Crisul Chisineu-Criș

Sabău a confirmat în Liga 3-a și e pregătit să revină la UTA: „Aș putea face pasul, dar – deocamdată – vreau să termin cu Crișul în primele 3-4 echipe”





În această iarnă, conducerea fanion a Aradului a decis să dizolve grupa de 2000 și să meargă mai departe, în Liga Elitelor, cu elevii lui Sandu Gaica și Adi Ungur cu un an mai mici. Singurul „supraviețuitor” e Raul Petcuț, restul jucătorilor fiind împrumutați la formații din ligile trei și patru.

Crișul Chișineu Criș a pus mâna pe Sergiu Sabău, care, după trei-patru runde din returul eșalonului trei, a devenit punct fix al defensivei lui Adi Abrudean. Puternicul fundaș central a jucat foarte bine și în derby-ul județean cu Gloria Lunca Teuz Cermei, controlându-l bine pe golgheterul „sămădăilor”, Alex Capătă. „Am făcut un meci bun și am câștigat pe merit. Chiar dacă ne-au dominat puțin în repriza a doua, să nu uităm că am avut și noi multe alte ocazii mari în prima parte, dar și în a doua, pe contraatac. Pentru mine, a fost o perioadă mai grea la început, trei meciuri nu am jucat deloc la Criș. Încetul cu încetul, mi-am câștigat încrederea domnilor antrenori prin felul cum m-am pregătit și am intrat în echipă. În două rânduri, am fost folosit de două ori ca fundaș dreapta, după care am trecut pe postul meu preferat, fundaș central, însă m-aș descurca și ca <<închizător>>. Mi-ar plăcut, atât mie cât și colegilor, să ne batem pentru primul loc pe acest final de sezon, dar lotul restrâns din cauza accidentărilor și suspendărilor ne-a împiedicat să avem o medie a punctelor conform așteptărilor din iarnă. Nu ne mai rămâne decât să strângem rândurile pe acest final de sezon și să terminăm sezonul în primele trei-patru echipe ale seriei”, spune tânărul fundaș arădean.

Prin evoluțiile sale, Sabău ar trebui să intre pe „radarul” UTA-ei, care din vară e obligată să alinieze cel puțin doi fotbaliști născuți în anul 2000. „Cred că aș putea să fac pasul spre Liga 2-a, dar rămâne de văzut dacă voi primi o șansă la clubul de care aparțin. Nu-mi rămâne decât să joc cât mai bine și în ultimele etape la Criș și, dacă UTA va apela din nou la mine, să fiu cât mai pregătit din toate punctele de vedere, fotbalistic și mental”, a adăugat puternicul apărător.

Sergiu Sabău a devenit și unul dintre fotbaliștii cei mai apreciați de Adi Abrudean. „Este un băiat de mare caracter, îl văd o soluție în viitorul apropiat pentru prima echipă a UTA-ei. E un fundaș central de mare viitor, țin foarte mult la el din toate punctele de vedere. Sper să aibă continuitate și în sezonul viitor, unul foarte important pentru el. Va fi eligibil ca junior și la Liga 2-a, dar, dacă nu va primi șanse, mi-aș dori enorm să colaboreze și mai departe cu noi, să strângă minute măcar în Liga 3-a”, a punctat și antrenorul Crișului.

7 comentarii

  1. Trebuia sa primească șanse direct din clipa cand era la grupa de 2000 si el si altii dar jocurile sunt facute doar pentru grupa de 2001 rusinos ce se intampla in Aradul asta.Rusinee domnilor antrenori.Bravooo Sabău capul sus si doamne ajuta.

    0
    0
  2. Bine ca sunt mai buni cei de la grupa de 2001 chiar nu vedeti sau ce vrei sa zici ca toti de la 2001 promovați la UTA sunt mai buni ca unii băieți de la 2000.Sunt jocuri facute doar pt o singură grupa.

    0
    0
    1. Grupa de 2001 e mai buna decat cea de 2000 asta este adevarul . Eu inteleg ca voi unii dintre parinti sunteti dezamagiti ca nu v-au fost pastrati copii la marea UTA dar din tot lotul nu stiu dc 2 poate 3 faceau fata . Te intreb al tau crezi ca facea fata ? Dar fi sincer cu tine .

      0
      0
      1. Ideea clubului era sa-i poata folosi pe juniori 2 ani, de aceea au mizat pe 2001 care vor fi eligibili si in campionatul 2020-2021

        0
        0
  3. Domnule draga nu am si nu voi avea nicioda5a ceva cu un copil de la grupa de 2001 sa ma înțelegi,ceea ce am afirmat si afirm incontinoare este sunt copii de 2000 care pot juca ceea ce ei au grupa de 2001 nu ai iar rezultate ca ei nu vor avea niciodata.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button