Fotbal judetean

Campionat aproape ucis: Progresul Pecica – Unirea Sântana 2-1





Pe o vreme frumoasă, derby-ul județului Arad a strâns aproximativ 400 de spectatori la Pecica. Liderul Progresul avea prima șansă în fața principalei urmăritoare, care s-a bazat pe fotbaliști care au evoluat în special la nivelul Ligii a 4-a. Dincolo, Rusu, Wild, S. Popa, Copil sau Puie strânseseră destule prezențe în ligile doi și trei.

Debutul partidei a respectat așteptările, cu gazdele punând presiune și deschizând repede scorul. Copil l-a deschis pe stânga pe Aldan, acesta a pasat bine în fața porții, cei de la Sântana nu au intervenit, iar Măgulean a împins mingea în plasă din numai 3 metri, pentru 1-0. Pecicanii nu au mai forțat, dar cu toate astea și-au mai creat două situații bune. Mai întâi, Măgulean s-a eliberat la șut în 12 metri ușor lateral stânga, dar finalizarea a fost telefonată. Apoi, în minutul 30, Puie a tras din alergare, de la 25 de metri și balonul a trecut de puțin peste poartă.

Finalul reprizei i-a aparținut echipei vizitatoare, care a fost extrem de periculoasă la fazele fixe. Mai întâi, R. Popa a executat o lovitură liberă de la 21 de metri ușor lateral stânga, iar Rusu a respins cu ceva dificultate din vinclu. Dar, ocazia primului mitan i-a aparținut lui Istin, care a reluat slab mingea respinsă de Rusu la „libera” covrig a lui Martin și Wild a respins de pe linia porții.

Amfitrionii au început perfect și partea secundă. Copil l-a deschis pe Puie, acesta a fost blocat în primă fază de Iacob, dar mingea i-a revenit în 12 metri și a trimis simplu în plasă, pentru 2-0. Radu Popa l-a încercat cu o „torpilă” de la 35 de metri pe Rusu, dar ocaziile clare i-au aparținut tot Progresului. Puie a mai scăpat odată în careu, dar a tras slab pe direcția lui Iacob. După o oră de joc, Copil a centrat de pe stânga, iar Măgulean a reluat frumos cu capul, puțin peste vinclu.

Lucrurile aveau să se complice pentru pecicani, după ce Gabor a văzut al doilea „galben” și implicit „roșu”  după ce a sărit cu cotul în capul lui Prică. Unirea a urcat liniile, a avut ceva mai mult inițiativa, dar oportunitățile de poartă au lipsit. Asta doar până în minutul 81, când, după un corner de pe stânga, mingea a ajuns cu ceva noroc la De Palma în 2 metri și italianul revenit joi la Sântana a făcut 2-1. În minutul 88, Berari a țintit „paianjenul” din stânga lui Rusu, dar mingea a trecut milimetric pe lângă.

În cel de-al doilea minut de prelungire, Copil a trimis în transversală dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, în timp ce vizitatorii nu au scos nimic din forcingul de final. Astfel, Pecica își adjudecă derby-ul și, la +7 puncte față de Unirea, se poate spune că a cam omorât ediția 2018-2019 a Ligii a IV-a Arad.

Formații: 

Pecica: Fl. Rusu – Țugulescu (65 T. Bodri), Gabor, Ew. Wild, Aldan – S. Popa, Arsene – Ponta (56 Drâglă), Puie (78 Morar), Copil – P. Măgulean (84 Păcurar).

Sântana: Iacob – Toader, De Palma, Tomuț, Istin – Politic (46 Stanciu), R. Popa – Parlapan (64 Berari), Martin (84 Paven), D. Morariu (78 Ilinca) – Prică.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Casian Bălu, Cristian Takacs. Observatori AJF: Leontin Buda, Daniel Scridon.

7 comentarii

  1. Am văzut azi la pecica un fundaș stînga ce bagă mulți fundași din liga 3 și 2 în buzunar și am înțeles că e împrumutat de la uta…..domnilor din conducere nu știați???

    0
    0
  2. da e aldan jucător al echipei uta ce a cîștigat cele două cupe a romaniei la u19 cu stupar…poate nu e pe placul secundului că ne-a popica probabil nu știe

    0
    0
      1. Succes și multe realizări domnului Sergiu Aldan în activitatea sportivă! Numai bine și anonimilor ovi, uta, Dan, Călin!ovi,Liga2,e un picuț altceva decât Liga4(jucătorul remarcat de dumneavoastră, deocamdată nici măcar nu s-a antrenat cu echipă de Liga2). Urmăriți, vă rog jocul celor de la UTA cu Sibiul(acum Liga1), jocul cu cei de la Chindia(și ei aproape de Liga1), cu Dinculescu titular și apoi comparați, vă rog. SĂNĂTATE ȘI NUMAI BINE!

        0
        0
  3. pacurar du la uta cele doua aparari de la sintana si pecica si nu iei 6 golruri fara sa inscri un gol dar tu nu ai nici o treaba cu acest sport daca eu mint pot sa confirme cei care au fost la meci

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button