Fotbal judetean

Liderul își continuă marșul, VI-FE își pierde invincibilitatea: Victoria Felnac – Progresul Pecica 0-2



Singurele echipe din primul eșalon județean neînvinse în 2019 și-au dat întânire pe arena „Momir Dușan” din Felnac. Bineînțeles, liderul din Pecica pleca favorită, dar ambiția gazdelor era mare, mai ales că au contat pe destui jucători care au fost la Progresul în trecut, precum frații Fritea, Șiclovan, Gyebnar sau Gabor, plus antrenorul Lucian Ciba. În plus, am asistat și la duelul fraților Măgulean, ambii atacanți, Silviu de la „roș-albi” și Petre de la vizitatori.

Cunoscându-și posibilitățile, VI-FE a acceptat dominarea teritorială a „galben-albaștrilor”, care au trecut pe lângă deschiderea scorului de două ori în primele 10 minute. Mai întâi, angajat de Arsene peste apărare, Aldan a finalizat puțin pe lângă colțul lung, după care P. Măgulean i-a suflat balonul lui Șiclovan, dar a trimis exact în Șoltesz.

Amfitrionii au fost timizi în atac, cele câteva mingi aruncate la bătaie neavând sorți de izbândă în fața puternicilor fundași ai lui Stupar. De altfel, tot un apărător al Pecicăi avea să fie impălicat la golul de 0-1. În minutul 32, Copil a executat un corner de pe stânga, Gabor a trimis spre poartă, iar R. Fritea și-a deviat balonul în plasa lui Șoltesz. Singura situație a gazdelor în primul mitan s-a înregistrat în minutul 40, când Vidac a centrat dintr-o lovitură liberă de la marginea careului lateral stânga, dar defensiva oaspeților a respins atent.

Fața meciului s-a schimbat puțin la reluare. Felnăcanii au început în atac și V. Fritea a fost aproape de egalare după o lovitură cu capul din 7 metri ce a fost prinsă de Rusu de lângă bară. Centrarea i-a aparținut fratelui său. Dar, nici Pecica nu a stat să se uite, iar Șoltesz a intervenit la șutul puternic al lui Copil, iar Țugulescu s-a băgat prea mult sub centrarea lui Huțanu. Nici Arsene nu a putut să-l învingă pe Șoltesz, care a boxat balonul la șutul din afara careului a mijlocașului de creație al Progresului.

Mai maturi și mai pregătiți fizic, pecicanii au controlat finalul de meci și-și puteau securiza victoria, dacă Huțan nu ar fi șutat în blocajul advers din numai 10 metri ușor lateral stânga. Nici trecerea lui Vidac în atac, coroborată cu ieșirea pentru accidentare a lui V. Gabor, nu a adus nimic pe plan ofensiv. Mai mult, Gyebnar l-a faultat chiar în colțul careului de 16 metri pe Huțanu, iar Arsene a trimis la colțul din stânga lui Șoltesz pentru 0-2.

Așadar, liderul mai face un pas spre tilul de campioană, în timp ce VI-FE își pierde invincibilitatea în anul calendaristic 2019.

Formații: 

Felnac: Șoltesz – Sîrbu, Șiclșovan (46 Plujar), V. Fritea, Gyebnar – Vidac, R. Fritea – L. Stanciu (60 Trifan), Maxim (33 C. Gabor), S. Bogdan – S. Măgulean (74 Baroti).

Pecica: Fl. Rusu – Țugulescu (78 Drîglă), V. Gabor (90 L. Bodri), Wild, Aldan – S. Popa, Moraru – Huțanu, Arsene, Copil (74 A. Ponta) – P. Măgulean (80 R. Păcurar).

Arbitri: Crsitian Coroban – Lucian Berariu, Emil Arsa. Observatori AJF: Traian Enoiu, Ioan Hamza.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button