UTA Academie

Cum a fost interpretat eșecul juniorilor, la Cluj? „Contează și forma de moment, nu facem un caz. La prima echipă ne interesează individualitățile”





La distanță de doi ani, UTA Under 19 a obținut rezultate diametral opuse cu echipa similară a celor de la CFR Cluj. Dacă în 2017, „roș-albii” câștigau ambele manșe ale semifinalei de Cupă, cu 1-0, de această dată, juniorii campioanei României s-au impus fără probleme, în sferturi, cu 5-1.

Ca și în urmă cu doi ani, UTA a avut în componență contra ceferiștilor și fotbaliști din ciruitul primei, deci ce s-a schimbat? „Generațiile de juniori nu sunt la fel, sunt mai buni sau mai puțin buni, excepție fac, poate, doar cele de la Academia Hagi. Pe de altă parte, eu cred că cei de 2001 sunt cam la același nivel cu cei de ’97-98, pe care i-am antrenat eu, dar contează și forma de moment. Mai ales la copii și juniori sunt astfel de probleme, adică fluctuații în evoluții. Face parte din procesul de trecere a unui tânăr spre statutul de fotbalist profesionist. Oricum, la prima echipă ne interesează doar individualitățile ce urcă de la juniori și mai puțin rezultatele echipei. De altfel, nu am chemat doar jucători de 2001, ci și dintre cei de 2003 sau pe Vulturar, care e 2004.  Îi ținem aproape, îi monitorizăm. Așadar, nu facem un caz din rezultatul din Cupă, de la Elite, deși, din câte am înțeles, dacă UTA ar fi condus cu 3-0 până în minutul 25-30 era ceva normal. Apoi, într-adevăr, s-a schimbat total situația, au fost și greșeli personale, dar, repet, aceste lucruri sunt oarecum normale la echipele de copii și juniori”, consideră Cristian Păcurar, actualul antrenor secund al „Bătrânei Doamne”.

Vă reamintim că generația 1997-1998 a UTA-ei, crescută de Cristi Păcurar și Francisc Tisza și antrenată de același Păcurar, în tandem cu Dan Oprescu, a fost finalista Cupei din vara anului 2017. Și tot aceeași generație, dar pregătită de Dan Stupar și Adi Ungur, a fost câștigătoarea Cupei și Supercupei Under 19 în 2016.  UTA 2001 a jucat și ea o finală de Cupă, la Under 17, chiar în vara anului trecut și a ajuns în semifinalele campionatului la aceeași categorie de vârstă.









3 comentarii

  1. Demisia domnule GAICA,daca ai onoare,esti plin de mistourii si ai ras si razi in continuare de toata lumea ,nu iti mai chinui echipa si lasa copiii, sa se faca o schimbare,.sint si alti antrenori mai buni pedagogi..mai multe inca nu spun, respect munca depusa pana acum dar ce e mult strica.DEMISIA.

    0
    0
  2. Sa o spunem pe aia dreapta, generatia asta a promis, dar a stagnat in valoare ( unii au involuat chiar) , dupa despartirea de Tisza. Nu prea exista valoare , ambitie nici in iarba, nici pe banca

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button