Fotbal judetean

Aldan, lângă Stupar (și) pentru promovarea Pecicăi: „Campionatul încă se joacă și, oricum, fără câștigarea barajului nu realizăm nimic”





Antrenor federal la Centrele de Excelență din Deva și Târgu Mureș între 2016 și 2018, Dan Stupar s-a întors acasă și a acceptat oferta celor de la Progresul Pecica. Divizionara a patra îl consideră pe fostul fundaș al UTA-ei cel mai potrivit să o ducă pe scena trei fotbalului românesc și până acum graficul este respectat.

Gruparea „galben-albastră” tocmai a câștigat derby-ul cu Unirea Sântana (2-1) și a pus 7 puncte între ea principala urmăritoare. Punct fix în tabăra liderului, Sergiu Aldan este unul fotbaliștii cu care Stupar a mai lucrat și a câștigat la UTA Cupa și Supercupa României la Under în urmă cu trei ani. „Cu domnul Stupar pot spune că am prins poate cea mai bună perioadă a mea ca jucător, la juniori, la Elite, când am câștigat cele două trofee. Mai apoi, cum la UTA nu mi s-au dat șanse, am ales Cermeiul, dar nu am jucat prea mult când nu am mai fost eligibil ca junior. Așadar, am decis să vin la Pecica, mai ales că m-a chemat domnul profesor Stupar pentru un proiect frumos, promovarea în Liga a 3-a. Îmi place foarte mult să lucrez cu dânsul, facem antrenamente complexe, personal am evoluat foarte mult sub comanda sa”, spune fundașul de 21 de ani al Progresului.

Aldan a contribuit decisiv la golul de 1-0 al echipei sale în derby. A primit o pasă peste apărare de la Arsene, a preluat cu dreptul și a pasat decisiv cu stângul în gura porții de unde Măgulean a îndeplinit formalitatea. „Muncim mult la schemele de joc, am reușit de multe ori să le punem în aplicare. Îmi fac treaba ca fundaș stânga, dar îmi ajut echipa și cu urcări în atac. În ziua de azi, un fundaș trebuie să poată face ambele faze, mă bucur că-mi pot ajuta echipa cu pase decisive și goluri”, a adăugat fotbalistul crescut de Cristi Păcurar și Francisc Tisza la Atletico 1997-1998.

Pecica a decis derby-ul cu Sântana prin două goluri reușite în debutul celor două reprize de Măgulean și Puie. Reușita lui De Palma a venit prea târziu, chiar dacă gazdele au terminat meciul în zece după eliminarea lui Gabor. Sincer, eu chiar mă așteptam să luăm un roșu ca și în tur. Bine că nu a venit mai repede, dar și așa am scos un rezultat pozitiv. Campionatul nu este gata, mai sunt echipe bune cu care vom juca. Toți dau maxim când joacă cu noi, au ambiție în plus contra liderului. Pe de altă parte, avem o distanță destul de mare față de locul 2 și nu cred că mai poate apărea vreo surpriză. Dar, nu trebuie să uităm că nu realizăm nimic doar câștigând campionatul, trebuie să trecem și de baraj. Obiectivul e clar, promovarea în Liga a 3-a. Chiar dacă nu mai sunt junior de la anul, rămân la fel de serios, în așa fel încât antrenorul să se poată baza pe mine și ca senior”, a adăugat tânărul fotbalist.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button