UTA Arad

Cică stadionul Municipal „Francisc Neumann” (cu doi de n!?) e „sub asediul” constructorilor! E primul „asediu” din 2014 încoace





Primăria municipiului Arad a emis, ieri, un comunicat de presă în care ne sesisează o situație inedită în Calea Aurel Vlaicu. Mai precis în zona acelei construcții demarate de 4 ani, 6 luni, 2 săptămâni, 6 zile, 13 ore și 35 de minute (așa cum ne atenționează contorul de pe site-ul nostru) ce se vrea a fi cândva noua arenă „Francisc Neuman” (cu un singur n, Neuman, după numele baronului, părintele celei mai titrate grupări fotbalistice din Provincie). Așadar, nota informativă a instituției de la kilometrul zero sună așa:

Stadionul Municipal „Francisc Neumann”, “sub asediul” constructorilor

Temperaturile pozitive înregistrate în ultima perioadă le-a permis constructorilor reluarea lucrărilor pe stadionul municipal “Francisc Neumann”.

Zilele acestea Firma SC Rulouri de gazon SRL, cea care a câștigat licitația pentru refacerea gazonului de pe noua arenă, a reluat lucrările de pregătire a terenului pentru montarea gazonului. Vă reamintim faptul că suprafață totală ce urmează să fie amenajată este de 9.840 mp. Aceasta va fi împărțită în două zone distincte, respectiv spațiu de joc cu o suprafață gazonată de 8.311 mp şi zonă perimetrală de 1.529 mp. Noul gazon va avea o instalaţie de încălzire şi un sistem de irigare, aceste investiții fiind asumate de Primăria Arad.

În paralel continuă lucrările de compartimentare a spațiilor existente. Constructorii lucrează săptămâna aceasta la compartimentarea interioară a Tribunei 1.

În scurtă vreme vor începe şi lucrările la instalația de nocturnă, ordinul de începere al acestora depinzând de eliberarea autorizaţiei de construire.

Așadar, e stare de asediu la stadion. Prima din 2014 încoace, iar ea e „întreținută” de vreo 30 de muncitori și câțiva directorași responsabili cu ce altceva decât…directivele. Poate dacă „asediul” se întâmpla prin 2016, hai 2017, eram dați pe spate, dar așa… Practic, Primăria ne trage de mânecă și ne spune în martie 2019 că se lucrează la stadion, când el trebuia să fie gata cel târziu anul trecut în luna mai. Nimic despre noul termen de finalizare, pentru că – probabil – nu există unul, cu tot cu asediul prilejuit de…temperaturile pozitive. Până una alta, vă hrănim curiozitatea cu privire la stadiul „asediului” prin câteva imagini video:

13 comentarii

  1. Cele mai simpatice tractoare văzute în ultima vreme ! Toată intirzierea va fi dată uitării de răbdătorul public arădean cu o condiție. Lucrări de calitate. Poate clima din vest ,poate o mina de profesionist ,sa ,,nimerească ” un gazon bun. Citind știri pe presa străină am dat de știri și despre gazon Se zice că Realul cînd a adus pe Ronaldo a făcut tot un transfer mare . Un tip specialist in gazon.Cei mai buni sunt in domeniu scoțienii. Dacă ai bani e nevoie și de instalații de creștere și întreținere gazon. Specialiști în gazon sunt comparabili cu crescătorii de lalele in Olanda !

    0
    0
  2. La cît de ,,avansate,, sunt lucrările la stadion, nici anul viitor nu va fi gata. Nici 50% nu este gata stadionul. Mai este mult de răbdat pînă la primul meci oficial pe F.Neuman.

    0
    0
  3. Mulțumim din suflet, tovarășe primar , inginer iscusit, contabil renumit și vizionar făr’ de pereche!
    Noi, cei săraci și proști, te salutăm!

    0
    0
  4. Meserie de stadion, foarte, foarte frumos, macar sa fie terminat la cheie pana in toamna !!! La Targoviste, la sfantul asteapta stadion nou, numai promisiuni , nu sunt in stare sa il renoveze pe cel vechi ce sa mai , asta-i Romania oamenii politici care ne conduc si promit iluzii !!!

    0
    0
  5. Asa trebuia sa se lucreze anul trecut. Sau acum doi ani.
    E frustrant sa fim luati de prosti o data la patru ani.

