UTA Arad

Oroian și-a făcut debutul la UTA: „Îmi doresc să joc mai mult, să și marchez gol sau goluri, deși concurența la nivel de juniori e mare la Arad”





La scorul de 3-1, mai precis în minutul 88 al partidei de la Balotești, Cristian Păcurar i-a oferit bucuria debutului în Liga a 2-a și lui Alexandru Oroian. La 13 ani, cu ocazia unei tabere de vară, mijlocașul cu profil ofensiv originar din Mediaș a fost remarcat de scouterii lui Arsenal, care l-au și mutat la Academia din Londra. „Am fost în contact cu fotbalul adevărat, văd altfel lucrurile de când am activat la Academia celor de la Arsenal. Regrete nu mai am că nu am rămas acolo, acum mă concentrez doar pe prezent și pe viitor”, ne-a mărturusit fotbalistul, care și-a sărbătorit majoratul pe 27 ianuarie.

Sibianul s-a repatriat la vârsta de 15 ani, și-a mai încercat șansa și în fotbalul slovac, la DAC, însă după proiectul a eșuat și a fost nevoit să se întoarcă în țară. Impresarul său, Cătălin Sărmășan, l-a propus la UTA, în debutul stagiunii de primăvară el evoluând doar în campionatul Ligii Elitelor și în cel al Ligii a 4-a. Astăzi, însă, Oroian a făcut și pașul spre eșalonul secund. „Mă bucur că a venit și această zi, de acum sper să-i conving pe domnii antrenori că merit să prind din ce în ce mai multe minute. Am intrat în banda stângă la Balotești, am încercat să-i ofer și o pasă de gol lui Cipri Rus, dar portarul a anticipat și a reținut balonul. Postul meu preferat este în spatele vârfului, dar sunt conștient că pentru a evolua acolo mai trebuie să pun masă musculară pe mine. Lucrez suplimentar zilnic la sala de forță, dar – până la urmă – joc unde e nevoie de mine. Tot ce sper este să fiu sănătos, să pot munci la antrenamente, iar debutul de azi să fie doar începutul. E un sentiment plăcut, m-au sunat deja părinții din Germania să mă felicite, impresarul Cătălin Sărmășan, de asemenea, dar vă dați seama că-mi doresc mult mai mult decât acest debut. Eu chiar sper să și marchez gol sau goluri pentru prima echipă până la finalul acestui sezon, cu toate că există o mare concurență la nivel de juniori la Arad și e foarte greu să prinzi prima echipă. Dar, acest lucru mă motivează și mai mult”, a mai spus tânărul utist.

Deși a evoluat doar pentru formația lui Sandu Gaica și Adi Ungur, Alex Oroian s-a pregătit mai mereu cu prima echipă. „Chiar dacă nu putem ajunge mai mereu la jocurile copiilor, ținem legătura cu antrenorii lor, iar Oroian chiar a avut câteva realizări la Elite și Liga 4-a. Îl văd și la antrenamente, se implică, are talent și voință, când va avea și mai multă masă musculară poate deveni un mijlocaș complet. Noi avem răbdare cu el, sperăm să-i mai dăm minute, iar el să intre mereu cu un plus”, a punctat și Cristian Păcurar, „secundul” arădenilor.

Oroian este al patrulea fotbalist născut în anul 2001 care a debutat deja în Liga 2-a pentru UTA, după David Miculescu, Denis Hrezdac și Damian Isac. Dar cel mai mic dinre debutanți rămâne Cătălin Vulturar, la vârsta de 14 ani.









3 comentarii

  1. Iti doresc mult succes Alex. Oroian si felicitari pt. debutul la UTA., numai prin munca si multa seriozitate vei reusi !!!

    0
    0
  2. No’ ia aduna’i t[‘i ar[denii din Liga I-a și de aiurea, plus copii ăstia și vedeti ce echipa vă iese! Pentru urmatori 5-10 ani! Lipseste doar „baronul”, Dumnezeu să- odihnească, ca să-i dea o țâră de sânje albastru „….Doamnei”! Baftă copile!…da mai ales seriozitate.

    0
    0
  3. Câteva minute pentru aerul tare al div. B ! Multi tineri trec acest prag cu echipe anonime și răzbat. Sperăm că tinerii noștrii știu la ce echipa incep cu adevărat o cariera și vor lupta pentru un loc.Promovarea îi duce într-o, etapa superioară cu satisfacții ,dar și răspunderi Stăpânul lor devine publicul cu bune și cu rele !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button