UTA AradzTOP ARTICOLE

Accentul pe latura motivațională în Clinceni – UTA: „Determinare și dorință în plus în condițiile date!”





„Bătrâna Doamnă” a pus la păstrare 6 puncte din cele 12 posibile puse în joc cu echipe aflate sub ea în clasament. Nu e chiar scenariul așteptat, mai ales că trei dintre partide s-au disputat pe „Motorul”, iar cealaltă, în vecini, pe „Dan Păltinișanu”, acolo unde „roș-albii” s-au simțit excelent în toamnă în compania celor două Poli. De acum, arădenii iau în piept și adversari din partea superioară a ierarhiei, iar primul dintre ei este Academica Clinceni.

Momentan, formația ilfoveană deține poziția de baraj pe care arădenii au terminat două sezoane la rând, dar pe care nu au reușit să o transfrome în mult dorita promovare după duelurile cu Voluntari și ACS Poli. Sigur, campionatul e încă lung, dar teamul de lângă Capitală e conștient că nu poate pierde puncte dacă vrea să rămână în plutonul fruntaș, ce nu a prea greșit în debut de 2019. „Va fi un meci greu, dar în același timp cred că va fi unul frumos. UTA vine după o înfrângere drastică acasă și sunt convins că va juca deschis, cu intenția de a-și recupera punctele. UTA e o echipă bună, cu jucători cu experiență, au un lot mult mai bun față de anul trecut. În plus, e o echipă lipsită de griji, nu au problema retrogradării. Așadar, sper să fie un meci bun pe care să-l câștigăm noi, pentru a rămâne în continuare în lupta pentru primele locuri. Dacă ținem cont de clasament și de jocul prestat de noi până acum, e normal să plecăm favoriți. Însă, totul depinde de cum ne prezentăm la ora meciului. În acest retur avem doar un semi-eșec (n.a. 1-1 cu Ripensia chiar pe teren propriu), dar le-am spus jucătorilor că trebuie să fim foarte atenți cu UTA, deoarece au jucători care pot face diferența în orice moment. Îi vom trata ca atare, îi respectăm, dar noi trebuie să ne câștigăm meciul”, susține Ilie Poenaru, tehnicianul Academicii.

Este evident că UTA nu traversează cea mai fericită perioadă. Antrenorul Ionuț Popa acuză probleme de sănătate, s-ar putea chiar retrage de pe banca echipei, care – la rândul ei – a arătat mari carențe în disputa de pe teren propriu cu Luceafărul Oradea (scor 0-3). Șansa revanșei apare mâine, cu ocazia primei partide televizate a anului. „Absența lui Mister ne afectează pe toți, fiindcă e altceva când e dânsul cu noi și, mai presus de toate, am vrea să-l știm sănătos. Privind, însă, altfel lucrurile, această absență a dânsului poate fi și un factor motivațional pentru jucători, care vor – probabil – să-l ajute cum pot ei. Apoi, într-adevăr, faptul că meciul e televizat de posturile naționale, adică vede toată țara la lucru această echipă destul de mult schimbată a UTA-ei, ar trebui să conteze și el în sens pozitiv. Așadar, în condițiile date, ar trebui să existe o determinare și o dorință în plus din partea noastră”, susține Cristian Păcurar.

Anunțând și absențele lui Stahl și Coulibaly (n.a. în schimb Kanda și Hrezdac sunt bine și au plecat spre București în această dimineață), „secundul” UTA-ei a vorbit și despre adversarul de mâine. „Clinceni este o echipă construită încă din campionatul trecut, așa cum am vrut și noi, cu un retur înainte. În această iarnă, și-au mai completat câteva posturi deficitare, au și câțiva jucători împrumutați de la FCSB, dar mai ales un antrenor principal care știe ce înseamnă o promovare în Liga 1. Ilie Poenaru a promovat cu Voluntariul acum câteva sezoane și și-a pus deja serios amprenta și pe jocul Clinceniului. Au multe calități, dar punctul lor forte este posesia foarte bună în zonele 2 și 3 și o fază de atac elaborată. Totodată, au un grup foarte bun, unit, dar sperăm și sunt convins că putem să ne ridicăm la nivelul lor. Sigur, la prima vedere, Barbu pare jucătorul lor cheie, în sensul că preia toate sarcinile în tranziția pozitivă, pe atac și contraatac, însă au fost meciuri în care s-au descurcat și fără el”, a mai menționat Păcurar.

Chiar mijlocașul Bogdan Barbu a decis partida din tur, cu un șut din afara careului. Rămâne de văzut ce va fi mâine, în cadrul rundei cu numărul 26, în Academica – UTA, în direct pe DigiSport 1, TelekomSport 1, LookSport și în format live-text pe sportarad.ro.

Formații probabile:

Academica: Ureche – Fl. Achim, A. Răuţă, Patriche, Dobrescu – Bg. Barbu, Șut – Cr. Dumitru, V. Olariu, P. Pîrvulescu – Al. Buziuc.

UTA: Bodea – R. Iuga, El Hasni, Șeroni, Copaci – Melinte, Neagu – Costin, Kanda, Ciucur – Rus.

Arbitri: Horia Mladinovici – George Turcu (ambii din București), Cristian Voicu (Focșani). Rezervă: Ionuț Ilie (București).

Observatori FRF: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Florentin Barbu (Giurgiu)









Un comentariu

  1. Miculescu trebuie să fie atent chiar la o înghețată sau suc rece. Mama lui a avut grije și mai are ,dar acum și el e propriul lui stapin..Asta spunem fara sa știm ce sau cine e vinovat. Poate un simplu curent. Pe vremuri marele Pîrcălab plecase la NIMES ,în Franța. Dăduse telefon că nu poate veni la antrenament din cauza unui deranjament stomacal . A fost amendat și sfătuit subtil să fie mai atent la ce mănâncă !! Profesionism !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button