UTA Arad

UTA, ca Ajax doar prin raportul între tineri și jucători cu experiență: „O astfel de echipă se formează în ani lumină”





Pizza 5 Colțuri, unul dintre partenerii fideli ai UTA-ei și-a inaugurat noua locație de la parterul complexului comercial, Gemi Center, ocazie cu care a găzduit și conferința de presă săptămânală ai „roș-albilor. „Îi mulțumim doamnei Elena Bodri pentru găzduire în acest spațiu elegant, dar și pentru că sunteți alături de clubul nostru de atâția ani de zile. Am plecat la drum cu mai multe firme arădene ca și parteneri, Pizza 5 Colțuri e și astăzi alături de noi și-i dorim să se dezvolte și mai mult, cot la cot cu clubul nostru”, a transmis Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Înainte de a vorbi despre adversarul din weekend, viceliderul Chindia, Cristian Păcurar s-a mai referit puțin și la partida pierdută în urmă cu trei zile la București și a făcut o analogie cu echipa Ajaxului care a eliminat-o pe Juventus în sferturile Champions League. „Am tratat foarte serios partida, dar conjunctura cu atâția jucători suspendați și accidentați ne-a obligat să avem foarte mulți tineri în teren. Ceea ce și Ajax a avut aseară, dar pe un alt fond. În sensul în care o echipă de tineri se construiește în ani, ani lumină și se leagă cu timpul cu cei câțiva jucători cu experiență. Asta a fost proporția și la UTA în meciul cu Metaloglobus, 60-70% jucători tineri și restul fotbaliști cu experiență, doar că – bineînțeles – vorbim  despre un alt parcurs, un alt proces de formare. Practic, am avut foarte puțin timp la dispoziție să lucrăm cu echipa pe care am trimis-o în teren și, pe lângă faptul că am jucat destul de slab, au fost și greșelile individuale ale jucătorilor. Am încercat toată săptămâna să ștergem cu buretele, să trecem repede peste acest eșec cu 3-o ce nu convine nimănui, căci urmează un meci foarte important, cu cea de-a doua echipă clasată în campionat, virtual promovată astăzi în Liga 1”, a menționat Cristian Păcurar.

Antrenorul secund al UTA-ei a crescut una dintre bune generații de fotbaliști arădeni, 97-98, cea care i-a dat pe Man la FCSB sau Petre la Esbjerg.

5 comentarii

  1. Foarte forțată comparația cu Ajax-ul, acolo e un climat propice performanței, aici nici macar un singur teren bun de pregatire nu găsești!

    0
    0
  2. Bine ca ne asemanam cu ajax probabil la numarul de jucatori aflati in teren in rest nimic,tot ce e bun dam la altii noi nu putem tine un jucator,intrebarea mea e de ce nu putem promova in liga 1 ca banii de la primarie sunt,altii nu au buget in liga 1 iar noi mai putin si ne batem la retrogradare in liga 2

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button