Promovarea se vede cu ochiul liber: AC Piroș Security – Luceafărul Filiași 1-0

Promovarea se vede cu ochiul liber: AC Piroș Security - Luceafărul Filiași 1-0

Derby-ul de promovare în elita fotbalului românesc, din seria a II-a eșalonului secund, a fost extrem de echilibrat. Echipa din Filiași s-a dovedit o nucă extrem de tare pentru fetele de la AC Piroș Security, care în cazul unei victorii astăzi, ar fi fost în proporție de 90% promovate deja, cu trei etape înainte de finalul stagiunii. Iar dovada că „leoaicele” au ținut mult să tranșeze acest duel a stat și în aducerea tocmai de la Londra, chiar în noaptea dinaintea partidei, a Corinei Olar, o fostă campioană a României în tricoul Olimpiei Cluj. Și, cu destule emoții, „roș-albele” și-au atins scopul, spre bucuria celor aproximativ 100 de spectatori.

Luceafărul aliniat o echipă extrem de închegată și disciplinată din punct de vedere tactic ce nu le-a permis gazdelor să-și facă obișnuitul joc de posesie. Mai mult, în prima jumătate de oră, oltencele au fost cele au avut două ocazii importante de a înscrie. Ambele au aparținut extremei stânga Drăgan, care s-a aflat de două ori față în față cu Bărbosu, dar portărița de la Piroș a intervenit providențial. Ultimul sfert de oră al primei reprize i-a aparținut teamului lui Gigi Cameniță și, cu 6 minute îninte de pauză, Sîrbovan a fost lăsată singură în 6 metri de Bălaș, dar fosta internațională a tras exact pe direcția portarului.

Actul secund a început tot cu o mare ratare a „leoaicelor”. Aceeași Sîrbovan a fost lansată în viteză de Olariu, dar șutul cu stângul din 12 metri a fost din nou parat de Popescu. Filiașul și-a arătat colții după o oră  de joc. Dumitru e executat lung un corner de pe stânga, iar Șerban a reluat cu latul în transversală, după care Florescu a reluat pe lângă. De cealaltă parte, nici Olar nu a reușit să o surprindă pe Popescu cu o lovitură liberă de la 25 de metri.

Meciul părea să se îndrepte spre o remiză albă, când, în minutul 85, Vanu a executat înalt o lovitură liberă de la 35 de metri lateral dreapta, arădencele s-au bătut în careu pentru mingea ce a ajuns cu ceva noroc la Alice Cociuba în 5 metri și aceasta a trimis sec lângă bara din dreapta lui Popescu. Oltencele nu au mai avut forța să ajungă în careul arădencelor, ce bifează succesul ce le duce, în proporție de 90%, în prima ligă.

În ultimele trei runde, AC Piroș Security mai joacă la Reșița și Baia Mare și acasă cu „satelitul” Olimpiei Cluj. Diferența dintre arădence și Filiași e de 6 puncte acum.

Formații: 

AC Piroș Security: Bărbosu – Dobrea, Olar, Liheț, Vanu – Olariu, Usain, Chiș, Cociuba – Sîrbovan, Bălaș. Antrenor: Gigi Cameniță

Filiași: Popescu – Mechenici, Florescu, Lazăr, Mincă – Dumitru (86 Marinel), Tudor, Drăgan, Dinulescu – Șerban (65 Suciu) – M. Dobre. Antrenor: Cristian Surcel

Arbitri: Mihai Domșa Daniel Popa (Aiud) , Paula Crișan (Alba Iulia).

Observator FRF: Sorin Ciotlăuș (Deva)

FOTO: Ciprian Petcuț

Facebook Comments
3
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.