    0
    0
  6. Stati linistiti…V-am povestit ce am vazut ieri si articolul de mai sus se refera la ziua de miercuri,14 martie.
    Astazi si-au reluat obiceiurile…3 oameni cladeau caramizi la nivelul 1-i si alti 4 stateau proptiti pe un rezervor de apa,din fata stadionului.Pe suprafata viitorului si sperat teren de joc……pustiu.Nimeni,
    Gata!A trecut comunicatul primariei,pe loc repaos!

    0
    0
  7. Dăjaba încerci să îngrași porcul de Bruxelles în ajun de alegeri, că Orban trubaduru te-a pus pe locul 8, nu prea eligibil! În schimb primarul de la Alba Iulia care a făcut treabă la el în cetate e locul 2! Falcă ce dai aia primești, fie roata și pătrată tot se-ntoarce ea odată!!

    0
    0
  8. Imi puteti defini”asiduu”? 2 tractoare cu 2 operatori in ele ,un macaragiu si 2 comentatori de pe margine…..da…clar e munca asidua!

    0
    0
    1. Da,doctore,iti raspund eu privitor la definitia „asiduu”…Este atunci cand apare Balcea pe la stadion,sau se porneste propaganda primariei si fiind ca si pe vremea lui Ceasca,sa fie cat mai multi salahori,echipati ca si la concursul pe meserii….Echipamente de lucru noi,scoase din cutie,nepatate pe ei si direct la poze…
      Ma rog,asta in cazul ca se anunta si presa,ceea ce deobicei se intampla doar la asemenea pleiade mascate….Ii mai crede naiba…
      Sau,varianta 2,in cazul ca cineva scrie aceste comunicate ca si pentru Viorica….Unul scrie si altul(alta) citeste sau expune…Deci nu au scris „asidu”,ca norocul!Dar au scris „Neumann”…considerand ca esenta se intelege….Cat de dobitoc poate sa fie acel scribalau de fituici?Si inainte sa fie emis comunicatul…toata sleahta,chiar nu au observat anomalia?
      In mod normal,noi radem,dar ar trebui sa o consideram de plans maxim,ba chiar de jelit!
      Jur ca nu stiam despre fanfaronada expusa,pur si simplu am trecut ieri,avand drum spre Poetului si am vazut activitate,asa cum nu am vazut de cativa ani.M-a surprins total.Chiar ma intrebam,oare ce se intampla?
      Balon de sapun s-a dovedit a fi,pentru ca astazi,pe acelasi traseu,la aceleasi ore,era repaos total…Gata..a trecut controlul propagandistic anuntat…este ca si extemporalul anuntat sau nu.La ei era clar anuntat si si-au facut fituici…
      Am fost foarte dezamagit,apoi citind acasa articolul…am inteles tot!
      Cu toata parerea de rau si faptul ca ma tot repet,ca si o placa de vinil stricata,eroii executiei lucrarii,nu au cum sa finalizeze stadionul!Imposibil!Nu am jucat in viata mea la pariuri,dar mi-as paria niste ani din viata,ca nici in 2019 nu va fi gata….Exclus,din pacate!
      Cei care vad si pricep sunt destul de multi, relalisti,fara studii de constructori ingineri si arhitecti…Vai de mama lor si de a noastra,familia si suporterii UTA-ei….Trist!

      0
      0
  9. Neumann,analfabetii de la primarie de isi iau lefurile pe spinările noastre…Falca Demolatorul,Dustugatorul:I.M.A.R. disparuta de pe suprafata planetei,Strungul Arad-fier vechi (stadionul darâmat),Cetatea Aradului şi Biserica Franciscana lasate in Paragina,U.TA.-batjocorita in toate modalitatile,Simbolurile noastre ale Arădenilor distruse(intenționat),Piata mare urmeaza a fi desfintata si as putea continua ore intregi.Un Primar care iubea Aradul nu facea asta…RUŞINE.Daca nu aş avea un pic de bun simţ aş zice du-te învârtindu-te Falcă!!! Telecom,Stadionul Vagonul,Clădirile vechi din centrul istoric(cică el le repară….din fonduri europene…Pinochio du-te ….am lasat intentionat la urma stadionul UTA,catedrala a fotbalului Românesc…hai sictir Falca….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button