National Sebis

Sebișul găzduiește Galda cu speranța primului succes al returului: „Eșec dureros la Dumbrăvița, dar fotbalul îți dă șansa revanșei”





Altădată un meci de podium în seria a IV-a a Ligii a 3-a, Național Sebiș – Industria Galda a devenit important pentru formația din județul Alba în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Dincolo, trupa de pe Crișul Alb pare ieșită defintiv din lupta pentru locul 1 după ce a pus la păstrare un singur punct din 6 posibile în cele două runde scurse din retur.

E drept, „alb-albaștrii” au dat piept cu două dintre favoritele la un loc în Liga 2-a, Șoimii Lipova și CS Dumbrăvița, iar impresia a fost că se putea mai mult. „Sigur, moralul în cadrul echipei nu e foarte bun, atâta timp cât impresia generală a fost că puteam obține mai mult din ambele partide. În special rezultatul de la Dumbăvița a fost dureros pentru noi, dar am avut o discuție și am ajuns la concluzia că doar revanșându-ne rapid, fără a mai repeta greșelile comise, putem să trecem peste acest moment neplăcut. Fotbalul îți dă șansa în fiecare săptămână să dai uitării un rezultat negativ cu o victorie și asta trebuie să ne propunem noi vineri”, spune Cristian Todea, antrenorul Naționalului.

După 17 runde, Galda este pe loc de retrogradare, primul sub linie și orice punct devine aur pentru ea. Probabil, teamul din județul Alba chiar își pune speranțe într-un rezultat pozitiv, atâta timp cât dă peste o formație ce are de suferit mult la capitolul omogenitate și nici nu are prea mult motivația punctelor. „Din câte am discutat cu antrenorii care au întâlnit formația din Galda, dar și alte informații luate despre adversari, am înțeles că sunt o echipă imprevizibilă. Cu siguranță, sunt mai omogeni decât noi, contează cam pe aceiași jucători de câțiva ani bun și pe același antrenor. Mai știu că au jucători interesanți de atac, însă – cu siguranță – există și puncte slabe în jocul lor. Vrem să profităm de ele, dar și să insistăm pe ceea ce lucrăm la antrenamentele săptămânii. Mai rămâne de văzut și pe câți dintre jucătorii cu probleme medicale îi vom recupera până vineri”, a adăugat „Dulăul”.

Într-adevăr, Szekely, Goșa și Petculescu sunt incerți la această oră, doar ultimul având ceva șanse de recuperare.

Formații probabile:

Sebiș: G. Gakos – Onuțan, Lezeu, Forizs, Dărăban – Mateucă, Ruță, Pop, Ember – Teședan, Enciu.

Galda: Căt. Suciu – Frențiu, Haiduc, Cioplântă, R. Trif  – Gergely, D. Lupșan, Circov, Adam – S. Mureșan, Cioară.

Arbitri: Vlaentin Florescu ( Sfântu Gheorghe) – Ioan Georgiu ( Dej), Alexandru Turian ( Zalău).

Observatori: Dan Miholcea ( Bocșa), Viorel Vancea ( Oradea).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button