dacă vedea faza în reluare. Nu știu dacă meciul a fost filmat. Cert este că Bobar și-ar fi dorit o brigadă de B la acest meci, dar a fost delegat acest tînăr Roman, care se pare că e in vizor pt o promovare la divizia B (pe mine nu m-a impresionat).

    Cam asta e. Un meci echilibrat între două echipe bune de C, influențat de vînt și cu un penalty nedat (părerea mea) pt Crișul la 0-0. Reșița ar vrea să promoveze, dar sînt conștienți că le e foarte greu fiindcă e distanță de 6 puncte pînă la Lipova (+meciul direct la Pîncota). Speranța lor e, evident, ca Lipova să se împiedice.iar ei să bată cam tot. Foarte greu.

    0
    0
    1. Și eu am fost la meci și confirm și eu ca nici vorbă de arbitraj cu tentă pro Reșița. Echipa din Banat e peste Lipova, va promova la pas, sase puncte nu sunt multe iar Lipova e în cădere liberă!

      0
      0
      1. Si esti fericit daca promoveaza Resita in detrimentul unei echipe din Arad ? Doamne cata rautate si invidie pe unii. Ce zdremte sunt oamenii in ziua de azi .

        0
        0
        1. Nu sunt fericit, sunt obiectiv când spun că Reșița e cea mai bună și cea mai îndreptățită să promoveze. Au stadion ,public, tradiție, au fost chiar și campioni , merită orașul acela macar liga a doua! Lipova nu are nimic, s-ar retrage în timpul campionatului că șoimii Pâncota și numai ar strica competiția!

          0
          0
          1. Mah, tu esti primarul Lipovei under cover, de stii tu atatea! Ia vezi-ti tu de echipa ta si nu tot presupune diverse! Hai sa vedem unde ajunge si Lipova si Crisul, mai catre finalul returului. Sau esti copilul mamei omida?

            0
            0
          2. Esti rau ofticat . Ai o ciuda in suflet cel putin cat casa poporului . Cred ca te-ai zgaraiat pe ochii de atata oftica . Daca ramane asa clasamentul pana la final iti vei baga unghia in gat precum pitigoiul . Hai oftica-te mai departe .

            0
            0
      2. Alb-albastru ca sa vezi si tu diferenta despre ce inseamna fotbalul . Citeste declaratia lui Doana ,,gazdele au jucat doar cu mingi lungi la bataie dar cand joci asa in special acasa asta nu mai e fotbal”. Vezi cu lunga si bate fasolea nu poti promova decat din liga 4 in 3. Mai sus nu merge . Trebuie si un pic de fotbalina . Iar voua va lipseste fotbalina. Cu toate ca aveti jucatori si pentru fotbalina dar nu-i cine sa ii dirijeze.

        0
        0
  3. Cele 3 puncte de Cris pot cantarii enorm la finalul intrcerii,si pacat e daca Lipova nu e ajutata de celelalte aradene…Stili ar trebui sa fie suparat pe BOZIAN care aiurea i-a lasat in 10 oameni la Cugir din min.48 si a primit 3 etape de suspendare si cand era mai mare nevoie de el,baiatul acesta someaza….!Stili de putetisa va cazati la Pensiunea Brandusa de pe valea Avrigului a lui Maties Ioan…ca precis aveti noroc….!!!Cineva in Sportarad baga dupa meciul Lipova -Soda Oc.Mures 4-3,ca echipa sodistilor e schimbata radical.DA este adevarat ca s-au adus vreo 12 jucatori noi de la Alba Iulia si Aiud…plus 3 antrenori precum Manea si fiul lui Talnar,dar eucontrazic pe cel ce a scris ca aceasta SODA Oc.Mures se salveaza de la retrogradare.Cu 2 puncte deja sunt retrogradati,ca si Lugojul…Hai Lipova si Cermei !

    0
    0
    1. Albautistule noi intelegem ca te plictisesti dar te rugam mai lasa-ne si pe noi in pace . Acum perii Lipova si Cermeiul acum doua zile nu conteneai in laude la adresa Crisului si ii umpleai pe Lipova de noroi . Mai lasa-ne . Bucura-te de fotbalul din Alba si lasa-ne pe noi ca stim noi sa ne ajutam unii pe ceilalti si fara sfaturile tale .

      0
      0
  4. Mai Andrei,daca te pictisesc,tu stii cine da bani la aceasta echipa a Avrigului,el e tartorul…!Deci conteaza……

    0
    0
  5. Au fost 2 penalty-uri neacordate,iar despre arbitri….ce sa spun…in loc sa aplice legea avantajului…stop joc.destul cat sa opreaca un eventual atac.Dar asta e…mefgem inainte

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button