Șoimii Lipova

Lipovanii, atenționați după cele 6 goluri încasate și cu Deva pe „radar”: „Viața nu îți oferă de prea multe ori șansa de a promova în Liga a 2-a”





Județul Hunedoara le trezește amintiri neplăcute lipovanilor. În toamnă, la Hunedoara, liderul pierdea cu 3-2 primul meci al stagiunii, peste două zile urmând să întâlnească cealaltă formație din județul vecin, CNS Cetate Deva.

Scorul partidei din tur (4-0), dar și loturile cu care s-au prezentat la startul returului adversarii de pe arena de la poalele Cetății devene, îi fac pe „șoimi” favoriți la partida de vineri, dar asta doar dacă mesajul conducerii a fost înțeles după cele două partide în care cele 4 puncte cucerite au venit la „pachet” și cu 6 goluri încasate. „Am avut o ședință cu băieții și am analizat prestația din primele două etape. Le-am expus punctul de vedere al conducerii și nu am vrea să își bată joc de munca lor de până acum prin astfel de prestații lipsite de consistență. Eu am fost președinte și la Liga a 6-a, nu mi-e rușine să fiu din nou, dar un jucător  Liga 3-a, care iubește fotbalul și îl practică din copilărie, ar trebui să-și dorească să joace mai sus, cât de sus posibil. Iar viața, nu le oferă de prea multe ori șansa de a putea promova în Liga a 2-a. Așadar, pierzătorii sunt doar ei, jucătorii și asta am vrut să conștientizeze fiecare. Promovarea poate fi a lor, noi, cei din conducere, nu suntem importanți și nu noi vom fi scoși în față. Suntem o familie ce s-a mărit un pic în iarnă, toți cei care au venit au acceptat să muncească alături de noi și trebuie să o facă împreună cu ceilalți. Vrem să fim ca un pumn, nu ca degetele unei mâini. Nu dăm vina pe nimeni pentru ce s-a întâmplat în primele două etape, se mai pot întâmpla și accidente, ei au promis că se vor concentra să revină la forma din tur, când evoluțiile lor au atras atenția oamenilor de fotbal. În tur, am primit 8 goluri acasă și 7 în deplasare, iar acum am luat deja 3 cu 3 după doar două etape. Asta ne dă de gândit, mai ales că am mai observat o atitudine prea relaxantă în anumite momente ale jocului, în special când conducem pe tabelă”, ne-a mărturisit Radu Pop.

CNS-ul lui Ioan Petcu a pus un singur punct la păstrare în cele două runde ale returului și acela după un 2-2 pe teren propriu cu „lanterna” din Ocna Mureș. „Mergem la Deva doar cu gândul la victorie, cu toate că adversarul este incomod și își va vinde scump pielea. Ne amintim că și în tur, ne-au pus probleme destul de mari. Avem nevoie de aceste trei puncte pentru a putea pregăti în liniște deplasarea de la Dumbrăvița. La Deva vom pleca în ziua jocului, ca de obicei la bordul unui autocar modern pus la dispoziție de sponsorul nostru, firma Pletl, căruia îi mulțumim pentru sprijinul permanent și profesionist”, a adăugat președintele Lipovei.

Flavius Sabău are la dispoziție tot lotul, inclusiv pe Dobrean, care a depășit problemele medicale și se antrenează normal de câteva zile.

Formații probabile:

CNS Cetate Deva: Raț – Kelemen, Radak, Dina, Roșie – Mirică, Mărmăneanu, Boldea, Tegbo – Muscă, Lupu.

Lipova: D. Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – Cr. Poiană, M. Popa, Lazea, D. Rusu – Sulea, Trabalka.

Arbitri: Dragoș Pîrîu ( Curtea de Argeș) – Claudiu Osmache ( Brașov), Lucian Tănase ( Pitești).

Observatori: Marius Zgovancu ( Târgu-Jiu), Antonia Burtea ( Reșița)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button