Șoimii Lipova

Marton, la primul meci ca titular pentru liderul Lipova: „Important era să câștigăm, o să mai am ocazii în acest retur să sparg și eu gheața”





După eliminarea de la Dumbrăvița, Dennis Rusu s-a ales cu două etape de suspendare din partea Comisiei de Disciplină a FRF. Astfel, împotriva Galdei, Flavius Sabău a trebuit să apeleze la un alt junior în formula de start, iar alegerea a fost Sebastian Marton.

Deveanul a făcut cuplu în atac cu golgheterul Kevin Trabalka și nu s-a mișcat deloc rău. A creat destule spații în defensiva formației din județul Alba și a fost autorul pasei pentru Sulea, care a închis tabela la 4-2. De altfel, a fost primul meci ca titular la Lipova al fotbalistului de 17 ani, el rămânând pe teren până la ultimul fluier al arbitrului, iar cu câteva secunde înainte putea și înscrie printr-un șut în cros ce s-a dus puțin pe lângă bară. „Mă bucur că domnul antrenor a apelat la mine.  Mi-a spus să stau mai sus, să primesc cât mai multe mingi în adâncime, dar și să pun imediat mingea jos și să intru în combinație cu colegii mei. Când ai un jucător puternic și cu ceva experiență lângă tine, ca și Kevin Trabalka, lucrurile devin și mai simple. Mă bucur pentru dubla reușită și azi, are un număr bun de goluri în acest campionat, ajută mult echipa cu realizările sale. Poate era bun un gol de moral și pentru mine azi, l-am ratat – însă – la ultima fază. Important era să câștigăm, iar eu sunt sigur că o sa mai am ocazii în acest retur să sparg gheața, cu toate că există o concurență mare cu ceilalți juniori din lot, toți foarte buni”, a punctat juniorul „șoimilor”, care a trecut la un moment dat și pe banda dreaptă a liniei de mijloc, postură cu care s-a obișnuit mai mult în cariera sa.

După ce a lucrat cu Dan Stupar la Centrul Național de Pregătire Deva, Marton a ajuns în curtea prim divizionarei FC Voluntari, iar în această iarnă a ajuns la Lipova. „Nu consider că am făcut un pas înapoi, dimpotrivă. Aici am șanse mai mari să joc și să cresc ca valoare. Bineînțeles că-mi doresc mult să ajung cu Lipova în Liga 2-a, dar visul meu este să joc într-o zi pentru Steaua. E echipa mea de suflet, dar mai e mult până departe. Mai am de muncit și confirmat la Lipova și cine știe…”, a adăugat tânărul mijlocaș ofensiv al liderului seriei a IV-a a Ligii a 3-a.

După 20 de runde, Lipova are un singur punct avans față de principala urmăritoare, Metalurgistul Cugir și sâmbătă se deplasează în „fieful” celeilalte ocupante a podiumului, Gloria Lunca Teuz Cermei.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button