Fotbal judetean

„Roș-negrii” acuză arbitrajul, VI-FE rămâne neînvinsă în 2019: Unirea Sântana – Victoria Felnac 1-1





Deși distanța dintre Sântana și Felnac era de 28 de puncte în favoarea „uniriștilor”, ciocnirea de azi a fost catalogată drept un derby al rundei a 23-a a Ligii a 4-a prin prisma faptului că trupa lui Ciba era singura formație, alături de liderul Pecica, cu victorii pe linie în 2019. Parcursul a fost dereglat puțin, însă VI-FE tot a rămas neînvinsă după un 1-1 cu probleme de arbitraj acuzate de gazde.

Felnăcanii au arătat că nu glumesc după numai 11 minute. Maxim a executat înalt o lovitură liberă, iar Vidac a marcat cu capul din apropiere. Amfitrionii au strâns destul de repede rândurile și, după o jumătate de oră de joc, scorul era din nou egal. Stanciu l-a faultat în careu pe Tomuț, iar Radu Popa nu a greșit la punctul de la 11 metri. Până la pauză, Sântana a fost clar vioara întâi și, pe lângă situațiile lui Stanciu și Prică, a considerat că merita să încheie în superioritate numerică mitanul. Mai întâi, banca Unirii a cerut penalty și al doilea galben pentru Vali Fritea la presupusă împingere în careu a lui Vlăduț Stanciu, pentru ca tot tânărul atacant al „roș-negrilor” să fie ținta unei intervenții dure a lui Crișan. Nici într-un caz, nici în celălalt, „centralul” Pană nu dat nimic.

De altfel, Stanciu avea să fie schimbat, iar Sântana și-a cam pierdut din forța ofensivă. Cu toate astea, ceva ocazii au mai fost, prin Prică sau Morariu, însă și oaspeții puteau marca la bara lui Maxim și mai ales la situația de unu la unu a lui Leuca cu Iacob, în cel de-al treilea minut de prelungire.

Așadar,  cele două echipe își împart punctele, iar acum Sântana ajunge la -9 puncte de liderul Progresul Pecica. „Prima vină pentru acest egal ne aparține, ar fi trebuit să marcăm mai mult de un gol din ocaziile avute. Dar, astăzi, cred că desfășurarea evenimentelor au fost influențată și de arbitri. Din punctul nostru de vedere, puteau fi două eliminări în tabăra adversarului și altfel s-ar fi jucat apoi. Ne propunem să jucăm fotbal în acest campionat, dar, de multe ori, simțim că nu suntem lăsați și iese circ, așa cum s-a întâmplat azi. Asta e, mergem mai departe, dar nu înainte de a sublinia evoluția excelentă a căpitanului Dinu Bodea, revenit pe gazon după ce s-a luptat cu o boală cruntă”, a punctat Dan Cuedan, antrenorul Unirii.

VI-FE mai adugă un punct în clasament și rămâne neînvinsă în 2019, iar miercuri o întâlnește din nou pe Sântana, dar în sferturile Cupei României. „Am început bine meciul, am dat gol și am jucat destul de bine. Dar, după ce au egalat, parcă am fost speriați de bombe și am fost de nerecunoscut. Pauza a venit bine pentru noi, căci am ieșit cu o cu totul altă atitudine de la vestiare și am jucat de la egal la cu un adversar bun, echipa de pe locul 2 în campionat. Și, până la urmă, ocaziile mari le-am avut noi la bara lui Maxim și faza de singur cu portarul a lui Leuca. Până la urmă, rezultatul e echitabil, iar noi ne-am atins scopul, acela de a da continuitate rezultatelor noastre din acest an”, spune și Lucian Ciba, antrenorul lui VI-FE.

Formații:

Unirea Sîntana: Iacob – Toader, Paven, De Palma, Tomuț – Bodea, R. Popa (66 Martin) – Parlapan (73 Berari), Prică, D. Morariu – V. Stanciu (55 Signoriello).

Victoria Felnac: Soltesz – Sîrbu, D. Crișan, V. Fritea, Gyebnar – Vidac (74 Trifan), R. Fritea – L. Stanciu, (67 V. Leuca), Maxim, S. Bogdan (78 D. Popa) – S. Măgulean (84 Baroti).

Arbitri: Natanael Pană – Paul Ardelean, Cristian Căsuț.

Observatori AJF: Marius Alexa și Ioan Hamza









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button