Fotbal judetean

Semi-supriza a prins formă pe final: Unirea Sîntana – Șoimii Șimand 1-1





Era greu de anticipat că viceliderul va pierde primele puncte în fața rivalei la titlu chiar în runda inaugurală a anului în Liga 4-a. Chiar dacă a făcut câteva mutări interesante în această iarnă, Șimandul nu părea să fie capabilă să o încurce pe Sântana, dar s-a întâmplat pe un final prost gestionat de „uniriști”.

În chiar minutul 2, „șoimii” au cerut un henț la Tomuț și penalty, dar Saladea a lăsat jocul să continue. Gazdele au înțeles că nu e de glumă, au început să „macine” jocul și și-au creat și două-trei ocazii importante la buturile lui Matiș, portarul crescut chiar de Sântana. Istin (lovitură de cap în bară) a avut cea mai clară ocazie de a marca, dar și Paven și-a remarcat fostul coleg dintre buturile adverse cu un șut de la distanță purtat și de vânt.

Lucrurile păreau să intre pe făgașul normat când „rossonerii” au deschis tabela. Se întâmpla în minutul 56, când Popa a schimbat zona de atac, Toader a centrat perfect de pe dreapta, iar Parlapan a trimis plasat cu latul 1-0. Paven, Tomuț și Parlapan au avut șansa să închidă jocul, dar au ratat și echipa lor avea să plătească. După ocazia ratată de Achim, în minutul 79, Paven a fost eliminat pentru al doilea galben, iar din lovitura liberă rezultată a ieșit golul de 1-1. Gheorghieș a tras cu sete de la 30 de metri, mingea l-a lovit în cap pe Toader și l-a păcălit pe Iacob, care plecase într-o altă direcție. În zece oameni, deși a trecut la o apărare cu trei fundași, Sântana nu a mai găsit calea spre golul izbăvirii și face un pas cu stângul în 2019.

Fără Csurka și Peia, între buturi a apărut Iacob și în centrul defensivei, Tomuț. „Chiar dacă din punct de vedere al lotului, numeric vorbind, stăm mai bine decât în tur, trebuie să găsim formula cea mai bună. Sper să fiu și eu mai inspirat încă de etapa viitoare, fiindcă am început cu un semieșec și nu ne cade deloc bine. Ar fi trebuit să fim mai concreți la ocaziile create, în prima parte nu am atacat destul deși aveam vântul de partea noastră, iar finalul l-am destionat prost. Sigur, golul Șimandului a fost puțin norocos, dar nu trebuia să ajungem în situația să depindem de acea fază. Trebuie să legăm niște victorii înceepând cu etapa viitoare, pentru că nu ne permitem să ieșim din obiectivul fixat de conducere, locurile 1-3”, spune Dan Cuedan, antrenorul Unirii.

Adrian Gheorghieș a debutat cu gol la Șimand, gol ce a „încarnat” prima surpriză a returului în Liga 4-a. „Am plecat de la Curtici fiindcă ajunsesem să nu mai joc aproape deloc și am ales bine. La Șimand m-am integrat rapid, mă simt important, iar lotul e foarte unit. Mă bucur că am reușit să contribui la acest prim rezultat bun, deși mingea trimisă de mine a fost deviată decisiv de un adversar. Avem jucători de calitate și de caracter la Șimand, cred că vom face o figură frumoasă în etapele rămase de disputat”, susține atacantul lui Ioan Ruska.

Formații:

Sîntana: Iacob – Toader, Paven, Tomuț, Istin – Politic, R. Popa – Parlapan (65 D. Morariu), Martin, Prică (82 Teodorovici) – Berari (63 Ilinca).

Șimand: Matiș – Șulea (90 Sechel), I. Ruska, Engelhardt, Balogh – R. Caba, C. Morariu –  C. Ujog, Deloreanu,  C. Achim – Gheorghieș (83 C. Berar).

Arbitri: Sorin Saladea – Casian Băla, Sebastian Pantea. Observatori AJF: Corneliu Tulea, Gheorghe Sfăt.

Un comentariu

  1. Gata v-ati linistit si anul asta . Poate la anul . Tot asa va chinuiti de cativa ani . Dar las ca va sta bine si in liga 4.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button