Fotbal judetean

Trupa lui Pința coboară la -13 după vizita în Podgorie: Păulișana Păuliș – Victoria Zăbrani 2-1





Victoria Zăbrani a contrabalansat succesul clar contra Ineului cu o înfrângere, oarecum neașteptată, în Podgorie, contra Păulișanei. Absența lui Bier la „închidere” și utilizarea japonezului Takenori, nerefăcut complet după o răceală acuzată în timpul săptămânii, au cântărit mult în randamentul formației „roș-albe”, care a pierdut primul meci oficial de la revenirea lui Leontin Pința pe banca tehnică.

Plusul de determinare din jocul amfitrionilor s-a concretizat prin câteva ocazii, dar și două goluri în primele 40 de minute. Mai întâi, în minutul 23, ex-ul Adam a pus excelent capul la centrarea din corner a lui D. Calancea. Apoi, tot Denis Calancea și-a procurat unb penalty din duelul cu Gherghel și l-a i transformat pentru 2-0. Tresărirea de orgoliu a formației „roș-albe” a sosit la ultima fază a primei părți. Atunci, Băd intră din stânga spre centru și, de la 20 de metri, trimite din întoarcere în vinclul porții lui Brutyo.

Deși a jucat mai ofensiv după odihnă, în 4-3-3, Victoria nu a reușit să revină pe tabelă. Păulișul s-a apărat bine și a pus ceva probleme și pe contraatac. Cert este că ultimul fluier al lui Alex Gornic certifică prima înfrângere a lui Leo Pința de la revenirea la Zăbrani.

Exceptând sincopa, de altfel previzibilă, la Sântana, Păulișul a demarat cu 6 puncte campania de primăvară. Succesul de ieri este cu atât mai prețios cu cât a fost obținut în fața unei formații de pe podiumul Ligii a IV-a Arad. „Am început jocul bine, ne-am creat ocazii destul de bune. În plus, ne-am dus destul de repede 2-0 și am făcut-o pe merit. Părerea mea este că și penalty-ul a fost fără dubii, plus că am mai avut încă unul la intervenția lui Hodan asupra lui Denis Calancea, dar… Apoi, pe o relaxare în finalul primei reprize, Băd cu o execuţie de Champions League în vinclu, ajutat și de vânt, ne-a făcut să intrăm doar cu 2-1 la pauză. A doua repriză, Zăbraniul nu a mai avut ce pierde, a riscat mai mult și au trimis trei oameni în atac încercând să forțeze egalarea. În schimb, noi am mai avut câteva contraatacuri tăioase la care puteam să facem 3-1 și să închidem jocul. Una peste alta, am obținut o victorie meritată, băieții au luptat, au alergat, iar în final am obținut ceea ce ne-am propus, a menționat și Dinu Maghici, tehnicianul Păulișului.

Lui Pința nu i-a plăcut atitudinea echipei sale, care ajunge la -13 puncte față de liderul Pecica, în condițiile în care are – totuși – un meci mai puțin disputat. „A fost un joc în care a câștigat dăruirea și, la un moment dat, întâmplarea. Mă așteptam la o mai mare dăruire de la echipa noastră pentru că toată săptămâna am avertizat că putem pierde doar pe greșelile noastre și așa s-a și întâmplat. Totuși, pe faza de construcție mă așteptam la mai mult, însă deocamdată atâta putem. Sper ca meciurile care urmează să le abordăm cu altă față,  pentru că, și azi dacă aveam mai multă concentrare și dăruire puteam scoate un rezultat bun, poate chiar o victorie”, a spus la finalul întâlnirii tehnicianul Victoriei.

Formații:

Păuliș: Brutyo – Ambruș, Suciu, Pleșca, Benescu (68 Albulescu) – Adam, G. Pop – E. Calancea,  Grigorian (46 Orza), C. Gîlcă – D. Calancea.

Zăbrani: Mitrea – Țop, Pașcu, Hodan, Topai – Simion, Takenori – Gherghel, Bubuș (68 Goț), Mandache – Băd. Antrenor: Leo Pința.

Arbitri: Alex Gornic – Silviu Mocanu, Flavius Dreghici.

Observatori: Corneliu Tiulea, Gheorghe Sfăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button