Fotbal judetean

Ecouri după derby-ul Pecica – Sântana! Stupar: „Victorie importantă, dar campionatul încă se joacă” v.s. Cuedan: „Lipsă de concentrare pe începuturile de repriză”





Pecica și-a luat revanșa în fața Sântanei pentru singurul eșec al stagiunii în cel mai bun moment. Liderul și-a majorat la 7 puncte distanța față de principala urmăritoare și din acest moment șansele de a deveni noua campioană județeană sunt extrem de mari.

Cu câte un gol la începutul reprizelor, autori Măgulean și Puie, Progresul i-a dat serios de lucru Unirii în încercarea acesteia de a reveni în joc. Golul din minutul 81 al italianului De Palma a aprins puțin finalul, mai ales că amfitrionii jucau în inferioritate numerică. „Ne-am așteptat la o partidă grea pentru că am întâlnit echipa de pe locul 2, care de-a lungul campionatului a dovedit combativitate. Dacă fructificam ocaziile mari avute,  în special cea a lui Puie, la 3-0 eram mai liniștiți. Apoi, luând cartonaș roșu, jocul s-a echilibrat, ei au reușit să pună presiune pe careul și poarta noastră, dar în final am obținut o victorie muncită. Am contestat al doilea cartonaș al lui Gabor, căci jucătorul nostru a jucat mingea. Când a sărit la cap s-a folosit de brațe pentru elan, dar nu a venit cu cotul intenționat în figura adversarului. Au mai fost și faulturile repetate ale lui Radu Popa, care trebuiau pedepsite altfel. În fine, ne bucurăm că a ieșit bine, victoria e importantă, dar campionatul încă se joacă. Important este să menținem momentele bune inclusiv din meciul de azi, iar cele rele să le îndepărtăm”, a explicat Dan Stupar, antrenorul „galben-albaștrilor”, care a optat pentru un echipament roșu pentru elevii săi astăzi.

Deși, cu puțin noroc, putea smulge remiza la Pecica, Unirea Sântana a lăsat impresia că nu poate ține ritmul cu Progresul, iar celelalte două puncte lăsate pe drum cu Șimandul în acest an stau și ele mărturie acestui lucru. „Am avut începuturi de repriză mai slabe și pe o lipsă de concentrare am luat două goluri pe care, dacă le evitam, puteam folosi timpul în favoarea noastră. Au fost ocazii de ambele părți, dar Pecica a meritat victoria în cele din urmă. Au jucat  mai pe poartă, au finalizat mai mult, noi am dus mingea în față, dar am suferit la ultima pasă. Și, totuși, dacă dădeam golul de 2-1 mai repede…Asta e, până la urmă a fost un meci frumos, cu de toate, cu goluri, cu ocazii, cu eliminări, luptă și ambiție. Le doresc succes în continuare celor de la Pecica, dar nu am abandonat lupta. Știm că sunt 7 puncte între noi acum, dar, ca și până acum, vom aborda la victorie și celelalte meciuri  și vedem ce vom realiza la final”, a punctat și Dan Cuedan, „principalul” Unirii.

Încă neinteresați prea mult de lupta din Hunedoara

După tragerea la sorți de la finalul lunii februarie, viitoarea campioană a județului Arad a aflat că se va bate pentru un loc în Liga 3-a cu cea mai bună formație din Hunedoara. Lupta se dă la „baionetă” între 4-5 formații în județul vecin, dar încă nu prea interesantă pentru pecicani. „Ne-am bucura să fim pe primul loc și să reprezentăm cu cinste județul la baraj, dar mai mai sunt multe jocuri acasă, în campionatul nostru, se pot pierde puncte și cu echipele mai mici. De aceea, vom avea ședințe în care îmi doresc să-i capacitez pe băieți, să le spun să rămână concentrați, pentru că mai avem mult până departe. În plus, degeaba vom termina pe primul loc, dacă nu câștigăm barajul, nu realizăm nimic. Deocamdată, nu am urmărit încă ce fac echipele din Hunedoara la vârful clasamentului, mai vedem după câteva etape. Dacă ne menținem sus în clasament, probabil voi merge să văd ceva meciuri și în Hunedoara, probabil la derby-urile lor, dar acum ne concentrăm pe meciurile ce urmează în campionatul nostru”, a mai ținut să precizeze Stupar.









Un comentariu

  1. O declarație de fair play a lui stupar, nu era elegant sa spuna gata 7 p am câștigat campionatul , dar sincer sa fim nu se mai poate încurcă de 3 ori pecica în 9-10 etape , însă trebuie ținuți jucători în priză pt ca un campionat câștigat fără o promovare nu face nimic , mai ales că pecica acum 4 ani a pățit asta

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button