Fotbal juniori

Cupa Satelor Under 13: Sub privirile lui Belodedici și Vlădoiu, Dumbrăvița a câștigat turneul regional de la Socodor





Primul turneu regional al primei ediții din Cupa Satelor, competiție organizată de FRF pentru practicanții fotbalului Under 13 din satele și comunele României, s-a desfășurat duminică în comuna arădeană, Socodor.

Cele patru câștigătoare ale fazei județene din Hunedoara, Arad, Caraș-Severin și Timiș s-au luptat aprig pentru un loc în faza finală. Sub privirile lui Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu, reprezentanții FRF, fotbaliștii și fotbalistele din Banat și Crișana au luptat până la ultima picătură de transpirație. Cert este că formațiile campioane din județele rivale Arad și Timiș au fost net superioare celorlalte formații, care – de altfel – nu au reușit să marcheze nici măcar un gol.

Rezultatele primul Turneu zonal al Cupeo Satelor U13, sezonul 2018 – 2019

Șimand (Arad) – Dumbrăvița (Timiș) 0-2

Slatina-Timiș (Caraș-Severin) – Teliucu Inferior (Hunedoara) 0-0

Teliucu Inferior (HD) – Dumbrăvița (TM) 0-5

Șimand (AR)– Slatina-Timiș (CS) 2-0

Teliucu Inferior (HD) – Șimand (AR) 0-4

Dumbrăvița (TM) – Slatina-Timiș (CS) 11-0

Clasament

1.Dumbrăvița (Timiș) 3 3 0 0 18-0 9 pct.

2. Șimand (Arad) 3 2 0 1 6-2 6 pct.

3. Teliucu Inferior (Hunedoara) 3 0 1 2 0-9 1 pct. 

4. Slatina-Timiș (Caraș-Severin) 3 0 1 2 0-13 1 pct.

Dumbrăvița: Dan Nuțaș, Adrian Popescu, Victor Nagy, Patrick Paleacu, Roland Mayer, Levente Lukacs, Fabian Arcan, Sebastian Taropa, Octavian Mihai, Josua Ursu-Leonte, Kevin Antal, Denis Tătaru, Vencel Kovacs, Dennis Krista, Zoltan Lukacs, Patrick Baeram. Antrenor: Daniel Moraru

Șimand: Darius Galeancu, Andrei Dimitar, Florin Năstaș, Leonardo Munteanu, Gheorghe Tomuța, Asca Neagu, Andrei Tolan, Dominic Cheța, Naomi Pocioian, Ioana Toth, Luigi Ujoc, Paul Andru, Ianis Tang, Mihai Toth, Viorel Panc. Antrenor: Daniel Mărcuș

S-au mai acordat premii speciale pentru câteva categorii:

Cel mai tehnic jucător: Robert Dulgher (Teliucu Inferior – HD)

Cel mai promițător jucător: Dominic Cheța (Șimand – AR)

Cea mai bună jucătoare: Anisia Bona (Slatina-Timiș – CS)

Cel mai bun jucător: Patrick Paleacu (Dumbrăvița – TM)

Cu maxim de puncte și fără gol încasat, Dumbrăvița merge în finala pe țară, dar nu înainte de a fi primit cupa pentru victoria la turneul regional și recunoștința celor peste 200 de spectatori. Premii în veste și mingi din partea FRF au luat, însă, toate cele patru echipe participante.

Lângă componenții „Generației de Aur”, Belodedici și Vlădoiu și Daniel Petcu (manager Grow), au fost prezenți Adrian Lucaci (președinte AJF Arad), Cristian Petrean (președinte AJF Hunedoara), Romeo Malac (președinte AJF Timiș), dar și primarii din Socodor, Ioan Jura și Șimand, Florin Dema, plus viceprimarul Dumbrăviței, Arpad Miklos sau Gabriel Marconi, lector al Facultății de Educaţie Fizică şi Sport UAV.

Arpad Miklos: „Am simțit că putem câștiga, i-am însoțit cu mare drag și sunt mândru de copii. O mare componentă a activității noastre în Dumbrăvița o reprezintă sportul și cultura. Prin sport, copiii se pot dezvolta armonios, iar adulții pot să se întrețină. Sprijinim multe ramuri sportive și vrem să facem performanță în cât mai multe dintre ele”.

Miodrag Belodedici: „Eram copil și idolul meu era un fundaș central din sat. Mă uitam la el cum joacă, cum sare la cap, îl imitam și eu la perete. Când am ajuns la București, l-am avut idol pe Sameș, l-am studiat și am vrut să ajung mai bun decât el. Copiii trebuie să aibă idoli locali, nu doar pe cei de la televizor, din alte campionate”.

Jean Vlădoiu: „Se întâmplă ceva deosebit, se întorc în țară tot mai mulți copii care au jucat fotbal la cluburi din străinătate, acolo unde familia lor s-a dus la muncă. Ei vin cu altă mentalitate, cu alt mod de a face performanță și asta ne va ajuta enorm. Simt că odată cu generația U21 care merge acum la Euro, se dă startul pentru un șir de performanțe ce ar putea egala ceea ce am făcut noi în anii ’90”.

Daniel Petcu: „Credem în dezvoltarea sportului de masă, suntem implicați în organizarea a 18 competiții. La unele dintre ele ne-am inspirat de la ce au făcut unele AJF-uri din țară, iar aceasta este inspirată din ce a făcut prietenul nostru, Adi Lucaci, unul dintre cei mai activi președinți din țară”.

Adrian Lucaci: „Nu contează cine câștigă, ci să participi. Aceasta este esența sportului de masă și astăzi cred că am demonstrat că Aradul a înțeles că doar prin dezvoltarea pe orizontală, prin atragerea copiilor de la toate grupele de vârstă către mișcarea în aer liber vom putea avea un viitor frumos, cu oameni sănătoși, dezvoltați fizic și, de ce nu, și cu unle vârfuri care vor face performanță”.

Ioan Jura: „Am oferit cu mare drag baza noastră sportivă pentru această competiție și o vom face oricând cu mare drag. Primăria și Consiliul Local din Socodor au investit un milion de lei în această bază sportivă pentru fotbal și este deschisă nu doar celor patru echipe pe care le avem ci și amatorilor care vor să facă mișcare”.

Vom reveni și cu alte declarații interesante de la Socodor.

Galerie foto de la Turneul Zonal al Cupei Satelor U13

Festivitatea de premiere

Bucuria învingătorilor

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button