UTA Arad

Maturitatea, din ce în ce mai importantă la UTA: „Știu când trebuie să se bucure, dar și să muncească mai mult”





Accidentul de parcurs de la Timișoara, în compania Ripensiei, pare să fi fost depășit de utiști, care au batătut-o pe ACS Poli la finalul săptămânii trecute. Cu cele 6 puncte strânse de la reluarea returului Ligii a 2-a, UTA stă departe de zona fierbinte a clasamentului și bate, mai degrabă, la ușa plutonului fruntaș. Bineînțeles, fără a putea emite pretenții la zona promobavilă.

De altfel, arădenii au și spus că partea a doua a stagiunii e dedicată formării unei echipe pentru la anul, când pretențiile se vor ridica la nivelul celor din vara lui 2017. Până una alta, „roș-albii” și-au câștigat liniștea necesară pentru a-și vedea de drum. „O victorie îți aduce un altfel de moral, o altă dispoziție. Mentalul e important în fotbal, iar din acest punct de vedere e o săptămână pozitivă după victoria cu Poli.  Jucătorii conștientizează că mai avem mult de lucru la pregătirea tehnico-tactică dar îi văd interesați, vor să progreseze și asta apreciem. Sunt jucători maturi, știu când să se bucure și când trebuie să muncească mai mult”, susține Cristi Păcurar.

Chiar „secundul” UTA-ei sublinia la finalul disputei cu ACS Poli că doi dintre jucătorii veniți de pe bancă nu au adus plusul așteptat. E vorba despre Stahl și Matei, care acum, ținând cont de suspendările lui Copaci  și Melinte au șanse mari să fie titulari. „În primul rând, cred că toată lumea știe că una este să joci de la început și alta să intri pe parcurs. În general, dar mai ales la o echipă ca UTA nu trebuie să fi supărat că joci 3 minute sau o jumătate de oră. Cei care intră de pe bancă sunt obligați să dea totul, chiar fără să le spunem noi acest lucru. Ca jucător al UTA-ei trebuie să știi mereu ce ai de făcut, cel puțin din punct de vedere al atitudinii, al determinării. Nu știm exact în ce formulă vom începe partida cu Luceafărul, mai ales că, după cum v-am spus, mai sunt și alte probleme pe lângă cele ale lui Copaci și Melinte. Când facem schimbări, încercăm să schimbăm post pe post, așa și avem configurat lotul. Dacă rotim prea mult, pot să apară dereglări, în special la mijlocul terenului”, a mai subliniat Păcurar.

Deși e la Arad de mai bine de aproape zece zile, mijlocașul Andrei Crăciun încă nu a demonstrat că merită un loc în lotul UTA-ei. „Se vede că e puțin în urmă cu pregătirea, a avut și o problemă medicală, mai avem la dispoziție un meci amical săptămâna viitoare pentru a-l vedea și a decide. Din partea noastră există răbdare, mai ales că e vorba despre un fotbalist tânăr”, a mai  precizat Păcurar.

Un comentariu

  1. Printre atitea pb. mai e loc și de ceva fotbal. Ne bucurăm că la echipa este optimism.Adica cineva mai și zimbeste ! Acum cârcotașii ar zice că e zimbetul cuiva. care tocmai i s-a. scos măseaua ! Lotul e cu siguranță mai bun ca ediția trecută. Întrebarea e ,cînd îi vom vedea pe toți la echipa .? Siguranta data de puncte ne aduce liniștea . Acum se vede cât de mari sunt punctele de la etapa trecută cu ACS . Mari cât merele de Pecica. !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button