National Sebis

Todea, după finalul de „Dosarele X”, de la Sebiș: „Ghinionul, ca și norocul, ți-l cauți de obicei prin ceea ce faci în viață. Toți suntem în culpă!”





Ceea ce s-a întâmplat la Sebiș, în cadrul etapei cu numărul 22 a Ligii a 3-a la fotbal, în meciul dintre echipa gazdă și FC Hunedoara se întâmplă, poate, odată la 100 de ani. În minutul 86, Naționalul conducea cu scorul de 3-0, dar meciul s-a terminat la egalitate (3-3), în urma unei execuții de excepție a portarului advers, urcat în careu la ultima fază a meciului.

Așadar, sebișenii amână și de această dată întâlnirea cu primul succes din retur, punând la păstrare doar 4 puncte (din 21 posibile) în mandatul lui Cristi Todea. „Am o grămadă meciuri în Liga 1, dar și în campionate externe, dar așa ceva nu am mai trăit și nu credeam că i se poate întâmpla unei echipe. Să dăm vina pe ghinion e cel mai la îndemână, dar nu aș vrea să ne ascundem în spatele lui. Căci,  ghinionul, ca și norocul, ți-l cauți de obicei prin ceea ce faci în viață. Totul s-a rupt în minutul 82 după eliminarea ușoară a lui Lezeu, a trebuit să-l trag pe Teședan în apărare și am pierdut mijlocul terenului. Adversarul a venit peste noi și ne-a taxat de fiecare dată. Am și făcut toate cele patru schimbări, jucătorii care au intrat de pe bancă au demonstrat că nu sunt la înălțimea titularilor, dar nu vreau să dau vina pe ei. Era normal să le dau șansa și lor să joace câteva minute la 3-0. Și, până la urmă, la ultima fază, la acel corner am fost zece jucători în careul nostru și trebuia să fim concentrați. Dar, repet, toți suntem în culpă și nu putem ascunde faptul că ne doare acest rezultat și mai ales maniera în care a venit acesta”, a spus antrenorul formației de pe Crișul Alb.

Și, ca să ne dăm seama ce rol a jucat șansa la faza egalării să spunem că Mircea Alic jr, antrenorul hunedorenilor, nu i-a permis Bogdan Jurcă să ajungă în careul sebișean la ultima fază. Încurajat, însă, de colegi, portarul formației de „sub furnale” a alergat în suprafața de pedeapsă sebișeană și a înscris dintr-un voleu lateral. „Când iei gol în minutele de prelungire de la portar nu te poți considera o echipă norocoasă, însă ce mai avem de făcut? Trebuie să ne aduăm și să facem tot posibilul să câștigăm la Giarmata, căci punctele sunt din ce în ce mai importante pentru noi. E adevărat, va fi greu să ne revenim psihic după o astfel de lovitură, conducătorii, suporterii sunt supărați și ei, însă nu avem voie să lăsăm garda jos”, a mai spus Cristian Todea.

Dacă ar fi câștigat astăzi, Național Sebiș ar fi revenit pe locul 7 în clasamentul seriei a IV-a a Ligii a 3-a, profitând de eșecul intern al Avrigului în fața Unirii Alba Iulia.









6 comentarii

  1. Iar tu cel din suburbiile londrei. Mai tocanita ai fost la meci ? Te tot semnezi cu N nickuri si tastezi aici . Stai acolo in tomberonul tau si traieste-ti visul european . Paaaaaaa

    0
    0
  2. Cristi…intr-adevar aproape imposibil de inteles…DAR?????…..:::::Ai vazut meciul din urma cu multi ani,in care Mircea Lucescu,antrenor la Sahtior,lua gol de la Valencia in ultima faza ?Marcator???Portarul Palop!!!
    Te-as mai intreba ceva…:tu ti-ai „sapat” vre-odata un antrenor,in toata cariera ta de jucator?Nu stiu Cristi…intreb si eu….Atat am de comentat.
    Cu parere de rau,dar la Sebis nu va fi niciodata liniste si pace….Dupa apunerea Crisanei Sebis,doar mancatorii au fost pe acolo….Trist!Capul sus!Inainte ca rusii!Succes!
    La 3:0 cu cateva minute inainte de final,daca vroiau neaparat jucatorii tai,,mingile erau tot pe afara,crampe musculare,etc…
    Nu sufar de scenarita…DAR?Pai?

    0
    0
  3. Nu-l cunosc personal pe Todea (ca să-mi pot da seama cît poate intelectual), așa cum nu-i cunosc nici pe cei care postează împotriva lui. Din punctul meu de vedere Todea e unul dintre puținii arădeni care au însemnat ceva în fotbalul românesc al ultimilor 40 de ani. Măcar și pentru acest lucru ar trebui respectat. E un antrenor tînăr, la început de drum, care activează la o echipă aflată oarecum în derivă (fără obiectiv, cu mulți jucători pierduți în ultimul timp, probabil nici atmosfera din jurul echipei nu e prea bună la Sebiș). Cred că Aradul (oraș, judet, ce vreți) îi datorează lui Todea un pic de susținere pt ce a însemnat el pt UTA și Arad la un anumit moment de timp. Și, oricum, să iei 3 goluri în ultimele 5 minute nu e (doar) vina antrenorului. Jucătorii de la Sebiș puteau proceda la fel cum au făcut ieri cei de la Lipova: să stea doar pe jos în ultimele minute …

    0
    0
  4. Atat ai vazut din meciul de ieri ca au stat jos ? Ma intreb la cine va referiti la Sulea cu care si acum sunt in Timisoara la spital sau la Lazea care dupa o mica crampa musculara si s-a ridicat imediat ? S-au poate la Rusu va referiti care a fost scos de oamenii cu targa si schimbat . Sa fim seriosi . Va respect atat varsta cat si comentariile de aici atat timp cat sunt ….cum am mai scris aproape de adevar .

    0
    0
  5. La Sebis trebuie o curatenie generala. Nu am vazut sa existe un lider in aceasta formatie. Grupul nu este unit, iar rezultatele se vad pe teren.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button