Fotbal judetean

Bibarț răpune un vicelider în criză, ce a început curățenia de primăvară: ACS Socodor – Unirea Sântana 1-0





Cu pecicanii având un parcurs fără greșeală și Sântana ce nu mai găsește drumul spre victorie, campioana s-ar putea decide (și) matematic mult mai devreme decât s-ar fi așteptat toată lumea. Unirea a „legat” remiza cu  Felnacul cu o înfrângere la Socodor și distanța dintre primele două echipe clasate s-a mărit la 12 puncte.

Chiar și fără Turcuș și Ardelean, Tibi Darasz a aliniat o formulă de joc ce a ținut în frâu viceliderul. Posesia echipei lui Cuedan a fost sterilă, fazele fixe nu au funcționat și ele, așa că șuturile de la distanță au fost singurele soluții. Dar Vaida a fost atent la execuția lui Prică, iar apoi a intervenit bine și la centrarea șutată în fața porții a lui Toader.

Simțind că se poate și mai mult, gazdele au atacat mai mult după o oră de joc. Lui Bibarț i-a fost, însă, anulat un gol pe motiv de offside, iar Faur și Pirtea nu au reușit să finalizeze din poziții bune. Totuși, lovitura de grație a venit cu 7 minute înainte de final. Atunci, R. Popa a bătut în zid o lovitură liberă, Pirtea i-a trimis lui Mako, iar acesta l-a angajat în cursă pe rapidul Bibarț, care nu l-a iertat pe Iacob: șiret din 15 metri ușor lateral dreapta la colțul lung.

Replica de final a vizitatorilor a fost ștearsă, așa că Socodorul își trece în cont succesul ce o apropie la 3 puncte locul 5 ocupat de UTA II. „Sincer, credeam într-un rezultat pozitiv, fiindcă am intrat pe teren extrem de motivați. În ultimele 5 meciuri, Sântana ne-a bătut de fiecare dată și ne-am dorit mult să încheiem această serie negativă. Am compensat absențele importante ale lui Ardelean și Turcuș, dar și lipsa antrenamentelor în formulă completă prin atitudine și determinare. Ne-am dorit mai mult victoria astăzi, am și forțat spre final, iar golul, zic eu, plutea în aer. Sunt mândru de toți colegii mei, nu e puțin lucru să bați o echipă ca Sântana, care a încercat să se bată pentru promovare. Etapa viitoare, vrem să facem un joc bun și la Pecica și, de ce nu, să venim acasă cu un rezultat pe măsură”, ne-a mărturisit  Ionuț Gherheș, căpitanul „galben-albaștrilor”.

Unirea Sântana încheie o săptămână neagră. După ce a stopat-o în campionat, Felnacul a scos trupa „roș-neagră” și din cursa pentru Cupă, iar azi a sosit și al treilea eșec al stagiunii. „Nu îmi dau seama ce se întâmplă cu echipa noastră. Am tot discutat cu jucătorii, au spus că sunt motivați și că vor avea reacție, dar la meciuri se întâmplă cu totul altceva. Degeaba am dominat teritorial partida, dacă nu reușim să finalizăm fazele. Greșelile tehnice sunt prea multe, ultima pasă e mereu inexactă, iar la fazele fixe suntem foarte moi. Azi, de exemplu, am luat gol dintr-o lovitură liberă a noastră bătută prost și o lipsă de marcaj a lui Morariu. Cauzele acestor rezultate slabe sunt complexe, însă eu cred că s-a greșit în special campania de achiziții. Am ajuns nu mai puțin de zece jucători, Iacob, Brozbic, Ștrengar, Haraseniuc, Teodorovici, Tomuț, Ilinca, Kukuscka, Morariu și Signoriello, iar majoritatea lor nu au confirmat. Am și început să renunțăm la o parte dintre ei și să începem să construim pentru la anul. Știam de la bun început că e greu să ținem pasul cu Pecica, dar speram să rămânem în coasta lor măcar până în ultimele două-trei etape”, susține Cătălin Puia, managerul Unirii.

Formații:

Socodor: Vaida – Todincă, I. Mariș, Gherheș, I. Chiș – Flueraș (51 S. Mako), Dema, Pirtea, Covaci – Bibarț, Faur.

Sântana: D. Iacob – Toader, Paven, De Palma, Istin – Tomuț, Bodea (62 D. Morariu) – R. Popa, Martin (67 Parlapan), Prică – V. Stanciu (76 Signoriello).

Arbitri: Alex Gornic – Casian Băla, Gabriel Hărduț. Observatori AJF: Leontin Buda, Teodor Jușcă.

Un comentariu

  1. Păi Cum sa confirme,? Dacă cei ce vin la antrenamente, majoritatea nu joacă, iar cei care nu vin, joacă, plus ca nu sunt plătiți, pe motivul că nu sunt bani, eu cred ca treaba președintelui e sa facă rost de bani , iar dacă nu sunt bani, este doar vina lui și ar trebui în primul rând să renunțe la el ca și președinte după aceea sa vorbească de jucători sau antrenor.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button