Baschet

Conturi încheiate după trei partide, „galben-albastrele” în semifinale după 4 ani: CSM Târgoviște – FCC ICIM Arad 51-64





FCC ICIM Arad s-a calificat după 4 ani în semifinalele Ligii Naţionale de Baschet Feminin. Fetele lui Bogdan Bulj au eliminat marea rivală din Târgovişte după 64-51 în meciul 3 şi vor lupta cu campioana Sepsi pentru un loc în ultimul act.

Arădencele au incheiat rapid conturile cu dâmboviţencele în seria din sferturile de finală. Un sec 3-0 ce demonstrează că echipa „galben-albastră” traversează o formă foarte bună în această perioadă. Legat de meciul disputat în această seară la Sala Sporturilor din Târgovişte, istoria a semănat oarecum cu cea din 2013, din meciul decisiv al finalei campionatului. Atunci, tot gazdele au avut un run de început de 12-0, dar cu o revenire spectaculoasă a arădencelor. Acum, târgoviştencele au pus pe tabelă un 11-0 şi mai apoi un 25-5 spre finalul primelor 10 minute de joc.

Au urmat trei sferturi aproape perfecte făcute de Arad (22-12, 16-8 şi 19-6), ce au dus la o calificare între cele mai bune patru formaţii din baschetul feminin din România. FCC ICIM revine din nou în semifinala Ligii Naţionale după o pauză de 4 ani, jucată tot în compania rivalei din Târgovişte.

Sârbul Bogdan Bulj a schimbat total faţa echipei după revenirea pe banca tehnică cu o serie de 7 victorii din 8 partide disputate în campionat: „Am început meciul destul de greu, apărarea a fost slabă, iar în atac nu am luat deciziile bune, dar ne-am arătat caracterul ca echipă. Am reușit să implementăm mentalitatea de învingător, am crezut tot timpul că putem reveni, ne-am găsit ritmul şi în apărare și în atac. Am câștigat meciul ca o echipă. Felicit fetele mele pentru spiritul de luptă și că s-au calificat în semifinalele, într-o asemenea manieră chiar împotriva rivalei noastre,” au fost cuvintele principalului de la FCC ICIM.

Rezultatele finale ale seriei din primul tur al play-off-ului:

FCC ICIM Arad – CSM Târgovişte 65-61

FCC ICIM Arad – CSM Târgovişte 56-37

CSM Târgovişte – FCC ICIM Arad 51-64

Marcatoare:

Târgovişte: Stoenescu 18 puncte, Vaida 12, Poole 6, Kilin 5, Irimia 5, Toma 4 şi Chivu 1.

Arad: Fodor 13 puncte, Lee 12, Williams 10 (11 recuperări), Dzombeta 7, Ardelean 7, Hadzovic 7, Mercea 5, Ciotir 3.

În penultimul act al competiţiei, echipa noastră va întâlni campioana României, Sepsi SIC Sf. Gheorghe. Primele meciuri ale semifinalei campionatului se vor juca în 23 şi 25 aprilie, în judeţul Covasna. Primul joc de la Arad e programat a treia zi de Paşti, pe 30 aprilie.

baschetarad.ro









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button