Liga a 2-a

Mulțescu e noul antrenor al Petrolului: „SMURD” va colabora pe banca „lupilor” cu D. Timfote, Yesilova și fiul Cătălin





Mugurel Cornăţeanu va rămâne un „trecător prin viaţa Petrolului”, un antrenor care a condus pregătirile într-o iarnă şi care a rezistat pe banca tehnică cinci etape în postura de „principal”, după ce, anterior, i-a fost fost „secund” lui Leo Grozavu şi Octavian Grigore şi a fost interimar în alte două jocuri. Înfrângerea fără drept de apel înregistrată la Timişoara, 0-3 cu ASU Politehnica, cât şi celelalte rezultate slabe obţinute sub conducerea sa în 2019, dar şi jocul prestat de echipă l-au făcut să cedeze presiunii, să îşi atace din nou jucătorii şi apoi să anunţe că e disponibil să îşi rezilieze amiabil contractul.

Astăzi, Cornăţeanu a semnat actele pentru rezilierea amiabilă de Petrolul, iar locul său va fi luat de Gheorghe Mulţescu (67 de ani), un experimentat antrenor care a mai stat de trei ori pe banca echipei ploieştene şi care a tot fost solicitat de suporteri în postările de pe reţelele de socializare.

Mulţescu a câştigat lupta pentru postul de antrenor al Petrolului în faţa lui Claudiu Niculescu, Dorinel Munteanu şi Emil Săndoi, celelalte trei variante ale conducerii. Cel poreclit SMURD va conduce primul antrenament al echipei ploieştene marţi după-amiază, atunci când va fi, totodată, prezentat oficial. Acesta va semna un contract valabil până la vară, cu obiectiv clar promovarea în Liga 1. Dacă îşi va îndeplini misiunea, Mulţescu se va alege automat cu o prelungire pe încă un sezon.

Într-o declaraţie oferită ziaristului prahovean Cristian Anghelescu, Cornăţeanu indică, subtil, că a fost „lucrat” şi dă în unul dintre cei mai importanţi jucători ai Petrolului, căpitanul Laurenţiu Marinescu. „Am luat decizia sa părăsesc Petrolul încă de aseară! Am comunicat preşedintelui, iar în aceasta dimineaţa am semnat şi hârtiile! Am recomandat şi un nume, Gigi Mulţescu, acesta putând sa conducă echipa către obiectiv, imediat! Este opinia mea şi ştiu ca ceva s-a întâmplat imediat după meciul cu Metaloglobus! Observaţi ca nici Marinescu, cel mai valoros fotbalist al lotului, nu mai este la nivelul pe care-l ştiau cunoscătorii fenomenului! Ca şi lot, Petrolul arata bine dar la nivel individual… nu prea!”, a spus Cornăţeanu.

Gheorghe Mulţescu a mai antrenat-o pe Petrolul în trei mandate, în 2003, în 2012 (martie – mai) şi în 2014-2015 (septembrie ’14 – ianuarie ’15). Ultima dată a pregătit-o pe Astra, în actualul sezon al Ligii 1, în perioada septembrie – noiembrie 2018, iar în cariera sa a stat pe banca a multe echipe, precum: Dinamo (de trei ori), Dacia Unirea Brăila, Samsunspor (de două ori), Kayserispor, Adanaspor, Ankaragücü, Gaziantepspor (toate din Turcia), Sportul Studenţesc (de patru ori), Astra (de trei ori), Politehnica Timişoara, Jiul Petroşani, FC Braşov, FC Vaslui, ”U” Cluj, FC Naţional, Ceahlăul, Al Taawon, Al Ittifaq (ambele din Arabia Saudită), Delta Tulcea, Gaz Metan Mediaş, FC Voluntari şi CS U Craiova.

Gheorghe Mulţescu, al patrulea antrenor al Petrolului în acest sezon, după Leo Grozavu, Octavian Grigore şi Mugurel Cornăţeanu, va debuta pe banca noului Petrolului sâmbătă, de la ora 18:30, pe ”Ilie Oană”, în meciul important pentru lupta pentru promovare împotriva celor de la ”U” Cluj.

După 26 de etape, Petrolul se află pe locul 5, cu 53 de puncte şi e prima dintre contracandidatele la promovare care pierde în 2019. Liderul Sportul Snagov e la şase puncte în faţă, Clinceniul la 5, iar ”U” Cluj şi Chindia la patru. Etapa viitoare, Petrolul joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 18:30, cu ”U” Cluj.

Daniel Timofte, Yuksel Yesilova şi Cătălin Mulţescu, colaboratorii lui SMURD

UPDATE, 19:15: Petrolul a confirmat pe site-ul oficial rezilierea contractului cu Cornăţeanu şi numirea lui Gheorghe Mulţescu:

”Gheorghe Mulţescu revine pe banca Petrolului!

După înfrângerea drastică suferită, aseară, în meciul disputat pe terenul lui ACS ASU Politehnica Timişoara, Mugurel Cornăţeanu şi-a înaintat demisia din funcţia de antrenor principal al FC Petrolul Ploieşti.

Solicitarea tehnicianului a fost aprobată de către factorii decizionali ai formaţiei ploieştene, iar, în regim de urgenţă, s-au demarat discuţiile pentru numirea unui nou antrenor principal.

Astfel, în urma discuţiilor purtate de către Cristi Vlad, preşedintele Clubului FC Petrolul Ploieşti, cu antrenorul Gheorghe Multescu (67), s-a ajuns la un acord cu cel care se va afla, cu această ocazie, la cel de-al patrulea său mandat pe banca “galben-albaştrilor”, după cele din 2003-2004, 2012 şi 2014.

Experimentatul tehnician va semna un contract valabil până la finalul acestei ediţii de campionat, urmând să fie ajutat de către un staff alcătuit din Daniel Timofte (antrenor secund), Yuksel Yesilova (preparator fizic) şi Cătălin Mulţescu (antrenor cu portarii).

Bun (re)venit, Gigi Mulţescu!”.

liga2.ro

Un comentariu

  1. Multescu e și solicitat dar și solicită Adică sta cu ochii pe doua trei echipe . Pare că nu îl interesează dar le studiază atent tocmai pt. preluare.I Dinamo ,Petrolul ,Voluntari. Să fie aproape de București.Are o echipa și fiul lui la portari. Îl deosebește mult de alții marea experiență din Turcia !Fost jucător de creație ,nu ,,rupator” pe la linia de fund,are darul de a anticipa ce va face adversarul !!! Cu UTA a mai făcut la începuturi colaborare. dar nu se mai îndepărtează omul la o virsta de propria vila .Așa ar fi plecat în Turcia. Deși pe la Petrolul a patit-o cu banii ,nu rezista tentației. Nu e obligatoriu să reușească Cum se pare nici nea Popa !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button