National Sebis

Sebișul a doborât și liderul pentru al șaptelea rezultat pozitiv la rând! Todea: „Atitudinea, devotamentul și unitatea băieților contează mai mult decât rezultatul”





Național Sebiș devine divizionara terță din cu cea mai lungă serie pozitivă. După ce au bătut și liderul Reșița, „alb-albaștrii” au legat al șaptelea meci din care pun la păstrare cel puțin un punct, în timp ce „roș-negrii” pierd a doua partidă a returului, după cea de la Hunedoara, de pe 23 martie.

Trupa de pe Crișul Alb s-a dus la 2-0 în al doilea minut al reprizei secunde, a încasat golul de 2-1 după o oră de joc, dar a ținut de rezultat până la final. „Am jucat cu echipa de pe primul loc, știam că vom și suferi în fața lor. Am întâlnit o echipă foarte bine organizată care nu a ajuns întâmplător pe primul loc, iar victoria e cu atât mai prețioasă și mai muncită. Am făcut față cu brio acestui joc, iar meritul e numai și numai al băieților. De când am preluat echipa, toate meciurile le-am jucat la victorie, dar se știe câte puncte am ratat și cum. Acum suntem într-un moment bun, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Și, oricum, atitudinea, devotamentul și unitatea băieților contează pentru mine mai mult decât rezultatul. Altfel, astăzi am jucat pentru noi, nu ne interesează lupta pentru primele locuri, care să dă între două echipe puțin diferite. Lipova e mai combinativă, Reșița mai agresivă, mai organizată, dar ambele sunt bune. Va conta – probabil – meciul direct de peste două etape, de la Pîncota”, a spus Cristian Todea, antrenorul sebișenilor.

„Maurul” Szekely și-a făcut datoria cu a doua „dublă” consecutivă pe teren propriu și apoi a fost schimbat. „Dacă aveam alt vârf pe bancă îl băgam în locul lui Szekely, care ne-a spus încă din prima repriză că are o problemă musculară. Dar, a tras de el cât a putut, s-a sacrificat pentru echipă. Așadar, nu a fost o schimbare să apărăm rezultatul, ci ea a avut rațiuni pur medicale”, a mai explicat „Dulăul”.

Extrem de afectat de eșecul puțin neprevăzut de la Sebiș, Leo Doană și-a trimis „secundul” la declarații. „Băieții au avut o evoluție bună, diferența a fost făcută de cele două execuții ale lui Szekely. Cred că am făcut cel mai bun joc al nostru într-un meci din deplasare, dar, iată, am pierdut. Continuăm lupta, astăzi cred că ambele echipe merită felicitări pentru cum au jucat. Într-adevăr, la golul doi al Sebișului unul dintre fundașii noștri a greșit, a întârziat degajarea și asta a fost. După intermediara de marți, când jucăm acasă cu Ocna Mureș, vineri ne vom deplasa pe terenul Lipovei, iar aici s-ar putea decide în mare măsură echipa care va promova în Liga 2-a. Miza va fi mare, echipele sunt apropiate valoric, iar echipa mai pragmatică va câștiga. Sperăm ca aceea să fim noi”, a punctat Dan Boltașiu.

În ultima intermediară a sezonului, Sebișul se deplasează la Avrig, iar Reșița găzduiește „lanterna” din Ocna Mureș.

10 comentarii

    1. Todea e un antrenor pragmatic și care dacă e lăsat sa muncească face treaba. Știți bine ca și ca jucător era poreclit,, dulăul,, asa ca Felicitări pt Todea și pt cei care s-au gândit să-l aducă la Sebis(fie el și popa Cătălin)

      0
      0
    1. De unde ai tras concluzia asta tampita . Sebisul are antrenor dar lasati-l sa munceasca si aveti rabdare . Dar voi de acolo toti stiti toti va pricepeti

      0
      0
  1. Cred ca sunt prost si nu inteleg: Pentru ce va bucurati, dragii mei de jucatori? Ca bateti liderul din C si voi, de ani de zile, tot in mocirla satelor si comunelor va scaldati, E ca si cum bate Horia, satul Sofronea, aceeasi saracie.

    0
    0
  2. Bravo, Sebis ! Sebișul a invins o Reșiță care a făcut cel mai bun meci din deplasare în acest retur (așa mi-a zis Bobar, președintele Reșiței, lîngă care am stat). Iar Cristi Todea a meritat din plin acel sărut primit peste gard, la finalul meciului ….

    0
    0
  3. Resita e slaba rau!nici lipova nu merita sa promoveze dar resita nu joaca nimic doar simulari si centrari disperate in careu sunt praf!

    0
    0
  4. Felicitari Cristi sint sigur ca vei ajunge un antrenor mare…conducerea trebue sa aiba rabdare ca totul va fi O K.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button