UTA Arad

Chiar și cu o jumătate de echipă lipsă, utiștii au un scop precis pe terenul celor de la Metaloglobus: „Să avem siguranță și să impunem jocul!”





O echipă decimată a „Bătrânei Doamne” joacă, mâine, pe terenul (sintetic) al lui Metaloglobus București, formație implicată în lupta pentru supraviețuirea în eșalonul secund. De când Laszlo Balint a preluat gruparea din Capitală, lucrurile s-au îmbunătățit simțitor, doar că în ultimele trei runde cadența a mai scăzut. UTA este la polul opus, cu 7 puncte din 9 posibile, așa că e greu de prevăzut ce le va rezerva combatantelor etapa cu numărul 30.

De altfel, tehnicianul gazdelor de mâine aduce în discuție bioritmul combatantelor când prefațează disputa. „Trebuie să recunosc că acest meci nu vine într-un moment tocmai bun pentru noi. Nu am mai bătut pe nimeni de trei etape și nu ne-am îmbunătățit deloc situația în clasament. Dimpotrivă, aș spune, ne-am îngreunat puțin viața. În schimb, UTA vine după două victorii și un egal, dar nu uităm că în ultimul meci a avut puterea să revină de la 0-2 la 3-2 și doar o atenție de final i-a făcut să piardă două puncte. Așadar, ultimele rezultatele înregistrate de ambele formații o dau favorită pe UTA. În plus, arădenii contează și pe destui fotbaliști cu experiență la acest nivel, va fi un meci extrem de greu pentru noi. Însă, trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a câștiga cele trei puncte, foarte importante pentru noi. De când am preluat eu echipa, am încercat să ofer o identitate acestei echipe, parțial am reușit, doar că de data aceasta, mai mult ca oricând, trebuie să legăm jocul consistent cu o victorie. Avem și ceva absențe, dar cei care intră pe teren au datoria să dea totul pentru echipă”, ne-a declarat Gyuszi Balint, fost fotbalist și la UTA în sezonul 2006-2007 al Ligii 1. Fundașul Tomozei și mijlocașul Neagu sunt absențele certe ale lui Metaloglobus, în timp ce portarul Iacob e incert. Față de partida de la Timișoara cu ACS Poli, pierdută cu 1-0 în intermediară, în angrenajul trupei din Capitală revine fundașul dreapta Costache.

„Roș-albii” și-ar fi dorit să ajungă și mai liniștiți la duelul cu Metaloglobus și au fost la 8 minute distanță, ultimele ale meciului de miercuri, cu Pandurii. A fost doar un 3-3, după ce arădenii întorseseră rezultatul de la 0-2, iar ieșirea de pe teren a masivului Șeroni avea să conteze la faza fixă din care a egalat Dodoi. Problema e că fostul fundaș al Călărașiului nu a făcut deplasarea nici la București, la fel ca și Copaci, Matei, Stahl, Coulibaly și El Hasni, în timp ce Miculescu va fi operat de apendicită chiar la București. „Așa cum arată Metaloglobus astăzi, la ce jucători au, va fi un meci foarte greu. Este o echipă renăscută în această iarnă, ei suferă acum pentru ceea ce s-a întâmplat în turul campionatului. Acum au jucători care au jucat pe la Petrolul sau Snagov, în special frații Herea nemaivând nevoie de prezentare la acest nivel. Dar mai sunt și alții, ca Plămadă sau Ghenovici. E un meci important, ca și celelalte care vor urma, vrem să avem siguranță și să impunem jocul”, a spus Cristian Păcurar, „secundul” UTA-ei și șef al staffului tehnic (și) în deplasarea de la București în absența lui Ionuț Popa, aflat tot în concediu medical.

În meciul tur, bucureştenii au deschis scorul la Arad, prin Ovidiu Herea (7), însă apoi au fost trântiţi la pământ, pierzând cu 6-1, după golurile reuşite de Alexandru Manea (27), Alexandru Pop (33, 50), Paul Cubleşan (39, 85) şi David Popa (83). Disputa de mâine începe la ora 11 și va fi transmisă în format live-text pe sportarad.ro.

Formații probabile:

Metaloglobus: Fl. Iacob – C-tin. Costache, Fl. Plămadă, Caramalău, Negotei – A. Lungu, A. Ionescu – O. Herea, Ghenovici, Vîlceanu – Cl. Herea.

UTA: Orlic – Ivan, R. Iuga, Melinte, Ciucur – Costin, Neagu, Hrezdac, Kanda – Rus, D. Popa.

9 comentarii

  1. Stiti cumva care e situatia lui Jorza si Tanase? Mai apartin de UTA? Din cate stiu Tanase nu mai are nici o treaba cu UTA, dar nu stiu de Jorza daca e doar imprumutat sau cedat definitiv la Rapid.

    0
    0
          1. Dar și UTA va marca.. Pronostic 3-3..trebuie sa iasă Cipri Rus golgheter

            0
            0
  2. Meci foarte greu ,daca scoate un meci egal va fi foarte bine dar greu de crezut la cate absente sunt la echipa,dar nu este nimic,meciul urmator este mai important, cu Chindia ,un meci foarte, foarte greu !!!

    0
    0
  3. Nu stiu daca va pierde cu amandoua, Metaloglobus si Chindia . Asa este sunt probleme la echipa , de la conducere, antrenori si jucatori, dar UTA. trebuie sa joace , mai sunt etape de jucat , 9 s-au 10 cu echipe mult mai bune gen U, Cluj, Fc. Arges, Mioveni, Chindia,Petrolul apoi echipele la retrogradare, Aerostar, ASU. Timis.Energeticianul, deci sunt meciuri foarte grele si pt. asta trebuie sa stranga randurile si sa obtina rezultate !!! In ceea ce priveste aceste doua meciuri cu Metaloglobus si cu Chindia la Arad, ma abtin ,mai ales meciul cu Chindia un meci de 1 x 2. La meciurile care au mai ramas, baietii nu trebuie sa mai faca greseli in aparare pt. a lua goluri copilaresti ci sa se concentreze la maxim pt. a avea rezultate. Le doresc mult succes baietilor si sa fie uniti !!! FORTA UTA !!! HAI BAIETII

    0
    0
    1. Nelule,am obosit sa scriu,este de Stan si Bran…UTA bate pe cine vrea momentan si cand vrea,la orice ora,sau macar incurca si pierde cand vrea,cu cine vrea,doar sa vrea…Ma rog,acum ca lipsurile lotului sa fie compensate,nici nu-mi fac probleme.Zona de calcul este linistita si da posibilitatea rodajului juniorilor care prind maxima incredere,meci cu meci…Mare lucru,crede-ma…Asta era si ideea…Asta ma si incanta faptic.Ai sa vezi curand,daca se tine de idee..

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button