UTA Arad

Utistul Neagu, încă își caută forma de altădată: „Voi crește odată cu echipa, la Balotești starea terenului va nivela valorile”





UTA va înfrunta, sâmbătă, pe CS Balotești, în cadrul etapei cu numărul 28 a sezonului de ligă secundă. Echipa antrenată de Gheorghe Mihali a strâns doar trei puncte în acest an, pierzând mai multe dueluri cu echipe din coada clasamentului, precum ACS Poli, Dacia Unirea Brăila sau Farul. Așadar, în teorie, UTA are prima șansă la cele trei puncte în partida din județul Ilfov.

Ionuț Neagu, titular în toate cele șase partide disputate de echipa arădeană în acest an, a făcut o scurtă caracterizare a adversarului: „Ne așteaptă un meci dificil, ei nu mai au nimic de pierdut, joacă dezinvolt pe un teren foarte rău, dar trebuie să ne mobilizăm și să ne adaptăm mai bine. Teoretic suntem peste ei, dar valorile se vor nivela din cauza terenului. Cu toate acestea, mergem să câștigăm, să legăm rezultatele bune”.

Fostul campion al României cu Oțelul Galați și FCSB este penultimul fotbalist transferat de „roș-albi în această iarnă. Mai mult, mijlocașul cu profil defensiv nu mai jucase un meci oficial din stagiunea 2017-2018, ca urmare a problemelor la ligamentele unuia dintre genunchi. „Nu sunt la 100% din potențial, dar cred voi crește și eu odată cu jocul echipei. Probabil, evoluțiile mele vor fi din ce în ce mai bune spre finalul campionatului, dar cred că toți vom fi mai pregătiți pentru ce va urma din vară încolo”,  este de părere Neagu.

Datorită suspendării lui Alin Șeroni, e posibil ca antrenorii UTA-ei să îl retragă pe Cristian Melinte în centrul apărării, iar Neagu să facă pereche la „închidere” cu Denis Hrezdac, titular și în duelul cu Luceafărul în absența lui Melinte. „Am mai jucat și cu Hrezdac, nu e nici o problemă. Noi, cei mai cu experiență, ne adaptăm dacă primim un junior lângă noi, ne completăm foarte bine”, mai consideră fotbalistul de 29 de ani.

Deși veștile prinvind starea de sănătate a lui Ionuț Popa sunt ceva mai bune, echipa se va deplasa la București tot fără „principalul” său. „Aș vrea ca Mister să fie sănătos pentru a putea continua alături de dumnealui. Dânsul m-a căutat telefonic, pentru dânsul am venit și sper ca să ajung la forma cea mai bună cât de curând pentru a-i confirma încrederea în mine”, a adăugat Neagu.

După reușita cu Snagovul a lui Șeroni, jumătate dintre transferurile „Bătrânei Doamne” au marcat deja pentru noua lor echipă. Încă nu e cazul lui Ivan, Kanda și Neagu. „Atribuțiile mele sunt cu totul altele, dacă dau o pasă sau un gol este un bonus pentru mine”, a lămurit chestiunea experimentatul „închizător” originar din Galați.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button