National Sebis

Cugirul vrea să spele rușinea din Banat, dar sebișenii avertizează: „Ne-am deblocat și jucăm fără presiune!”





Sita începe să cearnă și în plutonul fruntaș, acolo unde Cermeiul și Cugir par să fi obosit. Dincolo de punctele importante pe care le-au pierdut cele două formații în ultimul timp contează și maniera în care au făcut-o, „sămădăii” fără gol marcat în ultimele trei runde, în timp ce Metalurgistul a suferit un eșec umilitor în județul Timiș, la Ghiroda.

Așadar, în Vinerea Mare gruparea de sub Drăgana apare în fața fanilor la o săptămână distanță după coșmarul trăit în Banat. Acel 1-6 a coincis cu cea mai drastică înfrângere suferită de Metalurgistul de la revenirea în Liga a 3-a, în urmă cu șase ani. Cu trei eșecuri înregistrate în ultimele 4 întâlniri, „roș-albaștrii” și-au mai păstrat doar șanse matematice la promovare, pe care – bineînțeles – vor să le țină în viață. Doar că adversarul din Sebiș nu le trezește deloc amintiri plăcute „metalurgiștilor”, atâta timp cât a fost prima formație ce a învins-o în acest sezon. „Trebuie să câștigăm toate punctele, mai ales că jucăm în fața suporterilor înaintea Sărbătorilor Pascale. Sper să-i mobilizez pe jucători, întrucât avem de luat o revanșă morală, să demonstrăm că avem valoare, iar rezultatul din meciul trecut a fost doar o întâmplare nefericită”, a spus antrenorul teamului din Alba, Marius Opric, pentru ziarulunirea.ro. Miercuri seara, conducerea trupei de sub Drăgana a luat o decizie radicală în ceea ce-i privește pe fundașul Morariu, mijlocașul Necșulescu și atacantul Făgărășanu, reziliindu-le înțelegerile.

În schimb, Național Sebiș are un cu totul alt moral după ce a spart gheața în acest retur. Primul succes a sosit tot în fața unei formații din județul Alba, chiar cea fanion, Unirea. „Călăul” echipei din Cetate a fost Szabolcs Szekely, atacantul de 33 din Aiud, cel care reușise „dubla” și în tur, chiar contra Cugirului. „Nu am nicio ambiție suplimentară cu echipele din județul natal, pur și simplu mi-am făcut treaba pentru actuala mea echipă. Și așa am jucat destul de puțin în această primăvară din cauza unei accidentări suferite înainte de prima etapă, iar asta după ce m-am pregătit foarte bine în iarnă. Dar, acum sunt bine, sper să-mi aduc contribuția și la alte rezultate pozitive ale Sebișului până la finalul sezonului. Următorul sper să vină chiar vineri, la Cugir, deși este clar că ne va aștepta o formație rănită după eșecul sever din etapa trecută. Dar, pe de altă parte, cred că va fi un meci frumos, deschis, că niciuna dintre cele două formații nu mai au nimic de pierdut. Nu cred că Metalurgistul se mai gândește la promovare, iar noi ne-am mai liniștit după victoria cu Alba Iulia. Ne-am deblocat și jucăm fără presiune, vrem să profităm de acest lucru și să facem un meci bun”, ne-a declarat Szekely, autor a 11 goluri în primele 24 de runde ale eșalonului trei.

La gazdele de vineri vor absenta Bold și Crivăț (accidentați), urmând să revină Vitinha. Și la sebișeni revine Enciu (suspendat cu „alb-negrii”), în timp ce Goșa e tot accidentat. Partida se dispută vineri, 26 aprilie, de la ora 17.00, pe „Arena CSO”, și contează pentru etapa a 25-a a Ligii a 3-a.

Formații probabile:

Cugir: N. Bănică – Dohotariu, I. Grozav, Vărărean, Vitinha – Șaucă, Dican, Șuteu, P. Păcurar – Cîrstean, Itu.

Sebiș: Gakos – Pop, Onuțan, Forizs, Dărăban – Ember, Petculescu – Mateucă, Szekely, Susan – Enciu.

Arbitri: Marius Naidin – Lucian Tănase, Cristian Cosmescu (toți din Pitești)

Observatori FRF: Grigore Tomoioagă (Râmnicu Vâlcea), Florin Oglindoiu (Mehedinți)









Un comentariu

  1. Verificați cu o atentie sporită articolele înainte de a le posta pe site! Nu știu cine a pățit astăzi ceva….SPERE in loc de SPELE. BANA vs BANAT. Șamd….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button