Gloria LT CermeiȘoimii Lipova

Cermei – Lipova se joacă cu locul 1 pe masă! Foști colegi, actuali prieteni, Dolga și Trabalka nu au mamă nu au tată la derby-ul de sâmbătă!





Sita a început să cearnă în acest debut de retur și în ceea ce privește echipele arădene. Trei dintre ele au iernat pe podium, dar numai două se mai află acum acolo, având și ceva păcate în cele 5 runde scurse de la reluarea meciurilor pe puncte. Liderul Lipova a luat 8 puncte din 15 posibile, iar Cermeiul – 9, pe locul 2 fiind Cugirul ce a mers „ceas” exceptând partida cu Crișul. Sâmbătă e vremea să aflăm care dintre cele două formații arădene medaliate în acest punct al stagiunii își va îmbunătăți media cu scopul de a rămâne cât mai implicată în lupta pentru locul promovabil.

Gloria Lunca Teuz Cermei ajunge la acest derby arădean după două succese consecutive: 3-1 cu Sebis si pe terenul „lanternei” din Ocna Mureș. Numai că ultimul meci i-a și lăsat pe „sămădăi” fără doi dintre jucători pentru vizita liderului. Norbi Varga și Călin Gruiescu sunt suspendați și vor lua loc în tribună. În schimb, pe teren ar trebui să revină căpitanul Nistor, care a rămas în afara lotului în județul Alba tocmai pentru a nu primi și el „galbenul” ce l-ar fi suspendat.

Lângă „Nisi” în centrul defensivei va rămâne, probabil, Darius Dolga, care a și marcat la Ocna Mureș primul gol al formației sale, al doilea în tricoul celor de la Cermei, primul fiind în tur contra Lugojului. Fotbalistul crescut de UTA, cu trecut și în tricoul Lipovei, se va afla față în față pe teren cu golgheterul seriei, Kevin Trabalka, coleg de generație și prieteni buni în afara gazonului. „Ne așteaptă un meci greu și foarte important. Ne pregătim cu seriozitate, vrem să arătăm că nu suntem întâmplător pe podium. Știm ce joacă Lipova, au două vârfuri de atac foarte periculoase. Unul dintre ele este, într-adevăr, fostul meu coleg, Kevin Trabalka, cu care am făcut junioratul al UTA la domnul antrenor Sandu Gaica și cu care în afara terenului sunt prieten foarte bun. Pe teren – însă – nu am mamă, nu am tată, voi da totul pentru echipa mea, pentru puncte și prima promisă de conducere. Ne va lipsi Varga, are experiență foarte mare, dar, noi, ceilalți vom încerca să suplinim cât mai bine această absență, iar la final să ne bucurăm de victorie. Dacă ne ținem bine în apărare, eu cred că piticii noștri din atac își vor face datoria și vor marca. Indiferent de rezultat eu și Kevin vom rămâne prieteni în continuare. Mai sper ca tribuna de la Cermei să fie plină, pentru a  vedea la lucru două echipe serioase, puternice, care fac cinste fotbalului arădean”, spune Darius Dolga, fundașul cermeianilor.

Fără îndoială, Șoimii Lipova a mai pierdut din rotația din turul campionatului și le-a dat șansa urmăritoarelor să se apropie amenințător. Ca și runda trecută, elevii lui Sabău riscă să cedeze pentru prima oară în acest sezon fotoliul de lider în cazul în care va bifa a patra deplasare consecutivă fără victorie. Iar unul dintre beneficiari, alături de Cugir, poate fi chiar Cermeiul. „Ne-am pregătit bine pentru acest derby, marți am jucat și un meci de pregătire la Felnac, a fost câte o repriză bună pentru fiecare jucător din lot și un antrenament pe o bază sportivă foarte bine îngrijită. Am mai mulți prieteni la Cermei, cu Dolga am fost juniori la UTA, la domnul Sandu Gaica, cu Michel Vlad am fost împreună și în concediu, iar cu restul ne știm de ani buni. Sigur că pe teren vom fi adversari, fiecare va juca pentru clubul cu care are contract, suntem jucători profesioniști, zic eu și dăm totul pentru echipă și pentru obiectivul fixat de conducere. Va fi un meci de intensitate foarte mare, Cermeiul vrea și ea locul 1 și are nevoie de o victorie în meciul direct cu noi. Mai mult decât atât, la ora asta ei sunt favoriți. Pentru noi este un meci ca oricare altul, adică adevărate finale, nu avem nimic special în acest meci, nici primă sau ambiții suplimentare. Noi am început mai greu returul, toți adversarii s-au apărat pe două linii cu noi și am pierdut puncte importante, iar Cermeiul a recuperat din diferența față de noi și au rămas pe podium, chiar ne pot chiar depăși dacă vor câștiga. Jucând și acasă unde sunt extrem de greu de depășit, vom avea mare bătaie de cap, dar vrem să câștigăm pentru a fi la mâna noastră în continuare în lupta pentru câștigarea seriei”, susține Kevin Trabalka, golgheterul Lipovei și al seriei cu 20 de reușite în tot atâtea meciuri.

Revenind la testul de la Felnac al Lipovei, să spunem că divizionara terță a câștigat cu 5-0, prin „dubla” lui Marton și reușitele lui Istrate, Filimon și Rusu. Dar, acesta din urmă nu va putea fi pe teren la Cermei, ispășindu-și ultima etapa de suspendare rămasă după „roșul” văzut la Dumbrăvița. Banyoi a revenit accidentat de la lotul național și rămâne din nou pe margine.

Formații probabile:

Cermei: Gârlea – Polgar, Dolga, Nistor, Deta – Mager, Vezan, Prună, Vlad – Matiș, Capătă.

Lipova: D. Filip – Gherasim, Calvin, Vasiu, Burlă – Poiană, M. Popa, Lazea, Filimon – Marton, Trabalka.

Arbitri: Cristian Codrea – Daniel Lar ( ambii din Baia Mare), Paul Pojar ( Cluj-Napoca).

Observatori: Nicolae Grigorescu (Timișoara), Teodor Biriș ( Hunedoara).

Partida dintre Gloria Lunca Teuz Cermei și Șoimii Lipova va putea fi urmărită în direct pe TV Arad sâmbătă, începând cu ura 17, dar în format live-text pe sportarad.ro.

6 comentarii

  1. Nu mai sperați ca Lipova nu vrea, iar celelalte arădene nu pot… Va promova Reșița, fac pariu cu oricine!

    0
    0
    1. Citeam pe fotbal vest ca cei de la Resita ar fi incercat sa umble la jucatorii celor de la Hunedoara. Pai daca asa vor sa promoveze atunci mai bine stai in banca ta. Atunci mai bine cum joaca echipele din Arad pe fortele lor.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button