UTA Arad

Tănase a decretat: „Meciul cu UTA e crucial pentru noi, trei puncte ne-ar liniști mental”





Interimatul lui George Zima la Energeticianul s-a încheiat la începutul săptămânii trecute prin numirea ca antrenor principal al lui Viorel Tănase. Fost tehnician în acte la FCSB, gălățeanul se află la a doua aventură pe banca unei echipe din județul Hunedoara, după sezonul 2015-2016 când a activat la Cetate Deva, unde, printre alții, l-a avut elev și pe utistul Roberto Bodea.

Debutul lui Tănase pe banca formației din Petroșani a fost pozitiv: 1-1 pe terenul lui ACS Poli, însă rezultatul își pierde din valoare dacă UTA pleacă cu punct(e) din Valea Jiului. „Am avut o primă săptămână puțin mai grea, căci trebuia să cunosc jucătorii, să-mi dau seama unde dau ei cel mai bun randament. În general, am parte de un lot foarte tânăr, cu fotbaliști dispuși să muncească și dornici de performanță, care au și făcut un prim pas spre obiectivul impus pe acest final de sezon, salvarea de la retrogradare. Regretăm că nu am obținut și mai mult decât remiza la Timișoara, dar, la 1-0 în favoarea noastă, a intervenit acel instinct de conservare și am adus adversarul peste noi. Dar ce a fost a fost, acum ne gândim doar la următorul meci, cel cu UTA, care e crucial pentru noi. Dincolo de importanța lor în clasament, cele trei puncte ne-ar liniști mental în perspectiva partidelor ce urmează. Suntem 8 echipe care, cred eu, vom lupta până spre final pentru un loc peste linie și avem nevoie de confirmarea lucrurilor bune pe care, zic eu, le facem la antrenamentele săptămânii”, ne-a declarat fostul mijlocaș al Oțelului, cu o carieră de zece ani în antrenorat la Oţelul II, Dunărea Galaţi, Farul Constanţa, Oţelul, SC Bacău, CNS Cetate Deva şi FCSB.

Viorel Tănase a lăsat impresia că și-a făcut bine temele înainte de vizita „Bătrânei Domne”. „Am vizionat ultimele două meciuri ale arădenilor și am realizat că vom avea în față o echipă bine organizată, cu jucători cu experiența Ligii 1, dar și câțiva tineri interesanți. Sigur, am aflat și despre absențele lor cauzate de accidentări și suspendări, dar asta nu ne face meciul mai ușor. Dimpotrivă, cei care intră în locul titularilor de multe ori dau un randament superior dorind să demonstreze că merită să joace mai mult. Și, oricum, vor avea pe faza de atac jucători ca Rus, Ciucur sau Kanda, poate și Matei sau Popa, care pot face oricând diferența. Însă, ca și fiecare echipă, au și puncte slabe de care vrem și trebuie să profităm. Victoria e esențială pentru noi, sper să ne bucurăm de ea la finalul celor 90 de minute, plus prelungiri și să ne facem o Sarbătoare de Paște puțin mai liniștită”, a adăugat antrenorul Energeticianului.

Însă, nu doar Bodea se va reîntâlni cu fostul profesor, ci și Ionuț Neagu. „Chiar eu l-am promovat de la echipa a doua a Oțelului la prima echipă și-i cunosc exact calitățile, valoarea. Sper doar să avem un joc colectiv mai bun ca al UTA-ei și individualitățile să nu conteze atât de mult. Cu toate că avem și noi destui fotbaliști care pot decide un meci”, a concluzionat Tănase.

Energeticianul și UTA evoluează în cadrul rundei cu numărul 32 a ligii secunde vineri, de la ora 11, pe arena „Jiul” din Petroșani.

FOTO: Sebastian Tătaru / Mediafax foto









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button